Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon
elektromos autók

Az elektromos autó fogalmát sokan nem csak a tisztán villamos árammal hajtott kocsikra használják, hanem a hibrid meghajtású gépjárművekre is - tévesen. Segítünk tisztázni a definíciókat.

A tisztán elektromos autók belsőégésű motor nélkül működő járművek, amelyek a meghajtáshoz szükséges áramot a beépített akkumulátorból vagy más energiatároló eszközből nyerik, és alakítják át mozgási energiává. Mára a legújabb elektromos autók valós hatótávolsága 150-450 kilométer közé tehető, a nyilvános gyorstöltőknek köszönhetően pedig akár 30 perc töltés után is képesek továbbhaladni.

A potenciális vevők megnyugtatása érdekében a gyártók más erőforrásokkal is kombinálják az elektromos meghajtást. Így egy külföldi családi nyaralás vagy egy előre tervezhetetlen, vidéki üzleti út sem okozhat gondot. A célba érkezés garantált a hibridautókkal, amelyekben a villany- mellett egy robbanómotor is helyet kap. Így van ez a mild-hibrid verziónál is, ám ez a típus tisztán elektromos hajtásra nem képes, cserébe viszont igazán gazdaságos, takarékos üzemmódban autózhatunk vele.

Sokféle hibrid megoldás létezik, kezdve azzal, hogy a belsőégésű motor csak áramot termel, vagy szerepet játszik a hajtásban is, illetve csak maga a jármű tudja előállítani a szükséges energiát, esetleg hálózatról is tölthető, vagyis plug-in hibrid.

Utóbbi kategóriába tartozó gépkocsik már nagyobb akkumulátorral is rendelkeznek, így a tisztán elektromos hatótávjuk is nagyobb az egyszerű hibrid változatoknál. Ugyanakkor mind a hibrid, mind az elektromos gépjárművek képesek regeneratív fékezésre, ami annyit jelent, hogy fékezés közben a gépjármű a mozgási energia egy részét újrahasznosítja, ez pedig a hatótáv növekedését eredményezheti.

Az Autóváros elektromos, plug-in hibrid, hibrid és mild-hibrid meghajtással is kínál modelleket, hogy Ön az igényeinek leginkább megfelelőt választhassa.


Az elektromos autó pályázat jelenleg nem elérhető!
A táblázat csak tájékoztató jellegű, az árak a korábbi állami támogatás összegei szerint lettek feltüntetve. További információkért kérjük keresse fel márkakereskedésünket. A következő pályázat kiírásáról tájékozódjon weboldalunkon időben.

Miért éri meg alternatív meghajtású autót választani?*

* Az alábbi előnyök nagy része a zöldrendszámmal ellátott gépkocsikra vonatkoznak, vagyis a tisztán elektromos autókra, azokra a plug-in hibridekre, amelyek külső energiaforrásból feltölthetők és tisztán elektromosan legalább 25 km megtételére képesek, valamint azokra a hibridekre, amelyek hatótáv-növelő belsőégésű motorral felszereltek, de akkumulátorról legalább 50 km-t képesek megtenni elektromosan. Amennyiben megvalósul a rendszámokról szóló jogszabály módosítása, úgy elsősorban a plug-in hibrid modellek tulajdonosai már nem biztos, hogy minden előnyt kiélvezhetnek.


  • Bruttó 12 millió forintos vételárig 2,5 millió, bruttó 12 és 15 millió forintos vételár között pedig 500 000 forintos állami támogatás igényelhető új, tisztán elektromos autó vásárlásakor
  • Egyszerű konnektoros töltés akár otthonról is
  • Ingyenes parkolás Budapesten és egyre több vidéki nagyvárosban
  • Alacsony fenntartási és karbantartási költségek, amelyek kompenzálják a magas vételárat
  • Környezet- és zajkímélő technológia
  • Nincs regisztrációs, cégautó és helyi gépjárműadó, valamint forgalomba helyezési és visszterhes vagyonszerzési illeték
  • Olcsóbb biztosítás
  • Olcsóbb szervizelés, hiszen nem kell rendszeresen olajat, szűrőket és gyertyákat cserélni, ugyanakkor speciális felkészültséget igényel.

Ismerje meg prémium elektromos autó kínálatunkat is! >>

Maradtak még Önben kétségek?

A Duna Autó munkatársai készséggel válaszolnak minden kérdésére!

AJÁNLATKÉRÉS

* Kötelező mező
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!