Citroën e-C4 X

Az új Citroën e-C4 X stílusa szakít a kompakt karosszériaváltozatoknál eddig megszokott megoldásokkal, és valami egészen különlegeset kínál: egy olyan külsőt, mely a fastback-ek elegáns sziluettjét egy SUV modern fellépésével, valamint a négyajtósok időtlen stílusával és helykínálatával kombinálja.

 

ELEKTROMOS AUTÓ TÁMOGATÁS JOGI SZEMÉLYEKNEK

Gondolt már rá, hogy lecseréli autóját egy környezetbarát, elektromos verzióra? Február 1-jén indul a Magyar Állam által nyújtott elektromos autó pályázati lehetőség, amelynek feltételeiről ide kattintva tájékozódhat. Ez egy kiváló alkalom, hogy Ön is csatlakozzon a zöld autózás híveihez és részesüljön az elektromobilitás forradalmában, könnyedén jutva hozzá egy elektromos autóhoz.

DESIGN

Dinamikus tetővonal

A szélvédő tetejétől a csomagtérajtó felső részéig húzódó dinamikus tetővonal oldalról nézve határozott fastback sziluettet képét kelti.

Ahogyan azt a 0,29-es légellenállási  együttható (CX) is jelzi, a letisztult fastback tetővonalnak köszönhetően a jármű aerodinamikai jellemzői is kiválóak.

Jellegzetes lámpatestek

A magas, vízszintes motorháztetőn helyenként bemélyedések vannak, a jellegzetes krómozott logó szárai pedig egészen a karosszéria széléig húzódnak, ahol a két szinten elhelyezett, Citroën LED Vision technológiát alkalmazó első fényszórókban folytatódnak. Az utóbbiak a jármű high-tech jellegét erősítik, és maximális láthatóságot biztosítanak.
 
 

BELSŐ TÉR

Advanced Comfort ülések

A kényelmes és méretes - 15 mm-es megerősített habszivacs réteggel ellátott - Advanced Comfort® ülések fő funkciója a stabil megtámasztás és a dinamikus kényelem mellett a vizuális élmény fokozása is. Az utasok úgy érzik, mintha egy kényelmes, stabilan tartó fotelben ülnének, védve az út egyenetlenségeitől és a zajoktól. Az ülések belsejében lévő, rendkívül sűrű habszivacs optimális kényelmet biztosít – ami különösen hosszú utazások alkalmával felbecsülhetetlen –, és az ülés idővel sem süpped be, illetve öregszik el. A méretes hátsó ülések az első ülésekhez hasonlóan fűthetők, ráadásul masszázsfunkcióval is rendelkeznek, még tovább növelve a jó közérzetet.

Tágas csomagtér

A Citroën ë-C4 X egyedi külsejével a tervezőcsapat lenyűgöző méretű, extratágas csomagtartót alakított ki, 510 liternyi hasznos térrel. Míg a tető töretlenül ível elölről hátrafelé, a hátsó szélvédő alatti zsanéroknak köszönhetően a hátsó ajtó szélesre és magasra nyitható, és ezáltal könnyen hozzáférhető a csomagtér. A csomagtartó padlója alatt kialakított plusz tárolónak hála, további tárgyak szállítása is könnyen megoldható.

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

Az új Citroën C4 X korszerű vezetéstámogató rendszerek egész garmadájával rendelkezik. A vezetés biztonságosabbá tétele és a közlekedéssel járó stressz csökkentése érdekében a modell akár 20 fejlett vezetéstámogató rendszerrel is fel lehet szerelve.

Kapcsolódási szolgáltatások
Az új Citroën C4 X a My Citroën Drive Plus névre hallgató intuitív infotainment kommunikációs felületen keresztül a legmodernebb kapcsolódási szolgáltatásokat biztosítja. Az interfész a konnektivitást középpontba állító komplett csomagként értelmezendő.

20 biztonságtechnikai és vezetéstámogató rendszer


A vezetésbiztonság javítására kifejlesztett technológiák közül - többek között - a következőket kínálja az új C4 X: 

 • Active Safety Brake vészfékező rendszer
 • Ütközésveszélyre figyelmeztető és ütközés utáni vészfékező rendszer    
 • Highway Driver Assist
 • Adaptív sebességtartó automatika állóra fékező Stop & Go funkcióval
   

A kényelem növelésére és a stressz csökkentésére szolgáló technológiák: 

 • Színes head-up display
 • Tolatókamera Top Rear Vision funkcióval
 • 360˚ kamerarendszer

A modell kínálatában további vezetéstámogató technológiák is elérhetők lesznek.

MŰSZAKI ADATOK

ELEKTROMOS VÁLTOZAT

Automata váltóval társított, 136 lóerős (100 kW) villanymotor
260 Nm nyomaték, mely azonnal rendelkezésre áll
Akár 360 km hatótáv (WLTP)
100 kW-os egyenáramú töltő használatával 100km/10 perc töltési sebesség
50 kWh-s akkumulátor, melyre -70% töltőkapacitás erejéig - 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik

BENZINES ÉS DÍZEL VÁLTOZAT

Kétféle turbófeltöltős benzinmotor, nagynyomású közvetlen befecskendezéssel:

 • PureTech 100 S&SBVM6 motorváltozat max. teljesítménye: 75 kW(102LE) + 6 fokozató manuális váltóval
 • PureTech 130 S&SEAT8 motorváltozat max. teljesítménye: 96 kW(131LE) + 8 fokozatú automata váltóval


Turbófeltöltős dízelmotor, nagynyomású közvetlen befecskendezéssel:

 • BlueHDi 130 S&SEAT8 motorváltozat max. teljesítménye: 96 kW(131LE) + 8 fokozatú automata váltóval

Citroën szakértőink

Önt is érdekli a vadonatúj Citroën C4 X? Keresse Citroën szakértőinket!

Pfendler Bernadett szalonvezető
Váradi Ferenc értékesítési vezető

 

elérhető citroën ë-c4 x modelljeink

Nincs találat.

*A hatótávolságot a szabványos EU mérési eljárás (WLTP) szerint határozták meg. Az egyéni vezetési stílus és más tényezők, mint például a sebesség, a külső hőmérséklet, a domborzat és az áramfogyasztó eszközök/egységek használata befolyásolják a valós hatótávolságot, és csökkenthetik azt. A töltés időtartamát számos tényező befolyásolja - például a környezet és az akkumulátor pillanatnyi hőmérséklete, a töltőberendezés fajtája, az akkumulátor és a jármű állapota.