ELEKTROMOS AUTÓ TÁMOGATÁS JOGI SZEMÉLYEKNEK

Gondolt már rá, hogy lecseréli autóját egy környezetbarát, elektromos verzióra? Február 1-jén indul a Magyar Állam által nyújtott elektromos autó pályázati lehetőség, amelynek feltételeiről ide kattintva tájékozódhat. Ez egy kiváló alkalom, hogy Ön is csatlakozzon a zöld autózás híveihez és részesüljön az elektromobilitás forradalmában, könnyedén jutva hozzá egy elektromos autóhoz.

7 mp 427 km 15 - 18.5 kW/100 km
0-100 km/h WLTP szerinti kombinált Energiafogyasztás (WLTP szerinti kombinált)

DESIGN

„Óceánok esztétikája”

A karosszéria kifinomult kontúrja, a markáns domborulatok és az áramló vonalvezetés a magabiztos és elegáns dizájnról tanúskodnak, amit a tisztán elektromos hajtáslánc is megerősít. Érezze a szabadságot a BYD DOLPHINNAL!

Az első és hátsó fényszórók

Az első és hátsó fényszórók dizájnját a delfinek dinamikus mozgása ihlette, ahogyan a vízből kiugrálnak. A középső hűtőrács körül körbefutó LED-lámpák és a dinamikus hátsó fényszórók az avantgárd stílust és technológiát idézik meg. 

BELSŐ TÉR

Lebegő középkonzol

A futurisztikus középkonzol modern hangulatot teremt a fémes díszítőelemmel, amely végigfut a műszerfalon, ezzel alkot gyönyörű, minimalista felületet.

Nagy csomagtér

A csomagtartóban négy szabványos, 55 cm-es bőrönd könnyedén elfér. Az ülések 60:40 arányban oszthatók, így a 345 literes csomagtér 1310 literesre bővíthető, ha mindkét ülést lehajtják.

Integrált vegán bőr ülések

A beépített sportülések hosszú távon is kényelmesek és erős oldalirányú tartást biztosítanak kanyarodás közben. Az ülések vegán bőr kárpitot kaptak, a vezetőülés hat, az első utasülés négy irányban állítható elektromosan, ezenkívül az első ülések fűthetők is.

Kényelmes hátsó utastér

Az e-Platform 3.0-nak köszönhetően a rövid első és hátsó túlnyúlások és a hosszú tengelytáv tágasabb megjelenést kölcsönöz az autónak, a hátsó utastér padlója pedig sík, ami a középső ülésen utazóknak nagyobb helyet és kényelmet biztosít.

Még több tárolóhely

Az utastérben számos tárolóhely található, többek között a nagy ajtózsebek, középen a fedeles tárolórekesz, a vezetői információs képernyő alatti bemélyesztett tárolópolc, amik a mindennapi utakhoz elegendő tárolóhelyet biztosítanak.

Panoráma napfénytető

A teljes méretű panorámatető az egész utasteret átfogja, így kivételesen nagy kilátást biztosít, és fénnyel árasztja el a tágas belső teret.

MŰSZAKI ADATOK

 

e-Platform 3.0

 

A BYD Dolphin a kifejezetten a tisztán elektromos meghajtású járművekre tervezett BYD e-Platform 3.0 padlólemezre épül.
Az intelligens, hatékony, biztonságos és esztétikus megoldások előnyeit teljes mértékben kiaknázó e-Platform 3.0 architektúra célja, hogy fokozza az elektromos autók biztonságát és a hatótávolságát alacsony hőmérsékleten való vezetéskor, és tökéletesítse az okos autózás élményét, hogy hatékonyabb és biztonságosabb új intelligens elektromos járműveket gyárthassunk.

BYD Blade akkumulátor

A BYD több mint 28 éve meghatározó szereplője az akkumulátorgyártásnak. Korszakalkotó Blade akkumulátoruk szélsőséges körülmény közötti tesztek alapján a világ egyik legbiztonságosabb akkumulátorának bizonyult.

Fokozott biztonság

Az akkumulátor alapanyaga, a lítium-vas-foszfát számos előnyös tulajdonsággal bír: lassú a hőtermelése, alacsony a hőleadása és kevésbé szabadul fel belőle oxigén. Az egyedülálló, lapos téglatest alak növeli a hűtés és előmelegítés hatékonyságát. A Blade akkumulátor könnyedén átment a tűpenetrációs teszten anélkül, hogy kigyulladt vagy füstöt bocsátott volna ki.

Tűpenetrációs teszt

A tűpenetrációs teszt az egyik legszigorúbb eljárás az akkumulátorok gyúlékonyságának vizsgálatára. A teszt célja, hogy belső rövidzárlatot szimuláljon az akkumulátorban. Rövidzárlatot általában az akkumulátorba behatoló külső, hegyes fémtárgyak okoznak egy esetleges súlyos baleset esetén. A Blade akkumulátor átment a tűpenetrációs teszten anélkül, hogy kigyulladt vagy füstöt bocsátott volna ki. A felületi hőmérséklete mindössze 30 és 60 °C közé emelkedett.

Optimalizált szilárdság

A tömbszerűen egymás mellett elhelyezett cellák szerkezeti merevítőelemként is funkcionálnak hogy az akku jobban ellenálljon a behatásoknak. Az akkumulátorcsomag alsó és felső részén nagy ellenálló képességű, méhsejtszerkezetű alumíniumpanelek találhatók, ami jelentősen növeli a függőleges irányú merevséget. Ennek a forradalmi kialakításnak köszönhető a Blade akkumulátor optimalizált szilárdsága.

Nagyobb hatótáv

A Blade akkumulátor térkihasználása a hagyományos akkumulátorokhoz képest több mint 50%-kal jobb, ami nagyobb energiasűrűséget és nagyobb hatótávot eredményez.

Hosszabb élettartam

A Blade akkumulátor hosszú élettartamú, több mint 5000 töltés-kisütési ciklust bír.

A VILÁG ELSŐ TÖMEGGYÁRTÁSÚ 8 AZ 1-BEN ELEKTROMOS HAJTÁSLÁNCA

 

A BYD kivételes vertikális integrációs képességekkel rendelkezik a kommunikációs láncon belül. A BYD 8 fő komponenst integrált az erőátviteli rendszerbe: a jármű vezérlőegységét, az akkufelügyeleti rendszert, a motorvezérlőt, a feszültségelosztót, a DC-DC vezérlőt, a fedélzeti töltőt, a meghajtó motort valamint a sebességváltót, ily módon megalkotta a világ első tömeggyártású 8 az 1-ben elektromos hajtásláncát, és nagymértékben optimalizálta a helykihasználást és az energiahatékonyságot.

Nagy hatékonyságú hőszivattyús rendszer alapfelszereltségben  

 

A fejlett, energiatakarékos hőszivattyú-rendszer alapfelszereltség. A széles hőmérsékleti tartományban megbízhatóan működő rendszert úgy tervezték, hogy a környezetből, a hajtásláncból, az utastérből de még az akkumulátorokból származó maradék hőt is nagymértékben hasznosítani tudja. Ez fokozza a hőhatékonyságot és csökkenti az energiaveszteséget, legyen szó akár fűtésről, akár hűtésről. Ezért lesz nagyobb a hatótáv az alacsony hőmérsékleten való autózáskor.

SEGÍTÜNK A DÖNTÉSBEN!

Kovács Levente értékesítési tanácsadó
Szabados Áron értékesítési tanácsadó
Fellegi Dávid értékesítési tanácsadó
Derzsy György értékesítési vezető