DESIGN

A legmagasabb szintű biztonság. Az új Volvo EX90-be a legmodernebb szoftverrel vezérelt LIDAR, utasérzékelő és vezetőt megértő rendszer került - ez a Volvo történetében az eddigi legmagasabb biztonsági alapfelszereltség-szint!
 A Volvo skandináv formatervezési filozófiája lényegretörő. Új modelljüket azzal a céllal hozták létre, hogy olyan nagyméretű, elegáns, takarékos, tisztán elektromos családi autót kínáljanak az ügyfeleknek, amely minden eddigi Volvo modellnél biztonságosabb. Ezzel párhuzamosan saját formatervezőik, és a skandináv dizájnerek egymást követő generációi újra és újra bebizonyították, a praktikumnak és a biztonságnak nem kell az esztétikum rovására mennie.

 

Akár 600 km elektromos hatótávolság*

30 perc becsült egyenáramú gyorstöltési idő (10-80%)

4.9 s gyorsulás (0-100 km/óra)

BELSŐ TÉR

Van időm, és van bőven helyem is. 7 ülés, tágas csomagtartó: minden készen áll a nagy kalandra.

Az égbolt Ön felett

Akár süt a nap, akár esik az eső, az eddigi legnagyobb panoráma napfénytető biztosítja, hogy Ön és az utasai élvezzék a környezetet.

Gyapjúkeverék kárpit

Az exkluzív gyapjúkeverék kárpit elegáns, skandináv megjelést és hangulatot varázsol a belső térben.

Kézitáska-tároló

Az innovatív kézitáska-tárolónak hála, az utasoknak nem kell többé a kézi táskájukat a padlón, lábuk között, vagy az ölűkban tartaniuk.

Háttérvilágítás

A fabetétek lágy háttérvilágítása az utastérben a természetes napfényt imitálja.

Tágas tárolóhely

A Volvo EX90 teljesen elektromos 7 üléses modellben az egész családnak van hely. A bőröndök, a golftáskák és a játékok is elférnek.

Skandináv design

Letisztult, friss és modern belső kialakítás, kiváló minőségű anyagokkal, amelyek a skandináv gyökereket hangsúlyozzák.

Infotainment képernyő

Az új, 14,5" colos, keret nélküli érintőképernyő tükröződésmentes bevonata még közvetlen napfényben is megkönnyíti a kijelző leolvasását. Csak azok az információk jelennek meg, amelyekre szüksége van, és amikor szüksége van rájuk.

Vezetőtájékoztató kijelző

A 8" colos vezetőtájékoztató kijelző közveztlenül a kormányoszlopra lett szerelve, így a függőleges állítások alkalmával is mindig leolvasható.

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

 

Új értelmet adunk a biztonság fogalmának
 
Hibázni emberi dolog. Ha valami elvonja a vezető figyelmét, a Volvo EX90 rendszerei helyette is ügyelnek a biztonságára. A Volvo ütközésmentes jövőképe és a Volvo EX90 új fejezetet nyitnak a biztonság történetében.
 
Vezetőt megértő rendszer
A vezetőre vonatkozó információkat két belső érzékelő és egy kapacitív kormánykerék továbbítja az autó külső szenzoraival kommunikáló algoritmus felé. A vezetőt-megértő rendszer képes felismerni, ha a sofőr álmos vagy elkalandozik a figyelme, és meg tudja állapítani, hogy az autónak be kell-e avatkozni.

Utasérzékelő
Az utasérzékelő rendszer megakadályozza, hogy bárki véletlenül az autóban maradjon, és ezzel veszélybe sodródjon. Az autó figyelmezteti a vezetőt, ha úgy érzékeli, alvó  gyermek, vagy kutya maradt a bezárt autóban. A hőguta vagy a lehűlés veszélyét az álló helyzetben is működő klímaberendezés mérsékli.

Kereszteződésen egyenesen áthaladó járműre figyelmeztető rendszer
Az új Volvo EX90 nem csak olyankor érzékeli és kerüli el a szemből érkező járműveket, amikor balra nagy ívben kanyarodunk, de olyankor is figyelmezteti a vezetőt, ha a kereszteződésen egyenesen áthaladva oldalról közeledő járművet észlel. Szükség esetén az autó automatikusan fékez.
  
Lidar és Safe Space technológia

A Volvo EX90 szériafelszerelésként kínálja a radarokkal, kamerákkal és ultrahangos érzékelőkkel felszerelt fejlett, külső érzékelőkészletet, melyet egy Lidar rendszer egészít ki. Ez folyamatosan pásztázza az autó előtti környezetet, és lehetővé teszi a tárgyak alakjának és méretének nagy pontosságú becslését a környezet háromdimenziós megértése érdekében. A külső környezet és a vezető állapotát együttesen vizsgálva felismerhetjük, ha a vezetőnek extra támogatásra van szüksége. És ilyen esetekben megfelelő lépéseket téve segíthetünk fenntartani a biztonságot.

MŰSZAKI ADATOK

  • Csendes és erőteljes, így minden utazás maradandó élmény lesz
  • Akár 600km Elektromos hatótávolság
  • 408LE Teljesítmény
  • 5,9mp Gyorsulás (0-100 km/óra)
  • 30perc Töltési idő (gyorstöltés 10–80%)

Volvo szakértőink

Önt is lenyűgözte az új Volvo EX90? Kérjen ajánlatot!

Gál Zsolt értékesítési tanácsadó
Vas György értékesítési vezető
Pfeifer Szabolcs értékesítési tanácsadó
Tarjányi Sándor értékesítési tanácsadó

Jogi megjegyzés:

A képek illusztrációk. A tájékoztatás nem teljeskörű. Részletek a márkakereskedésben. 

Az itt ismertetett, jövőbeli technológiák és funkciók képességei eltérőek lehetnek. Előfordulhat, hogy nem minden funkció lesz elérhető minden piacon, illetve azok nem minden piacon, és nem minden modell esetében fogják az alapfelszereltség részét képezni.

A Google, a Google Play és a Google Maps a Google LLC bejegyzett védjegyei.

A kétirányú töltés a jövőben kiválasztott piacokon kerül bevezetésre, ezért nem minden piacon lesz elérhető. A kétirányú töltés működéséhez további alkatrészekre és/vagy termékekre lehet szükség, amelyek többletköltséggel járhatnak. Bővebb információért forduljon az ügyfélszolgálathoz!

*Az EX90 feltüntetett értékei a Volvo Cars által végzett becslésekből és számításokból nyert, előzetes, ezért nem garantált számadatok. A tényleges hatótávolság és energiafogyasztás a vezetési stílustól és egyéb külső tényezőktől függően változik. A jármű homologizációja folyamatban van.