DESIGN

A legmagasabb szintű biztonság. Az új Volvo EX90-be a legmodernebb szoftverrel vezérelt LIDAR, utasérzékelő és vezetőt megértő rendszer került - ez a Volvo történetében az eddigi legmagasabb biztonsági alapfelszereltség-szint!
 A Volvo skandináv formatervezési filozófiája lényegretörő. Új modelljüket azzal a céllal hozták létre, hogy olyan nagyméretű, elegáns, takarékos, tisztán elektromos családi autót kínáljanak az ügyfeleknek, amely minden eddigi Volvo modellnél biztonságosabb. Ezzel párhuzamosan saját formatervezőik, és a skandináv dizájnerek egymást követő generációi újra és újra bebizonyították, a praktikumnak és a biztonságnak nem kell az esztétikum rovására mennie.

BELSŐ TÉR

Van időm, és van bőven helyem is. 7 ülés, tágas csomagtartó: minden készen áll a nagy kalandra.

Az égbolt Ön felett

Akár süt a nap, akár esik az eső, az eddigi legnagyobb panoráma napfénytető biztosítja, hogy Ön és az utasai élvezzék a környezetet.

Gyapjúkeverék kárpit

Az exkluzív gyapjúkeverék kárpit elegáns, skandináv megjelést és hangulatot varázsol a belső térben.

Kézitáska-tároló

Az innovatív kézitáska-tárolónak hála, az utasoknak nem kell többé a kézi táskájukat a padlón, lábuk között, vagy az ölűkban tartaniuk.

Háttérvilágítás

A fabetétek lágy háttérvilágítása az utastérben a természetes napfényt imitálja.

Tágas tárolóhely

A Volvo EX90 teljesen elektromos 7 üléses modellben az egész családnak van hely. A bőröndök, a golftáskák és a játékok is elférnek.

Skandináv design

Letisztult, friss és modern belső kialakítás, kiváló minőségű anyagokkal, amelyek a skandináv gyökereket hangsúlyozzák.

Infotainment képernyő

Az új, 14,5" colos, keret nélküli érintőképernyő tükröződésmentes bevonata még közvetlen napfényben is megkönnyíti a kijelző leolvasását. Csak azok az információk jelennek meg, amelyekre szüksége van, és amikor szüksége van rájuk.

Vezetőtájékoztató kijelző

A 8" colos vezetőtájékoztató kijelző közveztlenül a kormányoszlopra lett szerelve, így a függőleges állítások alkalmával is mindig leolvasható.

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

 

Új értelmet adunk a biztonság fogalmának
 
Hibázni emberi dolog. Ha valami elvonja a vezető figyelmét, a Volvo EX90 rendszerei helyette is ügyelnek a biztonságára. A Volvo ütközésmentes jövőképe és a Volvo EX90 új fejezetet nyitnak a biztonság történetében.
 
Vezetőt megértő rendszer
A vezetőre vonatkozó információkat két belső érzékelő és egy kapacitív kormánykerék továbbítja az autó külső szenzoraival kommunikáló algoritmus felé. A vezetőt-megértő rendszer képes felismerni, ha a sofőr álmos vagy elkalandozik a figyelme, és meg tudja állapítani, hogy az autónak be kell-e avatkozni.

Utasérzékelő
Az utasérzékelő rendszer megakadályozza, hogy bárki véletlenül az autóban maradjon, és ezzel veszélybe sodródjon. Az autó figyelmezteti a vezetőt, ha úgy érzékeli, alvó  gyermek, vagy kutya maradt a bezárt autóban. A hőguta vagy a lehűlés veszélyét az álló helyzetben is működő klímaberendezés mérsékli.

Kereszteződésen egyenesen áthaladó járműre figyelmeztető rendszer
Az új Volvo EX90 nem csak olyankor érzékeli és kerüli el a szemből érkező járműveket, amikor balra nagy ívben kanyarodunk, de olyankor is figyelmezteti a vezetőt, ha a kereszteződésen egyenesen áthaladva oldalról közeledő járművet észlel. Szükség esetén az autó automatikusan fékez.
  
Lidar és Safe Space technológia

A Volvo EX90 szériafelszerelésként kínálja a radarokkal, kamerákkal és ultrahangos érzékelőkkel felszerelt fejlett, külső érzékelőkészletet, melyet egy Lidar rendszer egészít ki. Ez folyamatosan pásztázza az autó előtti környezetet, és lehetővé teszi a tárgyak alakjának és méretének nagy pontosságú becslését a környezet háromdimenziós megértése érdekében. A külső környezet és a vezető állapotát együttesen vizsgálva felismerhetjük, ha a vezetőnek extra támogatásra van szüksége. És ilyen esetekben megfelelő lépéseket téve segíthetünk fenntartani a biztonságot.

MŰSZAKI ADATOK

  • Csendes és erőteljes, így minden utazás maradandó élmény lesz
  • Akár 600km Elektromos hatótávolság
  • 408LE Teljesítmény
  • 5,9mp Gyorsulás (0-100 km/óra)
  • 30perc Töltési idő (gyorstöltés 10–80%)

Volvo szakértőink

Önt is lenyűgözte az új Volvo EX90? Kérjen ajánlatot!

Gál Zsolt értékesítési tanácsadó
Vas György értékesítési vezető
Pfeifer Szabolcs értékesítési tanácsadó
Tarjányi Sándor értékesítési tanácsadó