6.5 mp

AWD (összkerékhajtás) 0-100 km/h

465 km

WLTP szerinti kombinált

72,8 kWh

Akkumulátor-kapacitás

 

BEMUTATKOZIK A VADONATÚJ SOLTERRA


Az első, teljes egészében elektromos meghajtású Subaru SUV!

 

DESIGN

A 100%-ban elektromos, legújabb Subaru modell, a latin eredetű "nap" és "föld" kifejezések összetételéből kapta a nevét. A kiváló AWD teljesítménnyel rendelkező, vérbeli városi terepjáró valódi célja, hogy a szabadban töltött idő még élvezetesebb legyen, és hogy hozzájáruljon a természettel való harmonikus együttéléshez.

ÚJ MEGKÖZELÍTÉS

A vadonatúj SOLTERRA fejlesztése során, a cél egy olyan autó megalkotása volt, amely az elektromos járművek által kínált legújabb értékeket, valamit a Subaru által biztosított élvezetet és nyugalmat összevonva képes biztosítani a praktikus, mindennapos használatot.

ELŐREHALADOTT DESIGN

A SOLTERRA külsejét egyértelműen áthatja az előrehaladott tervezés érzése. A különböző dizájnelemek, úgymint az egybefüggően kialakított hatszögletű maszk, a Subarukra jellemző C-formájú fényszóró és a magasan elhelyezett, jól áttekinthető műszerek mind az innovatív gondolkodást bizonyítják.

STÍLUSOS MEGJELENÉS

A SOLTERRA minden olyan elvárásnak megfelel, amelyet az elektromos járművekkel szemben fogalmaztak meg: „túlszárnyalni a belsőégésű motorral szerelt járműveket”, „új generációs járművekre jellemző kifinomult kezelhetőség” vagy „továbbfejlesztett kapcsolódási lehetőségek”.

BELSŐ

PRAKTIKUSSÁG ÉS KÉNYELEM

Könnyen kezelhető, egybefüggő középkonzol és a nagyméretű panoráma üvegtető fokozzák a nyitottság érzését, hogy Ön még közelebb kerülhessen a természethez. Mindezek mellett nem csak a dizájn futurisztikus, hanem a különböző vezetést támogató rendszerek is.

KÖNNYŰ KEZELHETŐSÉG

A csomagteret úgy alakították ki, hogy egy SUV-hoz méltó helyet biztosítson csomagjai számára, és akár három nagy bőrönd is elférjen benne. A rakodópadló magasságát tudatosan alacsonyan tartották a berakodás megkönnyítése érdekében. Ezen kívül, a különböző visszajelző és figyelmeztető hangjelzések továbbra is olyanok, mint a többi Subaru járműben használt hangjelzés.

MŰSZAKI ADATOK

A Suaru "Enjoyment & Peace of Mind" filozófiája, hogy egy olyan autót alkossanak meg, amely rendelkezik a márka élvezetes vezetési teljesítményével, és a Subaru védjegyének számító összkerékhajtással, amely bármilyen helyzetben első osztályú biztonságot, nyugalmat és könnyű használhatóságot biztosít.

EGYEDI VEZETÉSI ÉLMÉNY

A kompakt eAxle motoregység rövid túlnyúlást tesz lehetővé, a hosszú tengelytáv pedig mind az elöl, mind a hátul utazóknak megnövelt lábteret biztosít. A SOLTERRA gördülékeny és fürge gyorsulásával egy olyan vezetési élményt kínál, amelyet kizárólag egy elektromos jármű tud nyújtani.

VEZETÉSI MÓDOK

A kifejezetten elektromos járművekhez alkalmazható és újonnan kifejlesztett e‑SUBARU Global Platform nagyobb merevséget és szilárdságot biztosít. A három különböző hajtásmód, a gázpedál használata szerint szabályozza a teljesítményt: ECO mód a gazdaságos vezetéshez, NORMAL mód a mindennapi használatra, és POWER mód a dinamikus haladáshoz.

ÖSSZKERÉKHAJTÁS

Az új összkerékhajtás rendszerben külön motorok vezérlik a hátsó és az első kerekeket, így növelve az első és a hátsó meghajtási erő elosztásának szabadságát. Az AWD rendszer maximalizálja mindegyik gumiabroncs tapadását, és olyan vezetési teljesítményt nyújt, amely magabiztosságot és teljes nyugalmat eredményez.

TECHNOLÓGIA

A vadonatúj SOLTERRA modell egy nagy, 12,3 hüvelykes képernyővel ellátott multimédiás rendszerrel lett felszerelve, amelyhez okostelefonja vezeték nélkül csatlakoztatható. Ezenfelül, az okostelefon a beépített vezeték nélküli töltővel is tölthető. A digitális kulccsal is használható járműben, a teljesen automatikus parkolási funkció a járművön kívülről is üzemeltethető. A SOLTERRA megalkotása során fontos tényező volt a kényelem, ezért készült egy okostelefonos alkalmazás, amely lehetővé teszi az ajtók zárását/nyitását, az ablakok működtetését, valamint az utastér távvezérelt légkondicionálását. Az autó, a fejlett technológiáknak köszönhetően, megfelel a vásárlóközönség elektromos autókkal szemben támasztott elvárásainak.

HATÓTÁV

A SOLTERRA egy olyan nagy kapacitású akkumulátorral van felszerelve, amely elegendő hatótávolságot biztosít a mindennapi használat során. Illetve kompatibilis az egyenáramú gyorstöltéssel is, amely rövid töltési idővel csökkenti a távolsági ingázások kellemetlenségeit. A kis áramfelvétel ellenére gyorsan felmelegedő ülések és a takarékos kormánykerék-fűtés, valamint az alacsony fogyasztású hőszivattyús klímaberendezés is minimálisra csökkentik a hatótávolságra gyakorolt negatív hatást.

AKKUMULÁTORKAPACITÁS

A SOLTERRA gyártása során, különböző intézkedéseket végeztek annak érdekében, hogy az akkumulátor teljesítménycsökkenését megakadályozzák. A továbbfejlesztett belső rendszer 10 év után is kellő akkumulátorkapacitást biztosít majd. Továbbá, a töltésvezérlő rendszer is, a legújabb technológiai fejlesztéseket tartalmazza. Mindezek összességének az eredménye egy gond nélkül használható és szerethető elektromos jármű.

Ön is várja már az új Subaru SOLTERRA megjelenését? 
 

 
 
Ne maradjon le semmiről! Iratkozzon fel hírlevelünkre, és tudjon meg időben mindent!

MUNKATÁRSAINK

Ügyfélszolgálatunkon barátságos, képzett kollégák várják!

Fehér Attila értékesítési vezető