BYD

    A BYD és az Uber együtt dolgozik a globális elektromos átállás felgyorsításán

    A BYD és az Uber együtt dolgozik a globális elektromos átállás felgyorsításán A BYD és az Uber együtt dolgozik a globális elektromos átállás felgyorsításán

 

Sencsen, Kína – A BYD, az új energiákkal hajtott járművek és a hajtáslánci akkumulátorok globális vezető gyártója ma hosszú távú megállapodást kötött az Uber-rel. Az együttműködés célja, hogy világszerte, a vezető piacokon (majd fokozatosan a Közel-Keleten, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon) 100,000 új, tisztán elektromos hajtású BYD modellel bővüljön az Uber flottája.

A maga területén mindkét vállalat vezető szerepet tölt be az elektromobilitásban: az Uber neve alatt a világ legnagyobb, igény szerint elérhető villanyautó flottája fut, a BYD pedig a világ egyik vezető elektromos autókat gyártó márkája. Az együttműködés fontos célja, hogy az elektromos autók beszerzésének és használatának költségét kedvezőbbé tegye az Uber-sofőrök számára, ezzel is támogatva az elektromos járművek terjedését az Uber flottájában világszerte, ugyanakkor tisztábbá is téve a közlekedést. 

Annak ellenére, hogy a felmérések adatai szerint az Uber-sofőrök a világátlagnál ötször gyorsabban hajlandók tisztán elektromos autózásra váltani, a vizsgálatokból az is egyértelműen kiderül, hogy a váltás legfőbb akadálya ma is az ár és a megfelelő finanszírozási háttér hiánya. Amellett, hogy a BYD autóinak ára kedvező, karbantartási és fenntartási költségeik is alacsonyabbak. A BYD széles modellpalettája, autóinak nagy hatótávolsága és kimagasló minősége kiválóan illeszkedik az utazásmegosztó világvállalat igényeihez. 

 

A két cég elektromos átállást támogató együttműködésének fontos része a töltés, a karbantartás, sőt a biztosítás és a finanszírozás olcsóbbá tétele is, attól függően, hogy az adott piacon mi a legmegfelelőbb az Uber sofőrjei számára.

 

 

A két vállalat a BYD majdani önvezető járműveinek fejlesztésében is együttműködik, ezek az Uber flottájában lépnek majd színre elsőként. A világ legnagyobb utazás- és fuvarmegosztó vállalataként az Uber kiválóan alkalmas az önvezető technológiák bevezetésére és azok közönséggel való megismertetésére világszerte. 

 

"Az Uber és a BYD eltökélten fejleszti technológiáit a tisztább jövőért, és én magam is különösen lelkesen dolgozom ezért az ügyért." Mondta Chuanfu Wang, a BYD elnöke.

 

“Mint a világ legnagyobb ilyen jellegű együttműködése, a BYD és az Uber megállapodása nem csak a sofőrök számára hoz majd hasznos változásokat, az utasok és a városi közösségek is profitálni fognak belőle.” Mondta Dara Khosrowshahi az Uber ügyvezetője. “Amikor egy Uber-sofőr villanyautóra vált, az általa okozott kibocsátás mértéke akár négyszer jelentősebben csökken, mint egy-egy átlagos autós esetében, egyszerűen azért, mert az Uber szolgáltatói többet autóznak. Ugyanakkor utasaink jelentős része nálunk találkozik életében először az elektromobilitással. Szeretnénk minél többeknek bemutatni az elektromos autózás értékeit világszerte.”

Stella Li, a BYD alelnöke és BYD Americas ügyvezetője így kommentálta a hírt: “Örömmel egyesítjük erőinket egy olyan globálisan vezető vállalkozással, mint az Uber. Célunk nem pusztán az elektromos átállás felgyorsítása, hanem az is, hogy a lehető legszélesebb kör számára tegyük elérhetővé a zöld közlekedés lehetőségét. Ez az együttműködés a városi közlekedés fejlődésének új szakaszát is jelzi, már alig várjuk, hogy kiváló elektromos modelljeink nagy számban megjelenjenek a világ városainak útjain.”

Ez is érdekelhet
BYD

A BYD átvette a vezetést a tisztán elektromos személygépkocsik piacán júliusban

A BYD, a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hybrid autók világelső gyártója, a tisztán elektromos járművek (BEV) eladásainak első helyére lépett fel Magyarországon 2024 júliusában.

BYD

A BYD és az Uber együtt dolgozik a globális elektromos átállás felgyorsításán

A több piacra kiterjedő megállapodás értelmében a BYD kedvező árak mellett kedvező finanszírozási megoldásokat is kínál az Uber-sofőröknek.