BYD

    A BYD átvette a vezetést a tisztán elektromos személygépkocsik piacán júliusban

    A BYD átvette a vezetést a tisztán elektromos személygépkocsik piacán júliusban A BYD átvette a vezetést a tisztán elektromos személygépkocsik piacán júliusban

 

Budapest – 2024. augusztus 7. – A BYD, a New Energy Vehicle (NEV), azaz a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hybrid autók világelső gyártója, a tisztán elektromos járművek (BEV) eladásainak első helyére lépett fel Magyarországon 2024 júliusában, mindössze kilenc hónappal a 2023 októberi bevezetés után. Ez a figyelemre méltó eredmény jelentős mérföldkő a márka számára, amely gyorsan növeli piaci jelenlétét, és az elektromos autók eladási rangsorának élére került a múlt hónapban. 

 

Júliusban a BYD meggyőző, 25,4%-os piaci részesedést regisztrált a tisztán elektromos gépjárművek (BEV) szegmensében, ami 148 autó regisztrációját jelenti a hónapban. Ez az eredmény az elektromos személygépkocsik piacát vezető amerikai gyártó hosszú ideje tartó dominanciáját törte meg Magyarországon.

 

A nagyszerű havi teljesítmény ellenére a BYD jelenleg a BEV szegmensben a második helyet foglalja el az éves eladások tekintetében, szilárd 12,7%-os piaci részesedéssel. A márka optimista a jövőre nézve, különösen az elektromos járművekre vonatkozó kormányzati ösztönző programban megrendelt autók kiszállításainak gyorsulása miatt. A támogatói okiratok érkezése a programban résztvevők számára befolyásolta az eddigi havi regisztrációs számokat, de a forgalomba helyezések várható felgyorsulása további növekedést hozhat a BYD értékesítési számaiban a következő hónapokban.

 

"Nagyon örülünk a magyarországi vevőink pozitív reakciójának" – mondta Annelies Reiss, a BYD Magyarország országigazgatója. "Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan elektromos autókat kínáljunk ügyfeleinknek, amelyek nemcsak a legmagasabb műszaki színvonalat képviselik, hanem megbízható értékesítési és vevőszolgálati támogatással is rendelkeznek. Ez a törekvésünk egyértelműen visszhangra talál a piacon, ezért nagy várakozással tekintünk a jövőbe."

 

A BYD magyar piacon elért mérföldkőnek számító sikere aláhúzza a márka elkötelezettségét az innováció, a fenntarthatóság és az ügyfelek elégedettsége iránt. Miközben a vállalat tovább bővíti magyarországi jelenlétét, folyamatosan arra összpontosít, hogy élvonalbeli elektromos járműveket gyártson, amelyek megfelelnek a modern fogyasztók igényeinek, és támogatják a tisztább és zöldebb közlekedési megoldásokra való globális átállást.

Ez is érdekelhet
BYD

A BYD átvette a vezetést a tisztán elektromos személygépkocsik piacán júliusban

A BYD, a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hybrid autók világelső gyártója, a tisztán elektromos járművek (BEV) eladásainak első helyére lépett fel Magyarországon 2024 júliusában.

BYD

A BYD és az Uber együtt dolgozik a globális elektromos átállás felgyorsításán

A több piacra kiterjedő megállapodás értelmében a BYD kedvező árak mellett kedvező finanszírozási megoldásokat is kínál az Uber-sofőröknek.