PÁLYÁZAT HÍREK

    Budakalászon épül a legnagyobb e-autó és hibrid autó szolgáltató központja

    Budakalászon épül a legnagyobb e-autó és hibrid autó szolgáltató központja Budakalászon épül a legnagyobb e-autó és hibrid autó szolgáltató központja

Budakalászon épül Magyarország legnagyobb e-autó és hibrid autó szolgáltató központja

A projekt célja létrehozni Magyarország legnagyobb e-autó és hibridautó szolgáltató és kompetencia központját, amely elsőként kínál komplett szolgáltatást új elektromos és hibrid autók számára. További cél egy önműködő, digitális, a termelő iparban már használt, de a szolgáltató iparban még újnak mondható ipar 4.0 megoldásokkal felszerelt okosraktár kialakítása. A beruházás 3 fő tevékenységen alapszik:

1. Két épület kivitelezése: A budakalászi telephely fejlesztésével lehetőség van az e-autó és hibrid autó szolgáltató és kompetencia központ kialakítására, amely az alábbi funkciókat látja el: gépjármű raktározás, gépjárművek eladásra történő felkészítése, alkatrész raktározás és komissiózás, saját
és partnercégek részére, márkakereskedés és szerviz létrehozása, munkafolyamatok hatékonyságnövelése, digitalizáció útján átlátható értékesítési és szerviz lánc kialakítása.

2. Eszközbeszerzési tevékenység: A fejlesztési elem középpontjában a Budakalászon kialakításra kerülő e-autó és hibridautó szolgáltató és kompetencia központ kialakításához kapcsolódó eszközbeszerzés található. A projekt keretében a logisztikai raktározás során ipar 4.0 megoldások kerülnek bevezetésre, amelyek önjáró robotok/targoncák alkalmazásával növelik a szolgáltatás hatékonyságát. Mindemellett az automatizációs megoldások folyamatos fejlesztése valósul meg az okosraktár és okosparkoló létesítésével. Ezenfelül az érkező ügyfelek részére okosszekrény átvevő és átadó szolgáltatás kerül kifejlesztésre, ami 0-24 órában kiszolgálja az igényeket.

3. Napelem és megújuló energiatároló rendszer kialakítása, melyek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemi/üzleti építmények energiaigényének fedezése, zöldenergia előállításával. Az energiatárolás megoldási koncepciója, a beszerelésre kerülő napelemek által gyűjtött energia átmeneti tárolását és a teljesítménycsúcsok szabályozását teszi lehetővé, amelynek első eleme egy konténerházas energiatároló egység hálózatba való integrálása. A napelemek által termelt energiát az elektromos járművek töltésére, illetve az épületek ellátására használják fel.

A Duna Autó megalakulása óta a fejlődés elkötelezett híve. Az elmúlt évek során az iparban lezajló változások arra ösztökélték a vállalatot, hogy a digitalizációs technológiák alkalmazása mellett, a szolgáltatóiparban még nem alkalmazott ipar 4.0 technológiák is megjelenjenek, valamint kereskedelmi tevékenységét gyártóművi képviseleti funkcióval bővítse ki, és kereskedelmi folyamatait a magyarországi piacon túl, a régió országaira is kiterjessze.
Stratégiai céljai között szerepel, hogy a hazai hibrid és elektromos autózás központjává váljon, értékesítés és a szervizelés vonatkozásában. Jelenleg nincs még egy olyan autóipari központ Magyarországon és a régióban, amely 19 márkát és 24 márkaszervizt vonultat fel egy helyen, mindemellett olyan volumenű kutatás-fejlesztési tevékenységet végezne, mint a Duna Autó.

Egyes stratégiai célok megvalósítása és a munkafolyamatok optimalizálása érdekében budapesti székhelyének technológiai fejlesztésen túl (naperőmű, és EV töltőpontok telepítése, megújuló energia tárolása) Budakalász, Kék Duna utca 4. sz. alatt 30.000 m2-es telken, zöldmezős beruházással logisztikai centrumot kíván kialakítani, amely jelen pályázat keretében valósulna meg. Itt a Duna Autó számára olyan értékesítési és szervizelési- valamint raktárrendszeri csomópont kerülhet kialakításra, amely a jövő technológiájának alkalmazásával kerül tető alá.
Jelen támogatási program keretében a Duna Autónak lehetősége nyílik a budakalászi központ kialakítására, megépítésének befejezésével a Duna Autó 2. telephelyének megnyitására. Fejlesztési cél Budakalász vonatkozásában: digitalizált logisztikai központ kialakítása a gépjárművek raktározására, eladásra történő felkészítése, alkatrész raktározás és komissiózás kialakítása saját és partnercégek számára, márkakereskedés és szerviz létrehozása. A logisztikai központban megvalósul a termékek nyomon követése a rendeléstől a kiszállításig, illetve a termékek átvétele. A gépjárművek azonosítása a raktározás során digitális kódokkal történik, ennek érdekében okosraktár kialakítása valósul meg.

Ez is érdekelhet
Nissan

Nissan Qashqai: Megújult a kategóriateremtő Crossover

Erősen átdolgozott külső dizájn a crossover vásárlók meghódítására. Új szintre lépett a beltéri hangulat a megújult anyagoknak és díszítéseknek köszönhetően.

Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.