HYUNDAI

    Az IONIQ 5 N bekerült a 2024-es Világ Év Autója döntőjébe

    Az IONIQ 5 N bekerült a 2024-es Világ Év Autója döntőjébe Az IONIQ 5 N bekerült a 2024-es Világ Év Autója döntőjébe

 

A Hyundai Motor Company nagyteljesítményű elektromos típusa, az IONIQ 5 N bekerült abba a végső döntőbe, ahol a három legesélyesebb újdonság között dől el a 2024-es Világ Év Sportautója cím sorsa.

A Világ Év Autója díj (World Car Awards) szervezői a Genfi Autószalonon tartott ünnepségen hirdették ki az idei szavazás egyes kategóriáinak hármas döntőseit. A minden évben megrendezett Világ Év Autója szavazáson egy több mint 100 tagból álló, nemzetközi zsűri tesztvezetések alapján dönti el, hogy a díjra jogosult típusok közül melyek érdemesek a rangos elismerésre.

A Hyundai Motor által az idei évben nevezett típusok jól érzékeltetik a vállalat egyre növekvő rangját a nemzetközi autóiparban, és szorosan kapcsolódnak a márka által a Világ Év Autója szavazásokon korábban elért sikerekhez. A Hyundai IONIQ 5 2022-ben hármas győzelmet aratott, elnyerve a Világ Év Autója, Világ Év Elektromos Autója, valamint a Világ Év Autóipari Formaterve címeket; majd egy évvel később, 2023-ban a Hyundai IONIQ 6 ugyanezzel a mesterhármassal ismételte meg a testvérmodell sikerét.

A 2023 júliusában bemutatott IONIQ 5 N új technológiákat és fokozott versenypálya-alkalmasságot vonultat fel, megteremtve a nagyteljesítményű elektromos járművek vadonatúj szegmensét. A modell a Hyundai N márka villamosítási stratégiájának első lépcsője. A Hyundai Motor Group elektromos, globális moduláris platformját (E-GMP) az N márka motorsportból származó technológiáival és annak villamosított „gördülő laboratóriumain” keresztül szerzett tapasztalataival társítva a legteljesebb mértékben kiaknázza az elektromos járműben rejlő teljesítmény-tartalékokat.

A 2024-es Világ Év Autója szavazás végső győzteseit a 2024-es New York-i Autószalonon, 2024. március 27-én megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségen hirdetik ki; az esemény az interneten keresztül élőben nyomon követhető.

Ez is érdekelhet
Nissan

Nissan Qashqai: Megújult a kategóriateremtő Crossover

Erősen átdolgozott külső dizájn a crossover vásárlók meghódítására. Új szintre lépett a beltéri hangulat a megújult anyagoknak és díszítéseknek köszönhetően.

Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.