BYD

    A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon

    A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon

A BYD, az új energiákkal hajtott járművek (NEV) és az elektromos-autó akkumulátorok globális vezető gyártója számos újdonsággal - új modellekkel, almárkákkal és innovatív elektromos hajtástechnológiákkal - érkezik a 2024-es Genfi Autószalonra. A márka egyik legfontosabb újdonsága a BYD SEAL U DM-i európai premierje, új, Super DM (DM: Dual Mode) plug-in hibrid hajtáslánccal. A hétüléses, összkerék-hajtású, és tisztán elektromos BYD TANG új, felfrissített sorozata szintén Genfben látható először, és komoly meglepetésként két innovatív műszakiságú almárka - a YANGWANG és a DENZA - is az európai piacra lép. Mindkettő sokrétű és magas színvonalú kínálattal érkezik Európába.  

 

A BYD európai kínálata új modellekkel és új technológiákkal is bővül

A BYD európai megjelenése óta összesen hat, tisztán elektromos hajtású modellt vezetett be az Európai piacon: a BYD ATTO 3-at (kompakt SUV), a BYD HAN-t (felső-középkategóriás szedán), a BYD TANG-ot (felső-középkategóriás SUV), a BYD DOLPHIN-t (kompakt ötajtós), a BYD SEAL-t (középkategóriás szedán) és a BYD SEAL U-t (középkategóriás SUV). Genfben a SEAL U családja új taggal, a plug-in hibrid hajtású BYD SEAL U DM-i-vel bővül; Super DM (DM: Dual Mode) technológiával. Az újdonság a BYD magas hatásfokú, praktikus és környezettudatos válasza az európai piacok közlekedési igényeire, hosszú töltési idők nélküli nagy hatótávolsággal. A BYD SEAL U DM-i azokon az európai piacokon jelenik meg elsőként, ahol az elektromos töltőhálózat nem eléggé fejlett, illetve ahol a vásárlók olyan közlekedési eszközre vágynak, amely az elektromos hajtás valamennyi előnye mellett - benzinmotorja révén - kiemelkedően hosszú hatótávolságot is kínál, hosszadalmas akkumulátortöltések nélkül. 

Az alapjaiban felfrissített hétüléses, összkerék-hajtású, és tisztán elektromos üzemű BYD TANG szintén a Genfi Autószalonon látható elsőször. Az intelligens műszakiságú akkumulátoros-elektromos SUV kényelmes, tiszta és gazdaságos használatot kínál, gyors töltéssel, nagy teljesítménnyel és akár 530 km-es (WLTP vegyes) hatótávolsággal. A BYD TANG már európai premierje előtt maximális, 5 csillagos eredménnyel végzett az Euro NCAP töréstesztjén.

 

BYD új és innovatív almárkái: a YANGWANG és a DENZA 

A BYD genfi újdonságai között kiemelt helyen szerepel almárkája, a YANGWANG első európai bemutatója. A csúcsszínvonalú luxusmárka az új energiákkal hajtott járművek legmagasabb kategóriáját képviseli. A BYD a YANGWANG különleges technikai megoldásaiba is bepillantást enged az idei Genfi Autószalonon. 

A kiállítási stand egyik főszereplője a két jelentős technológiai újdonságot is hordozó YANGWANG U8 lesz. Ezek egyike az e⁴ platform, a másik pedig a DiSus-P elnevezésű, intelligens szabályozású hidraulikus felfüggesztés. A BYD e⁴ platformja a világ első sorozatgyártású négymotoros, kerekenkénti független hajtású padlólemeze, kategóriaelső biztonsági- és teljesítménymutatókkal. A négy (kerekenkénti egy-egy) villanymotor teljesítménye és nyomatékleadása külön-külön szabályozható, így a tapadás és a nyomatékátvitel minden helyzetben pontosan kézben tartható, rendkívül rövid reakcióidőkkel. A négy villanymotor teljesen független szabályozása a kormányzási jellemzőket is alapjaiban átalakítja: a jobb- és baloldali hajtás akár ellentétes irányban is járatható, így a YANGWANG U8 - harckocsi szerűen - egyhelyben is képes megfordulni. Az elektrohidraulikus működésű BYD DiSus felfüggesztés nem csak a menetdinamikai jellemzőkre hat kedvezően, de a kanyarodási oldaldőlés visszafogásával csökkenti a borulási hajlamot, és teljesen eltűnteti a fékezéskor jelentkező billenést, miközben rossz úton is kiváló tapadást kínál.

A 2010-ben alapított DENZA a BYD és a Mercedes-Benz közös vállalkozása, mára igazi prémiummárkává fejlődött, különleges műszaki megoldásokkal és kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokkal. A hétüléses, (2+2+3 ülésképletű) DENZA D9 egyterű tavalyi, müncheni bemutatója után az újdonság most Genfben hivatalosan is az európai piacra lép. Kényelmi és biztonsági jellemzőivel, valamint 

Ez is érdekelhet
Peugeot

Nagyobb hatótávval kapható az új e-208

NAGYOBB HATÓTÁVVAL KAPHATÓ A FELFRISSÍTETT PEUGEOT E-208

Hyundai

Bemutatják az INSTER képeit

A Hyundai Motor bemutatja a tisztán elektromos INSTER első, előzetes képeit.