Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Hyundai Új Tucson Hybrid
modellismertetőÁRLISTA LETÖLTÉSE

MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

A vadonatúj TUCSON Hybrid

Elképesztő formaterv & hybrid teljesítmény!

Köszöntjük a forradalomban. A vadonatúj Tucson Hybrid nem csupán az elődmodell evolúciója: teljes körű dizájn-forradalmat képvisel. Az előremutató formaterv mellett ultramodern, intelligens technológiákat, valamint az üzemanyaggal különösen takarékosan bánó hibrid hajtásláncot kínál.

DESIGN

A vadonatúj Tucson Hybrid formaterve progresszív és kifinomult, amely kétségtelenül forradalmi jelentőséggel bír. A modern esztétikai értékeket új magaslatokra emelő modellt a szabadidőjármű-dizájn élvonalába sorolják kidolgozott felületei és dinamikus vonalai. A nagyobb, szélesebb karosszéria izmos kiállását éles törésvonalak és dinamikus arányok jellemzik, az élettel teli felületek határozott megjelenést kölcsönöznek a modellnek, anélkül, hogy szembefordulna a Tucson szabadidőjárműves hagyatékával.

Hyundai Új Tucson Hybrid

Hyundai Új Tucson Hybrid

Hyundai Új Tucson Hybrid

BELSŐ TÉR

Az Interspace szépsége

A vadonatúj Tucson Hybrid kifinomult, tágas belső terében - avagy az Interspace-ben - nyitott, kellemesen szellős érzés fogadja. A tér, technológia és információ pontosan a megfelelő arányban ötvöződik a modellben. Az utastér minden pontján vízesések által ihletett, érzéki formákkal és kiváló minőségű, puha tapintású anyagokkal találkozunk, amelyek új szintre emelik a modell megjelenését és hangulatát.

Hyundai Új Tucson Hybrid
Környezeti hangulatvilágítás

Környezeti hangulatvilágítás

Állítsa be kedve szerint a világítást. A hangulatvilágítás 64 különböző színben, fényereje 10 fokozatban szabályozható, így minden hangulathoz tökéletesen igazodik. 
Hely, hely és még több hely

Hely, hely és még több hely

Minden eddiginél tágasabb belső tere a nagyobb autókban megszokott kényelmet és helykínálatot nyújtja. A még tágasabb hátsó lábtér pedig több kényelmet nyújt az utasoknak.
Még tágasabb csomagtartó

Még tágasabb csomagtartó

A csomagtartó még tágasabb lett: a Hybrid modellváltozat alaphelyzetben 616 litert, az üléseket lehajtva akár 1795 litert tartogat az utazásához szükséges csomagok számára.

TECHNOLÓGIA

Mit is jelent a hibrid?

Hyundai Új Tucson Hybrid

Az új Tucson Hybrid benzin- és villanymotorral egyaránt rendelkezik: ezt nevezzük párhuzamos full hibrid hajtásláncnak. A kettő együtt, egy 1,49 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor támogatásával biztosít kiváló üzemanyag-fogyasztást és inspiráló teljesítményt. A hibrid hajtáslánc zökkenőmentesen vált át a belső égésű és az elektromos motor között; olykor mindkettőt egyidejűleg működtetve.

Hibrid hajtáslánc, takarékosság és igazi vezetési élmény!

A vadonatúj Tucson Hybrid hajtáslánca az új 1,6 literes T-GDi Smartstream benzinmotorból, valamint egy 1,49 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorról táplált, 44,2 kW teljesítményű villanymotorból áll. Ez a Tucson hajtáslánc-kínálatának legerősebb tagja: a kombinált rendszerteljesítmény 230 lóerő, az összesített forgatónyomaték 350 Nm – így valósul meg egyszerre az élvezetes vezethetőség, valamint a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás.

Villanymotor

Villanymotor

A 44,2 kW teljesítményű villanymotor 264 Nm forgatónyomatékot ad le késlekedés nélkül. Ennek köszönhető a sportos gyorsítóképesség és menetteljesítmény a Tucson Hybridben.
Akkumulátor

Akkumulátor

A regeneratív fékrendszer által megtermelt elektromos energiát az 1,49 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor tárolja, innen hajtva meg a villanymotort.
Benzinmotor

Benzinmotor

Az 1,6 literes T-GDI benzinmotor a Hyundai fokozatmentesen változó szelepösszenyitás (CVVD) technológiáját alkalmazza, amely optimális motorteljesítményt és üzemanyag-fogyasztást biztosít.

Hogyan is működik ez a gyakorlatban?

A vadonatúj Tucson Hybrid hajtáslánca az aktuális menethelyzettől függően zökkenőmentesen vált át a belső égésű- és az elektromos motor között. A regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. Az akkumulátorban tárolt energia táplálja a villanymotort, amely gyorsítás során, emelkedőn vagy kis sebességű haladás esetén kapcsolódik be a hajtásba.

Gyorsítás / emelkedő

Gyorsítás / emelkedő

Intenzív gyorsítás során vagy emelkedőn haladva a villanymotor és a benzinmotor egyaránt működik, maximális gyorsulást biztosítva, minimális üzemanyag-fogyasztás mellett.
Állandó sebesség

Állandó sebesség

Állandó sebességű haladás esetén a benzinmotor vagy a villanymotor mozgatja a járművet, attól függően, hogy az adott pillanatban melyiknek kedvezőbb a hatásfoka.
Regeneratív fékezés

Regeneratív fékezés

Ha lassul az autó (pl. fékezéskor vagy lejtmenetben), a villanymotor generátorként működve visszanyeri a felszabaduló mozgási energiát, és elektromos energiává alakítja azt át, amit aztán az akkumulátorban tárol, és a villanymotor hajtására használ fel.
Lassítás / lejtmenet

Lassítás / lejtmenet

A regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. Lassításkor vagy lejtőn haladva a rendszer áramot termel és tölti az akkumulátort.

CVVD motortechnológia

A Hyundai kifejlesztette a világ első fokozatmentesen változó szelepösszenyitási (CVVD) technológiáját. A CVVD egyszerre szabályozza a motor teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását, miközben a környezetet is kíméli. A szelepvezérlési technológia a pillanatnyi menetkörülmények függvényében szabályozza a szelepek nyitásának és zárásának az idejét.

Praktikus akkumulátor-kialakítás

Praktikus akkumulátor-kialakítás

A vadonatúj Tucson a kategória egyik legtágasabb második üléssori férőhelyét kínálja. A hibrid akkumulátor a második sori ülések alatt helyezkedik el, így a hátsó lábtér ugyanolyan bőséges, mint a hagyományos hajtáslánccal szerelt kivitel esetén.
Multi-Air Mode technológia

Multi-Air Mode technológia

A Hyundai családban az új Tucson az, amely ezt a technológiát alkalmazza.  Közvetlen és indirekt légbevezető nyílásokkal szolgálja ki a fűtési és klímaberendezést, finomabb légáramlást, ezáltal pedig kellemesebb utazási környezetet teremtve.
Nagysebességű vezeték nélküli töltő

Nagysebességű vezeték nélküli töltő

Töltse okostelefonját még gyorsabban, vezeték nélkül. A töltő teljesítménye 5-ről 15W-ra nőtt, így még hamarabb tölti az utasok okostelefonját. Integrált hűtőrendszere meggátolja a berendezés túlmelegedését.

BIZTONSÁG

Élvonalba tartozó, fejlett vezetőtámogató rendszerek, valamint számos innovatív funkció várja Önt az új Hyundai Tucsonban. Utasai minden eddiginél nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A továbbfejlesztett, hétlégzsákos rendszer újdonsága az első üléssori központi légzsák. Ez megakadályozza, hogy a vezető balesetben összeütközzön első utasával, ami nagy mértékben csökkenti a súlyos sérülések kockázatát.

Kereszteződésben történő ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA JX)

Kereszteződésben történő ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA JX)

Az FCA rendszer automatikusan fékez, ha azt érzékeli, hogy az elöl haladó jármű hirtelen lassít. A rendszer gyalogosok és kerékpárosok észlelésére is képes. A berendezés most kereszteződés kanyarodó funkcióval bővült, amely segít elkerülni a nagy ívben végrehajtott kanyarodás során előforduló frontális ütközést.
Sávkövető rendszer (LFA)

Sávkövető rendszer (LFA)


A vadonatúj Tucson Hybrid sávkövető segédlet (LFA) funkcióval is rendelkezik. Ez 0-180 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.
Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

A rendszer észleli a szemből érkező, illetve előttünk haladó járműveket, és szükség esetén automatikusan tompított világításra vált. Amikor a rendszer már nem észlel járművet, automatikusan visszakapcsolja a távolsági világítást, ezzel optimalizálva a látási viszonyokat.

További biztonsági funkciók:

  • Autópálya asszisztens (HDA)
  • Adaptív sebességtartó automatika (SCC)
  • Holttérfigyelő monitor (BVM)

  • Távirányításos beparkoló rendszer (RSPA)
  • Biztonságos kiszállást támogató rendszer
  • Fokozott biztonság hét légzsákkal

Válassza a minden ízben hibrid Tucsont!

Kérjen ajánlatot vagy további információért forduljon bizalommal értékesítő kollégáinkhoz!

Munkatársaink

Forgács Róbert - értékesítési tanácsadó

Forgács Róbert

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4241
Kobzi Gergely - értékesítési tanácsadó

Kobzi Gergely

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4241
Székely György - értékesítési vezető

Székely György

értékesítési vezető
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!