DESIGN

A vadonatúj TUCSON Plug-in Hybrid forradalmi jelentőséggel bír, tekintve a kifinomult, progresszív formatervét. Modern esztétikai kialakítással bíró szadadidőjármű kidolgozott és dinamikus vonalvezetéssel. A Hyundai vadonatúj modelljét az érzéki sportosság jegyében fejlesztette ki. Széles és nagy karosszéria, izmos kiállás, éles törésvonalak és dinamikus arányok jellemzik a TUCSON Plug-in Hybrid modellt.

LED-es hátsó lámpatestek

Hátul parametrikus rejtett világítást alkalmazó, széles LED lámpatestekkel folytatódik a progresszív formai tematika.

Krómozott karaktervonal

A vadonatúj TUCSON sportos megjelenését az a krómozott, parabolikus dekorvonal teszi még hangsúlyosabbá, amely az oldalsó tükröktől kiindulva egészen a C-oszlopig húzódik.

Z-alakú oldalsó karaktervonal

Az olyan merész, ultramodern formai részletek, mint a Z alakú oldalsó karaktervonal, első pillantásra sportos, dinamikus összképet közvetítenek.

Könnyűfém keréktárcsák

Dinamikus rajzolatú, új 19 colos könnyűfém keréktárcsák hangsúlyozzák ki az autó érzékien sportos profilját.

Ultramodern üveg márkajelzés

A TUCSON farának ultramodern formai részleteire üveg Hyundai logó teszi fel a koronát: ez háromdimenziósnak tűnik, ám valójában nem emelkedik ki a felületből, szakítva az autóiparban szokásos megoldásokkal.

Rejtett hátsó ablaktörlő

A vadonatúj TUCSON Plug-in Hybrid az első olyan Hyundai modell, amely a hátsó légterelő mögött megbúvó, rejtett hátsó ablaktörlőt kapott.

BELSŐ TÉR

Meggyőzte a Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid külseje? Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek a belső terét is! Az autóba beülve nyitott, szellős érzés fogad minket. Összefonódik a tér, a technológia és az információ. Érzéki formák, kiváló minőségű, puha tapintású anyagok jellemzik, melyeket vízesések által ihletett vonalak takarnak. Megjelenésével ezáltal egy modern és hangulatos érzést kapunk.

Környezeti hangulatvilágítás

Módosítsa a világítást kedve szerint. 64 szín és 10 fényerő fokozat közül választhatja ki hangulatához leginkább illő világítást. A fény a műszerfal aljából, a vezeték nélküli töltőfelületről, valamint az ajtózsebekből árad.

Minden eddiginél tágasabb

A nagyobb autókban megszokott kényelmet és helykínálatot nyújt a Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid, és még nagyobb hátsó lábteret biztosít utasainak.

Elektronikus váltóvezérlés

Ergonomikus kialakítású kartámasszal integrálták a sebességváltó elektronikus kezelőszereit. Ez a megoldás nagyban elősegíti a belső tér letisztult megjelenését

Választható belső

Válasszon háromféle belső színkombinációs kivitel közül.

Obsidian fekete

Klasszikus fekete tónus, szövet vagy bőr üléskárpittal.

Mohaszürke

A mohaszürke belső tér szintén szövet vagy bőr üléskárpittal választható.

Teal csomag

Válassza a fekete szövet- vagy bőrkárpitozást, az üléseken, a könyöklőn és a sebességváltó karján alkalmazott zöldeskék árnyalatú öltésekkel. A műszerfal és az ajtópanel szövetkárpitozását szintén zöldeskék textilbetét díszíti.

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

A Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid modell fejlett vezetőtámogató rendszereket és számos biztonsági funkciót tartalmaz az élvezetes és biztonságos utazás érdekében. Hétlégzsákos rendszere még az eddig megszokottaknál is újabb, hiszen az első üléssori központi légzsákhoz hasonlót a szegmensben nem láthattunk még.

Kereszteződésben történő kanyarodás során ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA JT)

Sávkövető rendszer (LFA)

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

Szem előtt tartja a gyermekek biztonságát

Az új Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid fejlett, intelligens technológiák széles palettájával gondoskodik arról, hogy az egész család biztonságosan és kényelmesen utazhasson. Beépítésre kerültek olyan funkciók is, melyek kifjelezetten a legkisebb családtagok biztonságát hivatott órizni.

Biztonságos kiszállást támogató rendszer

Figyelmeztetés a hátsó sorban ülőkre

MŰSZAKI ADATOK

Mi az a Plug-in Hybrid? Zéró károsanyag-kibocsátás egy gombnyomásra! A Hyundai Tucson Plug-in Hybrid gombnyomásra képes tisztán elektromos üzemmódban tovább közlekedni. Miután a 13,8 kWh kapacitású akkumulátor lemerül, az autó átkapcsol benzinmotoros hajtásra, így gond nélkül tudja folytatni útját megakadások nélkül. Elektromos, ha úgy szeretné, benzines, ha arra van szüksége. A jármű tökéletes kompromisszumot kínál Önnek és családjának! Elektromos hatótávolsága jellemzően bőségesen elegendő a mindennapok kihívásaira, azonban ha hosszabb út során bármikor számíthat a benzinmotorra, így könnyedén célba érhet ha már akkumulátora lemerült. Ráér később feltölteni! Vásároljon Plug-in Hybridet és spóroljon! A kevesebb üzemanyag használat hatására gazdaságosabb az autó fenntartása, mint a csupán benzinmotorral felszerelt járművek.

Elektromos közlekedés + rugalmasság

Íme a tökéletes kompromisszum: a hálózatról tölthető elektromos hajtás jellemzően bőségesen elegendő a mindennapokara, azonban ha hosszabb utat tervez, bízhat a benzinmotor nyújtotta teljesítményben.

Zéró károsanyag-kibocsátás elektromos üzemben

Villanyautó gombnyomásra. Ezt követően a jármű automatikusan hibrid üzemben halad tovább.

Kevesebb üzemanyagot igényel

Hibrid üzemben az akkumulátorról hajtott villanymotor a benzinmotorral együtt működve nyújt igazán kedvező üzemanyag-fogyasztást és csekély károsanyag-kibocsátást.

Programozható töltés

A Hyundai Tucson Plug-in Hybrid akkumulátor-szabályozó rendszerével Ön határozza meg, hogy hogyan és mikor tölti fel gépkocsiját. Válasszon töltési időpontot igazodva időbeosztásához és költségvetéséhez. Így mindvégig tisztában lehet a töltési idő hátralévő részével.

Töltés időzítés

A töltés időzítésével néhány pillanat alatt pénzt takaríthat meg. Programozza a töltés időtartamát aszerint, hogy az a lehető legteljesebb mértékben kihasználhassa a csúcsidőn kívüli áramtarifákat, és reggel teljes töltöttséggel indulhasson neki a napnak.

Töltési limit

Állítsa be az önnek legmegfelelőbb töltöttségi limitet, és hazafelé menet álljon meg egy városi gyorstöltőnél. Éjszaka pedig töltse fel teljesen akkumulátorát csúcsidőn kívül, olcsóbb árammal.

TECHNOLÓGIA, TELJESÍTMÉNY

Villanymotor

A 66,9 kW teljesítményű villanymotor 304 Nm forgatónyomatékot ad le. Ez sportos gyorsulást és menetteljesítményt biztosít a TUCSON Plug-in Hybrid modellnek.

Akkumulátor

13,8 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor tárolja a fékrendszer által megtermelt elektromos energiát.

Benzinmotor

Optimális motorteljesítményt és üzemanyag-felhasználást biztosít az 1,6 literes T-GDI benzinmotor, ami fokozatmentesen változó szelep-összenyitás (CVVD) technológiát alkalmaz.

Váltófülek

Váltson sport üzemmódra a váltófülek fokozatai segítségével!

Energiaáramlás

Az új Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid hajtáslánca a pillanatnyi menethelyzettől függően zökkenőmentesen vált át a belsőégésű és az elektromos motor között. A regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. Az akkumulátorban tárolt energia táplálja a villanymotort, amely gyorsítás során, emelkedőn vagy kis sebességű haladás esetén kapcsolódik be a hajtásba. Ezt az összetett energiaáramlást szemléltetik az alábbi képek.

Elindulás / kis sebességű haladás

Elinduláskor, illetve kis sebességű haladáskor az akkumulátorban tárolt elektromos energia mozgatja a TUCSON Plug-in Hybridet.

Gyorsítás / emelkedő

Intenzív gyorsítás során vagy emelkedőn haladva a villanymotor és a benzinmotor egyaránt működik, maximális gyorsulást biztosítva, minimális üzemanyag-fogyasztás mellett.

Lassítás / lejtmenet

A regeneratív fékrendszer a villanymotor segítségével lassítja az autót, és közben tölti az akkumulátort. Lassításkor vagy lejtőn haladva a rendszer áramot termel és tölti az akkumulátort.

Regeneratív fékezés

Ha lassul az autó (pl. fékezéskor vagy lejtmenetben), a villanymotor generátorként működve visszanyeri a felszabaduló mozgási energiát, és elektromos energiává alakítja azt át, amit aztán az akkumulátorban tárol, és a villanymotor hajtására használ fel.

Vannak olyan helyzetek, amikor a benzinmotor akkor is automatikusan bekapcsol, ha elektromos üzemmódot választottunk. például, ha az akkumulátor töltöttsége egy adott szintre csökken, ha jelentős gyorsításra van szükség, vagy ha bekapcsoljuk az utastér fűtését.

A Hyundai garanciája csak a hivatalos Hyundai márkakereskedő által a végfelhasználónak értékesített Hyundai járművekre vonatkozik, ahogy ezt a garanciafüzet ÁSZF fejezete is tartalmazza. A jármű nagyfeszültségű akkumulátor-csomagjára 8 éves vagy 160 000 kilométeres garancia vonatkozik. Helyi feltételektől függően. További részletekről érdeklődjön Hyundai márkakereskedőjénél.

 

Felkeltettük az érdeklődését?

Kérjen árajánlatot és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Forgács Róbert értékesítési tanácsadó
Kobzi Gergely értékesítési tanácsadó
Fehér Attila értékesítési vezető
ELÉRHETŐ MODELLJEINK
Találatok száma: 0 db

Nincs találat.