Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Peugeot Új e-Expert
modellismertetőÁRLISTA LETÖLTÉSE

MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

MODELL KATALÓGUS LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

Az év kishaszongépjárműve 2021

Használja ki a 100% elektromos hajtás előnyeit és egy haszongépjármű praktikumát az új Peugeot e-Experttel, amely elnyerte Az év kishaszongépjárműve 2021. nemzetközi díjat.

DESIGN

Modern vonalvezetés, harmonikus arányok, robusztus megjelenés. A méltán népszerű Expert erősségeit még jobban kiemeli az új elektromos változat. Az alapmodellhez hasonlóan az e-Expert is háromféle hosszúságban rendelhető (kompakt – 4606 mm, közepes – 4956 mm, hosszú – 5308 mm), amelyhez többféle felszereltségi verzió közül választhat, hogy új munkatársa tökéletesen illeszkedhessen szakmája egyedi igényeihez. A kompakt verzió ráadásul egy új fejezetet nyit az elektromos haszonjárművek piacán. Méretének és elektromos hajtásának köszönhetően vérbeli városi áruszállítóvá válik, amelyet könnyű vezetni, leparkolni, sőt, még forgalomcsökkentett területekre is behajthat vele, ha az elektromos autók behajtása külön engedélyezett. A mélygarázsok, parkolóházak miatt sem kell majd aggódnia, hiszen mindegyik változat 1,9 méter magasságú, így sehol sem fog fennakadni az autóval.

Ahogy a Peugeot összes elektromos modelljén, úgy az e-Expert masszív kialakítású hűtőrácsán is megtalálható a dikroikus oroszlán. A zöldeskék tónusú embléma a csomagtartón ugyancsak visszaköszön, akárcsak az egyedi e-Expert felirat, ami így igazán különlegessé teszi a gépjármű megjelenését.

Peugeot Új e-Expert

BELSŐ TÉR

A Peugeot e-Expert kombinálja a kompakt külső méretet és a maximális rakteret. Hagyományos meghajtású társához képest az e-Expert belső kialakítása sem változott: akár 6,6 m3 hasznos tér is állhat az Ön rendelkezésére, amelynek 1.275 kg a terhelhetősége. És ezt az elektromos meghajtást biztosító, különböző méretű akkumulátorok sem befolyásolják. Sőt, a vontatási kapacitása sem alacsonyabb az elektromos modellnek, és számos pakolóhelyet is biztosít.

Peugeot Új e-Expert

A változattól függően, szériaként elérhető Moduwork üléspadnak köszönhetően az új e-Expert belső terét is az igényeinek megfelelően alakíthatja át. Az üres helyek kihasználása érdekében a szélső utasülés és a válaszfal is lehajtható, így a rakodótér hosszát akár 4 méteresre is bővítheti.

A funkcionalitás mellett a Peugeot mérnökei az utazás kényelméről sem feledkeztek meg. A magasított ülés remek kilátást és egyfajta biztonságérzetet nyújt Önnek vezetés közben, a beszállást pedig a fellépők könnyítik meg.

Dolgozna útközben? Ez is kényelmesen megoldható, az utastér könnyen igazi mozgó irodává alakítható, hiszen a középső könyöktámasz leengedésével egy rendkívül praktikus forgóasztal áll rendelkezésre.

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

Az új Peugeot e-Experthez változattól függően, opcionálisan az alábbi biztonsági funkciók közül választhat:

 • kameraalapú vészfékező rendszer
 • távolságfigyelő funkció
 • távolságtartó tempomat
 • ködfényszóró
 • AFIL" sávelhagyásra figyelmeztető rendszer
 • automata távolsági fényszóró
 • kameraalapú fáradtságfigyelő rendszer
 • Grip Control intelligens kipörgésgátló
 • közúti táblaleolvasó rendszer
 • sebességkorlát-ajánló
 • keréknyomás-ellenőrző rendszer
 • tolatóradar és első parkoló radar
 • automatikusan működő elektromos kézifék
Az új Peugeot e-Experthez változattól függően, opcionálisan az alábbi biztonsági funkciók közül választhat:

MŰSZAKI ADATOK

Hogy milyen előnyei vannak a 100%-ban elektromos Peugeot e-Expertnek? Amellett, hogy a környezetbarát közlekedés egy új lehetőségét kínálja, a 136 lóerős, 100kW teljesítményű elektromos motornak köszönhetően azonnal a rendelkezésére állhat a 260 Nm-es nyomaték, amelynek minden előnyét kihasználhatja, és a vezetés új, rugalmas, dinamikus és csendes élményét is átélheti.
Új e-Expertjéhez kétféle teljesítményű, nagyfeszültségű akkumulátor közül választhat, amelyek különböző hatótávokat biztosítanak. WLTP szerint az 50 kWh-s lítium-ion akkumulátor 230 km, a 75 kWh-s pedig akár 330 km hatótáv megtételére is képes. Azt viszont jó, ha tudja, hogy a hatótávot több egyéb tényező is befolyásolhatja:

Peugeot Új e-Expert

 • Sebesség – Folyamatos, 130 km/h sebesség mellett a tisztán elektromos hatótávolság a WLTP által megadott érték felére esik.
 • Külső hőmérséklet – Akár 35% különbség is lehet a tavasszal és télen mért hatótáv között. Adunk ehhez egy jó tippet: Csatlakoztassa az autót a hálózathoz, és melegítse/hűtse elő az utasteret a hatótávolság növelése érdekében.
 • Vezetési stílus – Vezessen tudatosan! Kerülje az erőteljes gázadást és használja a rekuperatív fékezést, amivel a hatótávolságot 15%-kal növelheti!
 • Szállítmány tömege – A WLTP hatótávolság adatát a megengedett hasznos tömeg felével együtt határozzák meg.
 

Annak érdekében, hogy kihasználhassa az új Peugeot e-Expert maximális, WLTP szerinti hatótávolságát, többféle töltési lehetőség közül választhat. A Peugeot egy 7,4 kW-os, egyfázisú töltőt kínál az e-Experthez, de opcióként egy 11 kW-os, háromfázisú fedélzeti töltővel is kérheti új autóját. A standard töltőkábellel hagyományos hálózati csatlakozóról is töltheti elektromos kishaszon-gépjárművét, de a teljes feltöltési idő akár 15 órára is lecsökkenthető, ha opciós kábelt és megerősített csatlakozót vesz ehhez igénybe. Sőt, ez az időtartam tovább redukálható, ha speciális fali töltőegységet használ – a 7,4 kW-os Wallbox segítségével a teljes feltöltés mindössze 7,5 órába kerül. Az otthoni vagy munkahelyi töltés mellett, akkumulátor aktív folyadékhűtésének köszönhetően, lehetősége van arra is, hogy nyilvános töltőpontokon elhelyezett, 100 kW-os energiaforrásokat használjon, amivel 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szintet érhet el e-Expertje.

A könnyebb töltés érdekében, a Peugeot mérnökei a vezető oldalán helyezték el az elektromos töltő csatlakozóját. Emellett a gyártó az energiaforrásra – a töltőkapacitás 70%-áig – 8 éves vagy 160 000 km-es jótállást is biztosít.

A gazdaságosság és a hatékonyság érdekében Ön 3 vezetési mód közül választhat:
 • Eco: csökkenthető a fogyasztás és növelhető a megtehető hatótávolság.
 • Normál: a mindennapos használathoz legmegfelelőbb, kényelmes üzemmód. 
 • Power: teljesítmény-orientált, kifejezetten nagyobb teher szállítása esetén ajánlott.

A vezetési mellett lehetősége van arra is, hogy a fékezési módot is megválassza. A regeneratív fékezés mértékétől – mérsékelt vagy fokozott – függően ugyanis az akkumulátort újratölti az autó motorfékezése.
 
Peugeot Új e-Expert

TECHNOLÓGIA

Peugeot Új e-Expert

Egy kishaszon-gépjármű vezetése sosem volt ennyire kényelmes, mint a Peugeot e-Expert esetében. Ehhez hozzájárul az új, 3,5" méretű színes kijelző, amely olyan vezetéshez szükséges információkat jelenít meg Önnek, mint a még megtehető hatótáv, vagy az aktuális energiafelhasználás. A nagyméretű, középen elhelyezett érintőképernyőn könnyen hozzáférhet az elektromos hajtáshoz kapcsolódó információkhoz is. Így valós időben követheti végig az energiaáramlás folyamatát. Az e-Toggle gomb segítségével pedig azonnal eléri az elektromos automata sebességváltó kezelőfelületét, valamint a vezetési módok közül is egy mozdulattal választhat.

Az utazást megkönnyítheti a hangvezérléssel* működtetett, új generációs, 3D navigáció használatával. Az Apple CarPlayTM* és AndroidAutoTM* protokollal kompatibilis Mirror Screen funkció segítségével pedig a műszerfalon található USB csatlakozón keresztül a 7’’-os érintőképernyőn* jelenítheti meg és használhatja okostelefonja alkalmazásait.

* Változattól függően opció vagy nem rendelhető.

Az Ön tetszését is elnyerte az új Peugeot e-Expert? És azt tudta, hogy TAO kedvezmény is igényelhető rá?

Regisztráljon az elsők között és ismerje meg részletesebben!

Ha kérdése lenne a 100% elektromos megoldással kapcsolatban, értékesítő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére Peugeot márkakereskedésünkben!


Munkatársaink

Baranyai Zsoltné - értékesítési tanácsadó, Business Center értékesítő

Baranyai Zsoltné

értékesítési tanácsadó, Business Center értékesítő
Telefon: +36 1 801 4007
Váradi Ferenc - értékesítési vezető

Váradi Ferenc

értékesítési vezető
Telefon: +36 1 801 5300
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!