• Amit az e-autózásról tudni érdemes

A 100% ELEKTROMOS VEZETÉS ELŐNYEI

 

5 "ZÉRÓ" TULAJDONSÁG A KÉNYELMES VEZETÉSÉRT

 

HOGYAN MŰKÖDNEK AZ ELEKTROMOS JÁRMŰVEK?

E-CMP PLATFORM

ELEKTROMOS MEGHAJTÁSHOZ TERVEZVE

Az új általános moduláris padlólemezt (CMP)  úgy terveztük, hogy kompromisszumok nélkül, egyszerűen társítható legyen bármilyen meghajtási rendszerrel. 

ELEKTROMOS MOTOR

KOMPAKT ÉS HATÉKONY

Az állandómágneses elektromos motor legnagyobb teljesítménye 100 kw / 136 LE és 260 Nm maximális nyomatékot biztosít. A vezetési élményt növeli a minimális vibráció, a csendes működés és  a zéró emisszió.

Az elektromos motor segédberendezései.

  • Inverter: Ez az egység alakítja át az  akkumulátorban tárolt  egyenáramot a meghajtáshoz szükséges váltóáramra. Az inverter az akkumulátor és az elektromos motor között helyezkedik el.
  • Reduktor: Egy elektromos autó nem rendelkezik sebességváltóval, ezt a feladatot a fordulatszámot csökkentő reduktor látja el. Ez teszi lehetővé, hogy a motor forgási sebessége kompatibilis legyen az autó valós sebességével. 

NAGY-KAPACITÁSÚ AKKUMULÁTOR

A  nagy-teljesítményű Lítium-ion akkumulátor (400 V) tárolja a meghajtáshoz szükséges energiát. A Peugeot modellekben a padló alatt helyeztük el, hogy ne csökkentsék az utas- és csomagtér méretét. Az 50 kWh kapacitású akkumulátorhoz kapcsolódó elektromos motor legnagyobb teljesítménye 100 kW (136 LE), és akár 362 km hatótávolságot tud nyújtani (WLTP szabvány szerint)*

A folyadékhűtéssel támogatott töltési folyamat nagyon gyors lehet, ami nem csak a megtehető hatótávolságot növeli, de az akkumulátor várható élettartamára is pozitív hatása van. 

Az akkumulátorra - a töltőkapacitás 70%-áig - 8 év vagy 160 000 km garanciát vállalunk.

*A Peugeot e-208 esetén. A hatótávolság változhat a a használat módjától (külső hőmérséklet, vezetési stílus stb.)

VEZETÉSI ÉLMÉNY

100% ELEKTROMOS

Regeneratív fékezés

A fokozatváltó kar meghúzásával aktiválhatja a "Brake" módot, így erőteljesbb lesz a motorfék, amely segíti az akkumulátor töltését lassításkor. A gázpedál felengedése után így azonnal elektromosságot fog generálni.


3 vezetési üzemmód:

  • Sport: ebben az üzemmódban  a legnagyobb teljesítmény és nyomaték élvez elsőbbséget
  • Normal: a napi használatra optimalizált üzemmód a legnagyobb kényelmet biztosítja.
  • Eco: a legnagyobb megtehető hatótávolságra optimalizáltuk.port: ebben az üzemmódban  a legnagyobb teljesítmény és nyomaték élvez elsőbbséget

Peugeot elektromos modellek

 

e-208

e-boxer

e-expert

e-partner

e-208

e-2008

HA SZERETNE TÖBBET MEGTUDNI AZ ELEKTROMOS JÁRMŰVEK VILÁGÁRÓL, KERESSE ÉRTÉKESÍTŐ KOLLÉGÁINKAT

Jónás Viktor szalonvezető
Váradi Ferenc értékesítési vezető