HYUNDAI BAYON

Bemutatkozik a Hyundai olyan díjnyertes szabadidőjármű-kínálatának tagja, amely az első olyan Hyundai modell volt, amelyet kifejezetten az európai piacra fejlesztettek. Kívül kicsi, belül tágas. A Bayon mindenkit elkápráztat és maradandó benyomást teszt. A kategória legjobb biztonsági és online kapcsolódási funkcióival Önt is le fogja venni a lábáról.

Stílusos városi szabadidőjármű

Kompakt és könnyen kezelhető, mégis rendkívül stílusos: modern részleteivel és letisztult megjelenésével büszkén emelkedik ki a mezőnyből.

Kategóriaelső biztonság

Fejlett vezetéstámogató rendszerek széles választékával teszik élvonalbelivé a Bayon-t. Biztonságot és nyugalmat kínál Önnek jelentős részében már az alapfelszereltség részeként.

Tágas belső tér és csomagtartó

Bármerre viszi is az élet, nagyra értékeli majd a tágas belső tér kényelmét és tárolókapacitását, ahogy a biztonságos, robusztus crossover hangulatot sugárzó, emelt üléspozíciót is.

DESIGN

A Bayon a Hyundai kecses crossovere. Divatos, mégis erőteljes és elegáns megjelenésű SUV. Nyílhegy lámpatestei hűen tükrözik a sportosság és a magabiztosság jegyeit. A Bayon a dizájn és a technológia tökéletes összhangja.

Szemből

A Bayon egyedi megjelenését biztosítja a nyílhegy alakú fényszórója, a szélesen ívelő hűtőmaszkja, a felettük húzódó légbevezető rése és a keskeny LED-es nappali fényei.

Oldalról

Az autó erőteljes grafikus elemei irányítják az ember figyelmét. Masszív C-oszlop, ék alakú sziluett jellemzi dinamikus vállkialakítással.

Hátulról

A hátsó nyílhegy alakú LED lámpákat a hangsúlyos piros sáv teszi méginkább dizájnossá. A Bayon hátoldalára tervezett kitolt fényforrások még szélesebbé varázsolják az autó látványát.

Divatos keréktárcsák

16 és 17 colos, divatos könnyűfém keréktárcsákkal megrendelhető.

Erőteljes, szabadidőjárműves formaterv

A Hyundai egyéb szabadidőjárműivel azonos stílusjegyekből építkezik.

Erőt sugárzó, széles hűtőmaszk

A Bayon alul kiszélesedő, lendületes, négyszögletű elemekkel megrajzolt, széles hűtőmaszkkal büszkélkedik. Erőtől duzzadó alsó lökhárítóval és látványos, ezüst védőbetéttel kölcsönöz határozott megjelenést a modellnek.

BELSŐ TÉR

A magas fényerejű 10.25” digitális műszeregység még modernebbé varázsolja a beltéri megjelenést. Ott jeleníti meg a legfontosabb menetinformációkat, ahol azokat a legkönnyebb leolvasni: elöl, középen. A kijelző testre szabható: digitális formában megjeleníthető rajta a sebesség, az energiaáramlás (csak 48V esetén), vagy a SmartSense funkciók.

Válasszon hangulatához illően három üzemmód közül. Ettől függően módosulnak a gáz- és kormányreakciók, valamint a váltási pontok, így markánsan eltérő vezetési élményben részesülünk az üzemmódok váltásával. A digitális műszeregység színváltással igazodik a választott módhoz, ezzel is fokozva a vezetés hangulatát és élményét. A kék a normál, a zöld az öko, a piros pedig a sport üzemmódot jelöli.

10,25" érintőképernyő

A központi érintőképernyő támogatja az Apple CarPlay™ és Android Auto™ funkciókat, amelyek segítségével könnyedén csatlakozhat telefonjával, és azokat közvetlenül a nagy érintőképernyőről kezelheti.

8" érintőképernyő

A 8 colos érintőképernyő vezeték nélküli okostelefon-tükrözést kínál Önnek, mellyel könnyedén csatlakoztathatja és tükrözheti telefonját az Apple CarPlay™ vagy Android Auto™ rendszeren keresztül.

10,25’’ digitális műszeregység

A 10,25" digitális műszeregység még modernebbé teszi a vezetői környezetet, és ragyogóan tiszta, könnyen leolvasható formában jeleníti meg az összes fontos járműinformációt, amire csak szüksége lehet.

A Bayon utasterében finom, visszafogott díszítőelemekkel díszített, diszkrét színvilág és kárpitozás olyan megnyugtató hangulatot teremt, amelyben maximálisan a forgalomra tud koncentrálni. A semleges belső színek és anyagok gondosan összeválogatott palettája tökéletesen harmóniában áll a választható karosszériaszínekkel.

Kiemelkedő látási viszonyok és komfort

Kényelmet és stílust biztosít Önnek a megemelt üléspozíció, mely rendkívül könnyűvé teszi a ki- és beszállást.

Kecses és divatos műszerfal

Kecses, vízszintes bordák teszik különlegesen kecsessé a Bayon műszerfalát, melyek egyben kihangsúlyozzák az orr széles, tetszetős megjelenését.

Sportos, négyküllős kormánykerék

A sportos kormánykeréken elhelyezett kapcsolókkal könnyedén irányíthatja a fedélzeti rendszereket, és kapcsolatban maradhat a külvilággal.

Két nagyméretű, egységbe foglalt kijelző

Optikailag összekapcsolták a 10,25 colos digitális műszeregységet és a központi érintőképernyőt, mely elegáns, modern megjelenést, és könnyű használhatóságot eredményez.

Online útvonaltervezés: Az útvonal tervezése nem a navigációs rendszer processzorában történik, hanem a Hyunda felhőben lévő szerveren. Ez azért jobb, mert így pontosabb előrejelzést adhat a terv a forgalom alakulását és az érkezés várható idejét tekintve. 

Valós idejű parkolási tájékoztatás: A parkolás mostantól gyerekjáték! A funkció segít megtalálni a parkolóhelyeket és még össze is hasonlítja a lehetőségeket.

Kiterjesztett hangfelismerés: Egyszerűen, szóban aktiválhatja és szabályozhatja az olyan fedélzeti funkciókat, mint a klímaberendezés, az infotainment rendszer, vagy a kormánykerék fűtése.

BOSE prémium audiorendszer: A külön megrendelhető Bose prémium audiorendszer nyolc nagyteljesítményű hangszórója kristálytiszta, erőteljes hangzást biztosít.

Fekete

Egyszerű, kecses, divatos. Az időtlen klasszikus

Sötétszürke / világosszürke

Sötétszürke belső színvilág világosszürke szövetbetétekkel, valamint kontrasztos szürke öltésekkel varrott, exkluzív üléskárpit-mintázat.

Fekete / Mangrove-zöld

A belső színvilágot világosszürke szövetbetétek, valamint kontrasztos mangrove-zöld öltésekkel varrott, exkluzív üléskárpit-mintázat jellemzi.

LED-es környezeti hangulatvilágítás

Az éjszakai vezetés mindig különleges élmény. A belső tér gondosan behangolt, kék LED-es hangulatvilágítása kellemes aláfestést biztosít az utazáshoz.

Kényelemre született

A Hyundai Bayon ugyanolyan kényelmes, mint amilyen sportos: a kiváló minőségű szövetülések maximális komfortot biztosítanak.

Kiemelkedő lábtér

A bőséges lábtér a kényelmesebb utazás záloga. Az első utasok 1072, a hátsók 882 mm-es lábtérnek örvendhetnek.

Bőséges fejtér

Az általános térérzetet nagyban javítja a 993 milliméteres első, illetve 977 mm-es hátsó fejtér.

Vezeték nélküli töltés: A padlókonzolon kapott helyet a vezeték nélküli töltőtálca. Így könnyen és gyorsan feltöltheti Qi-kompatibilis okostelefonját.

Több USB csatlakozó: Az első- és hátsó üléseknél elhelyezett USB aljzat segítségével bárki könnyedén töltheti elektronikus berendezését.

Biztonsági funkciók

Sávkövető rendszer (LFA)

0-180 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja az autót.

Aktív holttérfigyelő rendszer (BCA)

Figyelmezteti a vezetőt, ha hátsó holtterében mozgó járművet észlel.

Intelligens sebességtartó automata (SCC)

Tartja az előre beállított távolságot az elöl haladó jármű mögött.

MŰSZAKI ADATOK

 

A Hyundai Bayon kiemelkedően alacsony CO2-kibocsátással indul útnak a T-GDi motornak köszönhetően. A méretcsökkentett, közvetlen befecskendezéses turbómotorok optimális hatásfokot és vezetési élményt nyújtanak Önnek. A Hyundai 48 voltos mild hibrid technológiájával és intelligens sebességválójával még takarékosabban és tisztábban közlekedik.

A Hyundai mild hibrid technológiája egy kompakt, 0,46 kWh kapacitású 48V-os lítium-ion akkumulátort, valamint egy új fejlesztésű - akár 10 kW teljesítményű - mild hibrid indítómotor/generátort alkalmaz.

 

Elsősorban a Hyundai sportmodelljeiben megjelenő rendszert alkalmazva a fordulatszám-igazítás összehangolja az 1.0 T-GDi motor. A Bayon a Hyundai szabadidőjárművek közül elsőként kínálja ezt a technológiát. A fordulatszám-igazítás funkció összehangolja az 1.0 T-GDi motor és a kimenő tengely fordulatszámát, ami finomabb, sportosabb sebességváltást tesz lehetővé.

Kényelmes indulás

A mild hibrid rendszer kifejezetten városi forgalomban hasznos, ahol az indítómotor/generátor (MHSG) a megállásokat követően újraindítja a belsőégésű motort. Így a többlet nyomatéknak köszönhetően a belsőégésű motor gyorsabban és könnyedebben indul be, a 48V akkumulátor energiájára támaszkodva. Az MHSG elinduláskor extra forgatónyomatékkal és teljesítménnyel segíti a belsőégésű motor munkáját.

Gyorsítás

Gyorsuláskor az MHSG 4-10 kW többletenergiával segíti a belsőégésű motor működését. A teljesítmény pontos mértéke az akkumulátor rendszer töltöttségi szintjétől, valamint a gyorsítás (gázadás) mértékétől függ. Amint a jármű elérte az Ön által kívánt sebességet, az MHSG üresbe vált, és nem ad le teljesítményt. Ennek köszönhető az akár 11 százalékkal* csökkentett a CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás. ((*NEDC 2.0)

Fékenergia-visszanyerés

Aktív fékezés és gázelvétel (tolóüzem) esetén a forgó főtengely meghajtja az MHSG-t, amely generátorként működve legfeljebb 10-12 kW teljesítménnyel nyeri vissza a fékenergiát. A generátor a mozgási energiát elektromos energiává alakítja át, amit a 48V-os akkumulátorba vezet vissza. Ezekben az üzemi fázisokban a belsőégésű motor nem üzemel, a tengelykapcsoló zárva van, hogy a forgó kerekek a sebességváltón és a főtengelyen keresztül meghajthassák az MHSG-t.

Huzamos idejű start-stop funkciók

Alacsony sebességű haladás esetén a start-stop funkció már 30 km/óra sebességnél válik aktívvá. 30 és 0 km/óra közötti lassítás esetén, illetve ha a tengelykapcsoló oldva van, a belsőégésű motor teljesen lekapcsol.

1.0 T-GDi 120 LE

A háromhengeres, 1,0 literes Turbo GDI benzinmotor életre kelti a Hyundai Bayon sportosságát. A 120 lóerős teljesítmény és az új, 48 voltos mild hibrid technológia együtt az autó megjelenéséhez méltó vezetési élményt biztosít Önnek. Ehhez az erőforráshoz hatfokozatú intelligens manuális (6iMT) vagy hétfokozatú duplakuplungos (7DCT) sebességváltó tartozik.

1,2 literes MPi benzinmotor

Az 1197 cm3-es, négyhengeres benzinmotor a maga 84 lóerejével nyújt megbízható erőforrást menet közben. Az ötfokozatú kézi sebességváltóhoz tartozó motor pontos gázreakciókkal és kellemes nyomatékkifejtéssel teszi stresszmentessé és könnyeddé az utazást.

Hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó

Válasszon pontosan, finoman kapcsolható manuális sebességváltót motorjainkhoz és kuplungoljon, váltson saját maga.

Hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó

A duplakuplungos rendszer villámgyors váltásokat tesz lehetővé. Így automata üzemben éppúgy, mintha kézzel kapcsolgatna a fokozatok között.

Nagyobb teljesítmény, még kisebb károsanyag-kibocsátás. CVVD motortechnológia

A Hyundai kifejlesztette a világ első fokozatmentesen változó szelepösszenyitási (CVVD) technológiáját, mely egyszerre szabályozza a motor teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását, miközben a környezetet is nagyban megkíméli. A szelepvezérlési technológia a pillanatnyi menetkörülmények függvényében szabályozza a szelepek nyitásának és zárásának az idejét.

TECHNOLÓGIA

Vezérelje autóját okostelefonjáról, vagy szóbeli utasításokkal. A Bluelink legfrissebb verziójával maximálisan kiaknázhatja a legmodernebb online kapcsolódási funkciókban rejlő előnyöket. A Bluelink alkalmazás számos ötletes funkció távvezérlésére alkalmas; emellett a navigációs rendszerhez öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés is jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira, valós idejű forgalmi, parkolási és üzemanyagár-információkkal.

Távolból működtethető központi zár

A Hyundai Bayon emlékeztetőt küld okostelefonjára, ha elfelejtette bezárni az autót.

Célállomás autóba küldése

Keressen rá az úticéljára beszállás előtt! Beszálláskor a Bluelink segítségével már csak egy gombnyomásra van a megtervezett útvonal.

Jármű keresése

Nézze meg, hol parkolta le autóját!

Riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés

A Hyundai Bayon üzenetet küld telefonjára, ha valaki megpróbálná feltörni autóját!

Autó diagnosztikai információ

Teljes körű járműdiagnosztika egy gombnyomásra!

Jármű állapot lekérdezése

Nézze meg akár a távolból az üzemanyagszintet, az ajtók és ajtózárak állapotát, vagy az ablakok és a csomagtérfedél helyzetét.

Hyundai szakértőink

JÖJJÖN EL SZALONUNKBA ÉS SZERESSEN BELE ÖN IS A HYUNDAI BAYONBA!

Forgács Róbert értékesítési tanácsadó
Kobzi Gergely értékesítési tanácsadó
Fehér Attila értékesítési vezető

ELÉRHETŐ Hyundai Bayon modelljeink

    Hyundai

    BAYON 1.2 MPi Tech VADONATÚJ 2024-es FACELIFT MODELL

    Listaár: 8 974 000 Ft 7 474 000 Ft
    Megnézem