KIA

WWCOTY Kategóriagyőztes a Kia EV9

WWCOTY Kategóriagyőztes a Kia EV9 WWCOTY Kategóriagyőztes a Kia EV9

Tizennégy éve osztja ki a díjakat a 75 női autós újságíróból álló WWCOTY, mely az egyetlen csak női tagokból álló zsűri az autóiparban világszerte. A szavazás átfogó szempontrendszer alapján történt: számos tesztvezetésen, részletes vizsgálaton és teszten ment keresztül mindegyik modell. Éppen ezért mérvadó a vásárlóknak a WWCOTY díj világszerte. Az eredmény pedig 5 kiváló modell, amely a kimagasló minőséget képviseli a saját kategóriájában, és amelyek megérdemlik a kategóriagyőztes címet a Women’s Worldwide Car Of The Year versenyen.

Mindegyik, a versenyben részt vett modell kiváló minőséget képvisel, legyen szó biztonságról, kényelemről, vezetési élményről, technológiáról, a környezeti hatásukról, vagy az ár-érték arányról. Összesen 62 autó indult a versenyben. Egy fő kritérium volt: legalább két kontinensen elérhető legyen az adott modell 2023. január 1. és december 31. között.

A nyertes modellek még egy utolsó fordulón vesznek majd részt, ahol eldől, melyik lesz az idei WWCOTY abszolút nyertese. A fődíjas modellt Nőnapon, azaz március 8-án hirdetik ki. Összesített vélemény az EV9-ről:

A Kia EV9 modellje az első nagy méretű, hétüléses, elektromos SUV. Ötméteres hossza ellenére jó az aerodinamikája. Nem csak innovatív megjelenésével tűnik ki a tömegből, hanem magas technológiája, illetve kétirányú, és ultragyors, 800 voltos töltése által is. Ráadásul az ára is nagyon versenyképes a többi modellhez képest ebben a kategóriában."

Ez is érdekelhet
BYD

A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon

Megérkezett a BYD új, Super DM (DM: Dual Mode) hajtáslánca: a márka első európai plug-in hibridje a Genfi Autószalonon debütál. A DENZA D9 után itt a BYD prémiummárkájának újabb európai újdonsága, a DENZA N7.

Suzuki

Suzukival erősít a MOL Limo

Februártól kategóriájában piacvezető Suzuki modellel, a Vitarával bővül a MOL Limo flottája.