NISSAN

Nissan Ariya: új korszak az elektromos autók időszámításában

Nissan Ariya: új korszak az elektromos autók időszámításában

2020/07/15 - YOKOHAMA, Japán - A reggeli órákban, online közvetítés keretein belül leplezték le a Nissan legújabb elektromos csodáját.  

A Nissan bemutatta a világnak a teljesen új Nissan Ariya-t, a teljesen elektromos coupé crossovert,  új fejezetet nyitva ezzel a Nissan elektromos autóinak fejezetében. Az új modellről Yokohamában, a Nissan pavilonban rántották le a leplet.

Az Ariya - a Nissan első teljesen elektromos coupé crossoverje - erőteljes gyorsulást és lágy, hangtalan mûködést kínál tulajdonosa számára, mindezt egy exlúzív belsőtér késíretében. A nyugalmat biztosító vezetési rendszereknek magabiztosságot kölcsönöznek az utakon mind a vezetőnek, mind az utasoknak. A becsült tisztán elektromos hatótáv eléri az 500 km, így ez az új elektromos csoda maga mögé utasítja versenytársai nagy részét!

Nevét egy már korábban bemutatott koncepcióautó alapján kapta, amelyet a 2019-es Tokyo Motor Show keretein belül állítottak ki. Ez az első modell, amely a Nissan által megálmodott új elektromos márka identitását képviseli, utat nyitva ezzel egy új autóipari korszakra, ahol az elektromos képességek, az optimalizált platform és a technológiája alapvető elvárás.

"A Nissan Ariya egy igazán gyönyörű és figyelemre méltó autó" - mondta Gupta. "Megengedi számodra, hogy tovább magas a magas színvonalú kénylem melett tovább juthass el. Az Ariyát úgy tervezték, hogy lenyűgözzön és kifejezze  a Nissan törekvéseit - ügyfeleink életének megkönnyítését.”

A vadonatúj EV platformra épített Ariya a Nissan Intelligent Mobility legnagyobb vívmánya,  amely továbbfejleszti a modellek vonzerejét, és megvalósítja a végső elképzelést: egy olyan jövőt, amelyben a károsanyag-kibocsátás mértéke nulla.

A Nissan Intelligent Mobility 3 fő alappillérét (Intelligens energiaellátás, Intelligens hajtás és Intelligens integráció) az új Nissan Ariya teljes mértékben egyesíti, így gazdájának egy teljesen új szintű vezetési élményt nyújt!

A legtöbb rajongót talán az érdekli, mikor vásárolható meg majd az autó. Nos, a vadonatúj Nissan Ariya 2021 közepén kerül forgalomba Japánban, a világ többi részén (azaz Európában is) a tervek szerint 2021 végén várható a modell piaci bevezetése.

Ez is érdekelhet
Peugeot

ÚJ PEUGEOT PANORÁMA I-COCKPIT

Újabb fontos szakmai elismerésben részesült a Peugeot forradalmi ergonómiai koncepciója, az i-Cockpit® , amely minden eddigi evolúciójával lenyűgözte a világot.

Skoda

A Škoda Enyaq termékcsalád gyártása átlépte a 200 ezres darabszámot

A Škoda Auto jelentős mérföldkőhöz ért, amit az Enyaq és az Enyaq Coupé 200 ezredik példányának legyártása fémjelez. A jubileumi autó egy fehér Enyaq Coupé Sportline, amely február 16-án gördült le a gyártósorról.