DUNA AUTÓ

DOGTÓBER – Egy kutyajó ügy

DOGTÓBER – Egy kutyajó ügy DOGTÓBER – Egy kutyajó ügy

Budapest, 2021. október 1. - Október, vagyis DOGTÓBER, a menhelyen élő kutyák megsegítésének a hónapja. Hazánkban még kevésbé ismert kezdeményezés, de külföldön számos példát találunk arra, hogy a kutyák kerülnek a figyelem középpontjába ebben a hónapban. A Duna Autó, csatlakozik ehhez a Kutyajó ügyhöz, és adománygyűjtést szervez a rászoruló négylábúak támogatására.


A Fediaf adatai szerint Magyarországon több mint 2 millió kutya él, a kóbor kutyák száma pedig több százezerre tehető. Ezek begyűjtésük után gyepmesteri telepekre, majd jó esetben menhelyekre, ideális esetben - örökbefogadás után - szerető családokhoz kerülnek. A felmérések szerint mintegy 30 000 kutya él menhelyen, és ezeknek csak 15-20%-a talál gazdára, közel 10 ezer kutya egész életét menhelyen tölti. Nap, mint nap kerülnek utcára sebesült, bántalmazott állatok.

„DOGTÓBER – Egy kutyajó ügy! Kezdeményezésünk kapcsán fontosnak tartottuk, hogy a felelős állattartás mellett – hiszen számos jó példát látunk ügyfeleink és munkatársaink körében – felhívjuk a figyelmet a rászoruló kutyusok megsegítésére is. Ezért döntöttünk úgy, hogy októberben minden készletről eladott autónk árából 1000 forintot felajánlunk egy állatvédő szervezetnek, ami a hónap végére több százezer forintos összeget jelenthet majd. Cégünk életében mindig is kiemelt szerepet töltött be a társadalmi felelősségvállalás és a lokálpatriotizmus. Ez utóbbi is indokolja azt, hogy egy III. kerületi állatvédő intézményt, az Elveszett Állatok Alapítvány tevékenységét támogatjuk felajánlásunkkal – mondta Markó Zoltán, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója. „A pénzbeli juttatás mellett adománygyűjtést is szervezünk ügyfeleink és munkavállalóink körében: 24 márkaszervizünk munkafelvételi pontjain várjuk a rászoruló kutyusoknak szánt adományokat – leginkább kutyaeledelt -, amit összegyűjtünk és a hónap végén eljuttatunk az alapítványhoz.”

Az Elveszett Állatok Alapítvány állatgyógyászattal és a felelős állattartást középpontba helyező edukációval segít, hogy minél kevesebb állat kerüljön gondozásukba. Tevékenységi körükbe tartozik a hontalan, elkóborolt, állatok befogadása és elhelyezése, sérült állatok ellátása, átmeneti őrzése, gazdátlanná vált állatok számára megfelelő új tulajdonos keresése, a befogott állatok kötelező védőoltással kapcsolatos ellátása. Dr. Varga József állatorvos és alapítványvezető elmondása szerint az utcára kerülő, magára hagyott és sebesült állatok száma évről-évre nő, pedig az esetek nagy százaléka megfelelő oktatással megelőzhető lenne. „Azokat az állatokat, amelyeket elgázolva, félig megfagyva, kiszáradva, összetörve hoznak be hozzánk, ebből a pénzből gyógyítjuk, kezeljük, oltjuk, chippel látjuk el, és amíg nálunk vannak, gyógyszerezzük és etetjük. Még akkor sem engedjük el egészen mancsukat, amikor gazdát találunk számukra, mert ha szükség van ránk, a további oltásokat, esetleges gyógykezeléseket is adományokból próbáljuk meg a lehető legnagyobb mértékben fedezni.” Az Elveszett Állatok Alapítvány iskolák és óvodák részére nyújtott oktatási programjában évente mintegy 15 000 gyermek sajátíthatja el a felelős állattartás fontosságát, és megtanulhatják, hogy az állatok is érző lények, nem eldobható játékok. A program célja, hogy minél fiatalabb korban ültessék el a leendő gazdik fejében az állatvédő szemléletet, így felnőve környezettudatos, felelős állattartóvá váljanak.

Az ápolásra szoruló kutyák nagy százaléka közúton, közterületen szenved sérülést, sokszor cserbenhagyásos gázolás áldozatai, melyeket autóval követnek el. Ennek kapcsán az ország legszélesebb autómárka-kínálatát egy helyen értékesítő Duna Autó helyénvalónak érzi, hogy az autósok érdeklődését legalább ebben a hónapban a jobb sorsra érdemes négylábúak felé terelje. A DOGTÓBER – Egy kutyajó ügy kampány célja az is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy bárki tud segíteni a rászoruló kutyákon adományozással, önkénteskedéssel, örökbefogadással, de már a szimpla odafigyeléssel is sokat tehetünk.


Bővebb infó az alapítványról: https://www.elveszettallatok.hu
Bővebb infó az adománygyűjtésről: https://dunaauto.hu/dogtober


Háttér:
Jelenleg a Duna Autó Zrt.-nél 19 márka kínálatából választhatnak új autókat az érdeklődők, és 24 márkaszervizben várják a szakképzett alkalmazottak az autójavítással kapcsolatos feladatokat, továbbá használtautó-kereskedés is működik a telephelyen. Az országosan és regionális szinten is egyedülálló márkaválaszték (Abarth, Citroen, Cupra, Fiat, Fiat Professional, Honda, Hyundai, Kamaz, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Volvo, Renault, Dacia), használtautó kereskedés és számos kiegészítő szolgáltatás mellett egy márkafüggetlen karambolos javítóközpont is sikeresen működik immár 1989 óta, az Óbuda szívében található vállalat négy és fél hektáros telephelyén. Hazánk legnagyobb márkapalettájával rendelkező márkakereskedésének szervizeiben évente több mint 40 ezer javítást végeznek.

Sajtókapcsolat:
Puskás Kata Szidónia, Marketing és PR vezető
Duna Autó Zrt., 1037 Budapest, Zay u. 24.
06-20-219-7098
sajto@dunaauto.hu

Ez is érdekelhet
Peugeot

Az osztályon felüli elektromos SUV

Az új PEUGEOT E-5008 új mércét állít fel: ez az egyetlen olyan tisztán elektromos meghajtású SUV, amelyik 7 utasnak is kivételesen tágas életteret és akár 660 km hatótávolságot kínál.

Hyundai

Az IONIQ 5 N bekerült a 2024-es Világ Év Autója döntőjébe

A tisztán elektromos Hyundai IONIQ 5 N a 2024-es Világ Év Sportautója címre esélyes, három döntős típus egyike.