0
Az ORB-ben is a Nissan márkához hűen Nissan, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Az ORB-ben is a Nissan márkához hűen

A Duna Autó az Országos Rally Bajnokságban (ORB) is képviselteti magát. Nissan márkakereskedésünk vezetője, Schuck János ugyanis egy Nissan 350Z versenygéppel áll rajthoz az első osztályú futamokon. Az első éles bevetésre a július 18-19-ei hétvégén került sor, a Salgó Rally keretében.
  
„Tavaly év végén vettük az autót, és tűkön ülve vártuk, hogy versenyezhessünk vele” – kezdte Schuck János, aki Gonda Dániel navigátorral adta le nevezését a 2020-as bajnokságra. „A kocsi Hollandiában épült, egy 300 lóerős, hátsókerekes, szekvenciális váltós fenevad. A koronavírus okozta járványhelyzet miatt azonban az eredetileg tervezett egri szezonnyitó elmaradt, és sajnos csak július közepén tudtunk részt venni az idei első éles bevetésünkön.”
 
„A verseny legnagyobb kihívását a változékony időjárás jelentette, valamint a programban szereplő 27 kilométeres gyorsasági, ami a hosszúsága miatt amúgy is különlegességnek számít a hazai rallysportban. Az erdei, egynyomsávos, saras-murvás szakasz néhol macskakővel volt borítva, így különösen csúszott. Sokszor nem is a gyorsaság, az idővel való harc volt a feladat, hanem az úton maradás. Mi is kétszer lecsúsztunk az útról, az árokban kötöttünk ki, de végül a nézők segítségével folytatni tudtuk a futamot – igaz, jelentős időveszteséggel. Szerencsére ezek a megcsúszások nem nagy tempónál történtek, ezért az autó nem sérült. A 350Z bebizonyította, hogy egy igazi golyóálló gép, elég sokat bír. A gumiválasztással kapcsolatban sem volt sajnos sikerünk, hiszen amikor slick gumit tettünk fel, akkor elkezdett esni, amikor pedig vizes pályára valót raktunk fel, akkor kisütött a nap és elkezdett felszáradni a szakasz. Műszaki problémánk viszont nem igazán volt, ami azért örömre ad okot” – mesélte Nissan márkakereskedésünk vezetője
.
A Schuck János, Gonda Dániel duónak a nagy viszontagságok után végül sikerült a 2WD+ kategória 4. helyén célba érnie. A következő megmérettetés augusztus 15-16-án, a Miskolc Rallyn vár a párosra.
 
  
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!