KIA

A vadonatúj Kia Niro világpremierje a 2021-es Seoul Mobility Show-n

A vadonatúj Kia Niro világpremierje a 2021-es Seoul Mobility Show-n A vadonatúj Kia Niro világpremierje a 2021-es Seoul Mobility Show-n

> Megújult külső széles hátsó oszloppal, egyszerű vonalvezetéssel és a frontrészen újragondolt tigrisorral
> Innovatív funkciók és fenntarthatóság a belső térben
> A 'Greenzone Drive Mode' technológia a mindennapi életünk részévé teszi a fenntarthatóságot
> A Kia a mai napon, a 2021-es Seoul Mobility Show-n mutatta be először a vadonatúj Kia Nirót, amellyel a márka célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a fenntartható mobilitást.
A vadonatúj Niro megtestesíti a Kia elkötelezettségét a fenntarthatóbb jövő építése iránt. A Kia egyre bővülő környezetbarát termékpalettájának szerves részeként az új modell a fenntarthatóságot szem előtt tartó fogyasztók komplex igényeit hivatott kiszolgálni.

"A Kia folytatja a fenntarthatóbb jövő felé tett lépéseit, és mindenkit arra ösztönöz, csatlakozzon az új mobilitási korszakba vezető mozgalomhoz.” mondta Ho Sung Song, a Kia elnöke. “Az új Kia Niro környezetbarát anyagokkal, fejlett technológiával és elektromos hajtásláncokkal teszi egyszerűvé a fenntartható életmód gyakorlását, miközben a vásárlók praktikus igényeit is kielégíti.”

Az alapoktól kezdve teljesen újratervezett vadonatúj Niro a vállalat Opposites United dizájnfilozófiája alapján született, követve a 'Joy for Reason' etikát. A formatervezésnél, továbbá a szín- és az anyagválasztásnál a természetből merít ihletet, tökéletes egyensúlyt teremtve a környezettudatosság és a jövőorientált szemlélet között.

A 2019-es Habaniro tanulmány erős hatása megmutatkozik a Niro külső formatervében, merész és stílusos crossover megjelenésével, valamint csúcstechnológiás kéttónusú karosszériájával. A hátsó széles oszlop fokozza a légáramlást az aerodinamika javítása érdekében, formailag beleolvadva a bumeráng alakú hátsó lámpákba.

A Kia jellegzetes „tigrisarca” a vadonatúj Nirón átalakult, mostantól a motorháztetőtől egészen a lökhárító alatti sárvédőig terjed. A korszerű elülső dizájnt feltűnő „szívdobbanás” LED nappali menetfények (DRL) zárják le, amely magabiztosságot és feltűnő megjelenést ad.

A különleges függőleges hátsó lámpák kialakításukkal kiemelik az aerodinamikát és a technológiát. A jármű szélességét és stabilitását erős vállak, valamint meredek ablakok hangsúlyozzák. A Niro hátsó kialakítása az egyszerű felületeket dinamikus részletekkel ötvözi, ezzel is hangsúlyozva a modernitást, újabb vonzerőt jelentve a vásárlók számára.

A hatékony aerodinamika és a fenntartható anyagok az egységes formatervben egyesülnek. Ez a tökéletes kombináció tágas belsőt és SUV-okra jellemző megjelenést eredményez. A Kia mindemellett bevezeti a 'Greenzone Drive Mode'-ot, amely automatikusan átvált (P)HEV üzemmódból elektromosba, hogy megfeleljen a fenntartható mobilitási igényeknek. Amikor zöld zónákban, például lakott területeken, vagy iskolák és kórházak közelében halad, a jármű a navigációs jelzések és a vezetési előzmények adatai alapján automatikusan villamos energiát használ. A rendszer felismeri a vezető kedvenc helyszíneit is, ideértve a navigációnál zöld zónaként regisztrált otthoni és munkahelyi címet.

A Kia fenntarthatóság iránti elkötelezettségének egyértelmű megnyilvánulásaként és a jövőbeli modellfejlesztés jeleként a vadonatúj Kia Niro újrahasznosított anyagokat vonultat fel az utastérben. A tetőkárpit újrahasznosított tapétából készült, az ülések elasztikus pamutvásznatt, Tencelt tartalmazó bio poliuretánból (Bio PU), amit eukaliptuszlevelekből nyernek ki, az ajtópaneleken pedig BTX* mentes festéket használnak a környezetre gyakorolt hatás minimalizálása és a hulladék csökkentése miatt.

Szabálytalanul is esztétikát teremtve az aszimmetrikus műszerfal függőleges és vízszintes vonalakkal öleli körbe az első utasokat. A stílusos középkonzol könnyen kezelhető, a menetirányválasztónál elektronikus tárcsával. Ez széles, magasfényű fekete felületen helyezkedik el az egyszerű, ugyanakkor modern megjelenés érdekében. Az audiovizuális képernyő és a szellőzőnyílások a modern kialakítású műszerfal átlós réseibe vannak beépítve, míg a hangulatvilágítás fokozza az érzékeket és barátságos belsőt teremt.

A vékony, korszerű ülések csúcstechnológiás, könnyűszerkezetes mechanizmussal javítják a tágasságot, a kényelmet és a stílust. A fejtámlák hátsó borítása kabátakasztóként használható, míg a karcsú kialakítás növeli a térérzetet.

A vadonatúj Niro november 25. és december 5. között lesz látható a Seoul Mobility Show-n. Hibrid, plug-in hibrid és akkumulátoros elektromos hajtásláncokkal a jövő évtől lesz elérhető.

*A BTX mentes festék olyan vízbázisú anyag, amely nem tartalmaz benzolt, toluolt, és xilol izomereket.

Szerkesztői jegyzet
A vadonatúj Kia Niro jellemzői országonként/régiónként változhatnak.

Ez is érdekelhet
Honda

Vadonatúj hibrid és elektromos termékek

A Honda vadonatúj hibrid és elektromos termékek, szolgáltatások teljes sorát mutatta be!