KIA

    A Kia EV6 győzött a What Car? 2022-es ‘Év Autója’ választásán

    A Kia EV6 győzött a What Car? 2022-es ‘Év Autója’ választásán A Kia EV6 győzött a What Car? 2022-es ‘Év Autója’ választásán

> Az EV6 az ‘Év elektromos szabadidő-autója’ címet is elnyerte a What Car? díján
> A What Car? ‘Év Autója’ választásán korábban csak egyetlen alkalommal győzött tisztán elektromos modell: a Kia e-Niro 2019-ben
> A vontatóképességeket elismerő ‘Tow Car Award’ fődíjasa a Kia Sorento lett 2022-ben

A Kia EV6 abszolút elsőséget szerzett a brit What Car? 2022-es ‘Év Autója’ szavazásán, ahol elnyerte az ‘Év elektromos szabadidő-autója’ címet is. A tisztán elektromos hajtású EV6 mindössze a második ilyen hajtáslánccal futó modellként győzedelmeskedett a What Car? gáláján, első elektromos autóként a díj történetében a Kia e-Niro végzett az élen, még 2019-ben.
 
A What Car? díjai a legfrissebbek az EV6 nemzetközi elismeréseinek hosszú sorában, hiszen tavaly március óta a modell már több rangos címet is begyűjtött. A ‘Német Év Autója választáson a ‘Prémium’ kategóriában végzett az első helyen, a Top Gear pedig az ‘Év Corossoverének’ választotta. Az EV6 ott szerepel az európai ‘Év Autója’ döntőseinek listáján is, ennek a szavazásnak a végeredményét február 28.-án hirdeti ki a zsűri.
 
“Az EV6 a hosszú hatótávolságot rendkívüli gyorstöltési képességekkel kombinálja, és ezzel komolyan feladja a leckét a versenytársaknak. Ugyanakkor mivel kifejezetten elektromos hajtásra konstruált alapokon áll, és nem egy belső égésű modell műszakiságát alakították át hozzá, a teljes hajtás az akkumulátorokkal együtt is csak rendkívül kevés helyet foglal, így tágas és praktikus kialakítású az utastér.” Mondta Steve Huntingford, a What Car? magazin szerkesztője. “Kiváló menetteljesítményeivel, magas kidolgozási színvonalával, versenyképes áraival és élvonalbeli garanciális feltételeivel az EV6 valóban elhozza a jövőt a mába.”
 
Jason Jeong, a Kia Europe elnöke így kommentálta az EV6 sikereit: “Fantasztikus elismerés, hogy az EV6 nyerte a What Car? 2022-es ‘Év Autója’ választásának fődíját. Az EV6 vásárlóink körében és a médiában is sikert aratott már Európa szerte hosszú hatótávolságával, különleges gyorstöltési képességeivel, látványos formáival és utasterének magas színvonalával. Az EV6 azonban csak az első lépés a Kia elektromos fejlesztéseinek sorában, hiszen 2026-ig 11 tisztán elektromos hajtású, akkumulátoros újdonság érkezik márkánk kínálatába.”
 
Az EV6 hosszú hatótávval, nagy, emissziómentes teljesítménnyel és 800 voltos gyorstöltési képességekkel érkezett a crossoverek piacára. WLTP ciklus szerinti vegyes hatótávolság az 528 km-t is elérheti, miközben 800 voltos gyorstöltéssel mindössze akár 18 perc alatt is 10-ről 80 százalékig tölthető.
 
A Kia első, eleve tisztán elektromos hajtásra tervezett modelljeként a márka globális elektromos padlólemezén (E-GMP) futó EV6-ot 2026-ig további 6 Kia követi majd ezen a platformon. A márka célja, hogy 2035-re kizárólag elektromos modelleket kínáljon majd az európai piacokon és számos más országban is világszerte.


A Sorento a ‘Tow Car Award’ 2022-es győztese

Az EV6 mellett a Sorento is komoly sikert ért el a What Car? 2022-es megmérettetésén, ugyanis elnyerte a magazin és Brit Kemping és Túraklub (Camping and Caravanning Club) legjobb vontató autót díjazó ‘Tow Car Award’ elismerését. A Sorento 2.2 literes CRDi dízelmotorral és nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltóval felszerelt változatát díjazta a zsűri, mint a 2022-es év lakókocsi- és utánfutó-vontatásra leginkább alkalmas modelljét. Erős hajtásláncával ez a hétüléses, nagy csomagterű, kényelmes és jól felszerelt SUV ugyanis akár 2500 kilós fékezett utánfutót is vontathat.

A What Car? ‘Év Autója’ díjaA What Car? ‘Év Autója’ díján több kategóriában is győztest hirdetnek minden évben. Valamennyi jelöltet a What Car? szakmai zsűrije teszteli, nem csak közúton, tesztpályán is. A fődíjas az egyes kategóriák győztesei közül kerül ki.

Ez is érdekelhet
Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.

Peugeot

Új megbízható és takarékos hibrid hajtáslánc a Peugeot-tól

A Peugeot tovább szélesíti a teljesen vagy részben elektromos modelljei számát, hiszen egyre több modellben érhető el az új fejlesztésű, jóval megfizethetőbb, öntöltő hibrid rendszer is.