KIA

A Kia EV6 GT a Világ Sportautója díj 2023-as győztese

A Kia EV6 GT a Világ Sportautója díj 2023-as győztese A Kia EV6 GT a Világ Sportautója díj 2023-as győztese
  • Az EV6 GT egyszerre kínál hosszú hatótávolságot, kényelmes utasteret, kifinomult formákat, és 430 kW os (585 LE-s) teljesítményt, mindössze 3,5 másodperces állórajtos 100 km/h-s gyorsulással
  • A Kia célja, hogy izgalmas termékeket kínáljon vásárlóinak, innovatív utasterekkel kényelmes szolgáltatásokkal

A Kia fantasztikus sikert ért el az idei Világ Év Autója választáson: a sportautók kategóriájában az EV6 GT győzedelmeskedett. A 32 ország 100 autós újságírójából álló zsűri a 2023-as elismerést a New York Nemzetközi Autószalonon adta át. Az, hogy az idei népes mezőny modelljei közül sok prémiumgyártót is maga mögé utasítva az EV6 GT került ki győztesen, tökéletesen bizonyítja, hogy a márka jó úton jár, és innovatív járműveivel az egész társadalmat, valamint annak fejlődését szolgálja a ‘Movement That Inspires’ szellemiségnek megfelelően.

Ho Sung Song a Kia elnöke a díjátadó kapcsán elmondta: “Ez a díj fantasztikusan rangos elismerés a Kiának. A világ vezető mobilitásszolgáltatójává való átalakulás folyamatában a Kia arra törekszik, hogy különlegesen praktikus, inspiráló, magas technológiai színvonalú és előremutató formavilágú járműveket kínáljon vásárlóinak. Az a díj megerősít minket abban, hogy jó úton járunk.

A Világ Sportautója 2023-as fődíjasaként az EV6 GT az egyebek mellett 2022-ben Európában az Év Autójának, idén pedig Észak Amerikában Az Év Legpraktikusabb Modelljének is megválasztott EV6 sikeres bázisára építkezve ért el hatalmas sikert. 430 kW-os (585 LE-s) teljesítményével az EV6 GT mindössze 3.5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetéből 100 km/h-ra, végsebessége pedig eléri a 260 km/h-t. A tisztán elektromos hajtású modell sportos menetteljesítményei mellett hosszú hatótávot is kínál, kifinomult formákkal és tágas utastérrel, amivel a hagyományos benzinmotoros sportautók mezőnyével is felveszi a versenyt.

Az EV6 GT formavilága, a Kia új irányvonalának megfelelően feltűnő és hatásos, miközben tökéletesen példázza, hogy a haladás az emberi fejlődés motorja is egyben. A Kia az emberekre és az emberi kapcsolatokra építve kínál új élményeket, izgalmas járműveket, innovatív belső tereket és kényelmes szolgáltatásokat kifejezetten azzal a céllal, hogy használóik arra használják őket, amiben a leginkább örömüket lelik.

Ez is érdekelhet
BYD

A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon

Megérkezett a BYD új, Super DM (DM: Dual Mode) hajtáslánca: a márka első európai plug-in hibridje a Genfi Autószalonon debütál. A DENZA D9 után itt a BYD prémiummárkájának újabb európai újdonsága, a DENZA N7.

Suzuki

Suzukival erősít a MOL Limo

Februártól kategóriájában piacvezető Suzuki modellel, a Vitarával bővül a MOL Limo flottája.