KIA

    A Kia EV6 a 2022-es Év Autója

    A Kia EV6 a 2022-es Év Autója

A Kia EV6 nyerte el a 2022-es Év Autója címet, a világ egyik legjelentősebb szakmai elismerését a 22 európai ország 59 szakújságírójából álló zsűritől.

A modell szoros versenyben győzedelmeskedett és előzte meg a Renault Mégane E-Tech-et, a Hyundai IONIQ 5-öt, a Peugeot 308-ast a Škoda Enyaq iV-t, a Ford Mustang Mach-E-t, a Cupra Born-t.

Az EV6 győzelmének záloga valós, hosszú hatótávja és ultragyors tölthetősége

A kifejezetten akkumulátoros elektromos hajtásokhoz tervezett E-GMP padlólemezre épülő EV6 hatótávolsága az 528 kilométert is elérheti, miközben akkumulátorcsomagja akár mindössze 18 perc alatt 10-ről 80 százalékra telíthető.
 
A Kia EV6 hatvan 2021-es újdonság között került az Év Autója döntőseinek mindössze héttagú listájára, amelyet a zsűri tagjai novemberben állítottak össze. Az, hogy a héttagú listán hat tisztán elektromos hajtású modell szerepelt, kiválóan jelzi az elektromos hajtásmód egyre nagyobb fontosságát és jelentőségét az új, fenntartható mobilitás felé vezető úton.
 
Az EV6 összesen 279 ponttal győzedelmeskedett, a második helyen a Renault Mégane E-Tech (265 pont), a harmadikon pedig a Hyundai IONIQ 5 (261 pont) végzett. A Peugeot 308-as 191, a Škoda Enyaq iV 185, a Ford Mustang Mach-E 150, and Cupra Born pedig 144 pontot szerzett a szavazáson.
 
Frank Janssen, az Év Autója zsűrijének elnöke elmondta: "Örömteli meglepetés a Kia EV6-ot győztesként látni. Éppen ideje volt már a Kia, és a teljes cégcsoport által nyújtott teljesítmény elismerésének, hiszen rendkívül kitartóan és alaposan dolgoztak ezen az autón. A Kia által mutatott fejlődés üteme valóban elképesztő.”
 
Jason Jeong, a Kia Europe elnöke így kommentálta az EV6 sikerét: “Óriási elismerés és öröm számunkra a 2022-es Év Autója díj. Az EV6 az első Kia, amely e cím büszke birtokosa lehet. Az EV6 ugyanakkor más miatt is különös jelentőséggel bír, hiszen már tervezési folyamatának legelején határozott célokat fogalmaztunk meg vele kapcsolatban: legyen élvezetes a vezetése és legyen kényelmesen használható. Ugyanakkor kínáljon valós használati körülmények között is komoly hatótávolságot ultragyors tölthetőséggel, tágas, jól felszerelt utastérrel, és különleges vezetési élménnyel. Az EV6 izgalmas előfutára mindannak, ami a Kia folyamatosan fejlődő elektromos kínálatában érkezik már hamarosan.”

Kifejezetten elektromos hajtásra tervezett műszaki alapok:Az EV6 a Kia első, tisztán elektromos hajtású modellje a márka kifejezetten ilyen hajtásmódra konstruált globális moduláris padlólemezén, az E-GMP-n. Az E-GMP alapjai lehetővé teszik a korábbi, alapvetően belső égésű hajtásláncokhoz konstruált elektromos modellekre jellemző kompromisszumok elkerülését. Az E-GMP-nek köszönhetően az EV6 kategóriájában kiemelkedően tágas utasteret kínál hosszú, akár 528 km-es hatótávolság és 800 V-os ultragyors tölthetőség mellett. Így az akkumulátorcsomag mindössze 18 perc alatt is 10-ről 80%-ra telíthető.
Magas színvonalú műszaki tartalmának jelzéseként a Kia modelljei közül az EV6 született elsőként a márka új formafilozófiája, az ’egyesült ellentétek’ jegyében. A friss formanyelv a természet és az emberi lét ellentéteiből meríti inspirációit, középpontjában pedig az az új vizuális identitás áll, amely pozitív erőket és természetes energiákat generál a határozott vonalú formaelemek és a plasztikus térformák kontrasztja révén.
A 2022-es Év Autója cím a legfrissebb az EV6 által tavalyi bemutatása óta begyűjtött elismerések hosszú sorában, a 2022-es “Év Ír Autója”, a What Car? “Év Autója”, a TopGear.com “Év Crossovere 2021”, az “Év Német Prémiumautója 2022”, és az új “2021/2022 Legjobb Autói” díj megosztott első helyezése után.
Az EV6 az első annak a hét, tisztán elektromos hajtású modellnek a sorában, amelyeket a Kia 2026-ig tervez bemutatni, és kulcsszerepet játszik a márka terveiben is, amelyek alapján a Kia világszinten is a fenntartható mobilitási piac vezető szereplőjévé kíván válni.

Ez is érdekelhet
Nissan

Nissan Qashqai: Megújult a kategóriateremtő Crossover

Erősen átdolgozott külső dizájn a crossover vásárlók meghódítására. Új szintre lépett a beltéri hangulat a megújult anyagoknak és díszítéseknek köszönhetően.

Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.