Citroën C4

A KOMPAKT CITROËN LIMUZINOK MÉLTÓ ÖRÖKÖSE

A Citroën C4 mindig is a határozott stílus, egyedi karakter megtestesítője volt. Most sincs ez másképp az újgenerációs modellel. Egyszerre jeleníti meg a kompakt ötajtósok eleganciáját, letisztultságát és dinamizmusát – köszönhetően az áramvonalas és kifinomult vonalvezetésnek, jellegzetes grafikus részleteknek, új lámpatesteknek,– illetve tükrözi az SUV-k erejét.

DESIGN

Határozott stílus, egyedi karakter

Csábító első pillantás

A C4 energikussága, határozottsága már az orr-részen is megmutatkozik, akárcsak a Citroën új stílusjegyei. A motorháztető magas és szoborszerű, a krómozott márkajel az orr két széléig húzódik. A világítást a 100% LED Vision technológia szolgálja, amely visszaköszön a V-alakban beépített lámpatesteken, valamint a két szinten elhelyezkedő fényszórókon, ködlámpákon.

Gyönyörű formák

Az áramvonalas sziluett impozáns méreteket és sportos vonalakat jelenít meg. Elöl és hátul is rövid túlnyúlások figyelhetők meg a felépítésen, amelyek a nagy, 690 mm-es átmérőjű kerekekkel és a 156 mm-es hasmagassággal – ami a versenytársakénál nagyobb – egyetemben tekintélyparancsoló, magabiztos, ugyanakkor egyedi fellépést biztosítanak az új Citroën C4-nek.

Micsoda hátsó!

Nem csak elölnézetből, de hátulról is dinamikus és robusztus megjelenése van az új C4-nek. Ez egyben tekintélyes méretű, 380 literes csomagtartót is sejtet. Az egyedi látványról a döntött hátsó szélvédő, az áramvonalas spoiler és a fényes, fekete sávot keretező, V-alakban elhelyezett, LED-es lámpák egyaránt gondoskodnak. Elhiheti, ez semmihez sem hasonlítható!

Szabja személyre új C4-esét!

31 külső kombináció és 6 belső hangulat érhető el az új Citroën C4-hez. Válasszon közülük kedvére!7 karosszériaszín: hófehér, obszidiánfekete, acélszürke, platinaszürke, elixírvörös, karamellbarna, izlandi kék 4 színcsomag: fekete, homok, szürke, mélyvörös 6 belső hangulatvilág: szériakivitel, Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black, Hype Red

BELSŐ TÉR

  A Citroën modellekre jellemző tágas és kényelmes utastér, valamint praktikus és ötletesen kialakított tárolóhelyek az új C4-ben is megtapasztalható. Az Advanced Comfort üléseknek köszönhetően például a teljes komfort élhető át utazás közben, amelyet csak a Citroën kínál ügyfeleinek. Az új feljesztéseknek köszönhetően az ülések 15 mm-rel vastagabb felületi szivacsréteget kaptak, így még puhábbak és stabilabbak, a nagy sűrűségű belső mag jóvoltából pedig hatékonyabban szűrik a rezgéseket, és hosszú távon sem süppednek be. Ha pedig ez nem lenne még elég, a kellemes hangulatot az elektromosan nyíló napfénytető fokozza.


 
Smart Pad Support® - egyedül a Citroëntől
A Citroën méltán híres ötletesen kialakított belső teréről. A praktikus tárolóhelyek mellett azonban egy újítást is megvalósított C4 modelljében. A Citroën Smart Pad Support®* egy olyan kihúzható tartóeszköz, amelyet a műszerfalba építettek, és bármilyen tablet biztonságosan rögzíthető rajta. Az anyósülésen helyet foglaló utasa így kedvére használhatja digitális eszközét utazás közben. Ha pedig már nincs szükség rá, visszahelyezheti tabletjét a műszerfalban kialakított fiókba.
*felszereltségi szint függvényében széria vagy nem rendelhető
Minden csak egy karnyújtásnyira
Az új C4 középkonzol része magas és széles lett, amelynek köszönhetően rengeteg hely szabadul fel a tároláshoz. És hogy milyen funkciókat lát el?Helyezze el és töltse egyszerűen okostelefonját a kivehető töltőegységen!
Vegye igénybe a két USB-csatlakozót nyújtotta kapcsolódási lehetőségeket!
Használja ki a konzol elülső részén található tágas rakodót, amely csúszófedéllel több részre osztható!
Helyezze el az apró tárgyakat a sebességváltó kar előtti kisebb tárolóban!
Tudja biztonságban italát a dupla pohártartóval és zárófedéllel felszerelt nagy középső tárolóban!
Használja ki a csúsztatható, középső könyöklő alatti, tágas tárolórekeszt!
 
Hátul is kényelmesen
Az új Citroën C4 belső tere olyannyira tágas és kényelmes, hogy kategóriájában a legjobb térdtérrel rendelkezik utasai számára. Az ülések közé jókora, 198 mm-es hátsó térdteret terveztek a mérnökök, így mindenki el fog férni hátul is. Emellett az utasok is kihasználhatják a praktikus tároló helyeket, mint például a könyöktámaszban rejlő kisebb tárolórekeszt vagy a pohártartókat. De akár a két USB-csatlakozó kapcsolódási lehetőségeit is kihasználhatják.
 
Maximális térkihasználás
Használja ki jól az új Citroën C4 tágas csomagterét! A padló két helyzetbe is állítható, így Ön könnyedén több részre is oszthatja a csomagtartót, a hátsó üléspad lehajtásával pedig akár teljesen sík padlófelületté is alakíthatja az autó hátsó részét. Megkönnyítené a bepakolást? Ehhez segítségére lehet, ha ferdén rögzíti a padlót.
A 380 liter kapacitású csomagtartóval a modell kategóriája középmezőnyében helyezkedik el.
 
 

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

A belső égésű motorokkal felszerelt új C4 modellek esetében akár 20 intuitív vezetéstámogató rendszer is elérhető, felszereltségi szint függvényében, vagy opcióként rendelhető. Ezek a funkciók teszik még kényelmesebbé, gördülékenyebbé és nyugodtabbá az Ön vezetési élményét, de ha nincs szüksége rájuk, a többségét ki is kapcsolhatja menet közben. A legfontosabbak.

Színes Head-Up Display

A vezetéssel kapcsolatos alapvető információk a vezető látóterében lévő, átlátszó lemezen jelennek meg, a kijelzőrendszernek köszönhetően. Így Önnek egy pillanatra sem kell levennie tekintetét az útról.

Highway Driver Assist

A funkció az adaptív tempomat és a sávtartó asszisztens kombinációja, amely az autó sebességét és iránytartását is vezérli. Így Önnek csak arra kell koncentrálnia, hogy kezét a kormányon tartsa és figyelje az utat. De az irányítást bármikor visszaveheti, ha fékez, vagy erőt fejt ki a kormányra.

Parkoló asszisztens

A járdával párhuzamos, illetve arra merőleges parkoláskor is segítséget nyújthat Önnek a Park Assist. A rendszer megtalálja a C4 méretének megfelelő parkolóhelyet, és automatikusan be is kormányozza oda autóját. Önnek mindössze a gáz-/fékpedált kell kezelnie.

További, C4-hez elérhető vezetéstámogató rendszerek:

Holttér-figyelő Éberségfigyelő Coffee Break Alert Vontatmány-stabilizátor Aktív vészfékező Intelligens távolsági fényszóró-vezérlés Statikus kanyarfény Visszagurulás-gátló Top Rear Vision funkcióval ellátott tolatókamera Oldalsó parkolószerzorok 360 fokos kamerarendszer

 

MŰSZAKI ADATOK
 

A Citroën C4 kínálatában már csak olyan, újgenerációs benzin- és dízelmotorokat találunk, amelyek megfelelnek az Euro6 kibocsátási normáknak. A benzinmotorok 100-130 lóerős teljesítményre képesek, míg dízeles társaik 110-130 lóerősre. Sőt, a modell már hibrid és 100% ëlektromos kivitelben is elérhető. Az elektromos modellek esetében az egyenletes és hatékony vezetést a 8 sebességes EAT8 automata sebességváltó garantálja, amihez egy új, speciális mintázatú fém váltókar is tartozik.

Az új C4 felfüggesztése már progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® lett ellátva, hogy kiemelkedő menetkényelemmel szolgáljon. Ez, illetve az úgynevezett repülőszőnyeg-hatás révén nem csak Ön fogja élvezni a vezetést, de utasai is az utazást.

A rendszer működési elvének alapja, hogy a beépített két hidraulikus ütközőelem révén a felfüggesztés az igénybevételtől függően két fokozatban működik:
 
     
Enyhe be- és kirugózásnál, a hidraulikus ütközőelemek igénybevétele nélkül, a rugó és a lengéscsillapító együtt szabályozza a függőleges mozgásokat. Ez váltja ki az ún. repülőszőnyeg-hatást, amely olyan érzést vált majd ki Önben, mintha autójával átsuhanna az úthibák felett.
Nagymértékű be- és kirugózásnál a rugó, a lengéscsillapító és a hidraulikus ütközőelemek is együtt dolgoznak az Ön kényelme érdekében. Fokozatosan lassítják a mozgást, és megakadályozzák a végállásoknál a hirtelen ütközéseket. A hidraulikus ütközőelemek ugyanis elnyelik és szétszórják a tárolt energiát.

TECHNOLÓGIA

Az új Citroën C4 a technológia terén is a 6 legkiválóbb kapcsolódási lehetőséget nyújtja Önnek: 10”-os érintőképernyő: A rendszer hangvezérléssel is működtethető, használatával pedig módosíthatja C4-e beállításait, illetve kezelheti a multimédiás rendszert, telefonját, a klímaberendezést vagy a navigációs rendszert. Connect Play: okostelefonja kijelzőjét az Android Auto és az Apple CarPlay™ technológiával kompatibilis Mirror Screen funkcióval a C4 képernyőjére tükrözhető. Így Ön utazás közben is eléri kedvenc zenéit, és biztonságban használhatja a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat. Vezetéknélküli okostelefon-töltő Connect Assist: A helyzetbemérés alapján működő rendszer baleset vagy műszaki gond esetén automatikusan vagy az „SOS” gomb megnyomásával riasztja a megfelelő segélyszolgálatot. A szolgáltatás éjjel-nappal elérhető, Önnek még külön előfizetésre sincs szüksége igénybe vételéhez. Connect Nav: Az újgenerációs 3D online navigációs rendszer valós időben tájékoztatja Önt például a forgalmi viszonyokról, az útvonalon található parkolókról és áraikról – köszönhetően a TomTom Traffic szolgáltatásnak. Ugyanakkor a veszélyzónákra is figyelmezteti, vizuális és hangjelzésekkel. ConnectedCAM Citroën®: a C3 és a C5 Aircross SUV után, már a C4 is egy HD felbontású fedélzeti kamerával bővült, amellyel teljes biztonságban filmezheti le legszebb útjait, vagy készíthet fotókat róla.

*Minden 2023.10.09. és 2023.12.31. között forgalomba helyezett, magánügyfél számára új autóként értékesített új Citroen C4 Winter PLUS felszereltségű személygépkocsi vásárlása esetén a 3 év szerződéses gyári jótállás mellé +4 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállás jár. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 3 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosénak történő átadásakor számított 7 évig. vagy 150 000 km-ig (amelyiket előbb elér az autó) érvényes. Az ajánlat visszavonásig érvényes. A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szervizfüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.

Citroën szakértőink

Engedje, hogy Önt is elvarázsolja az új Citroën C4, és ismerje meg elektromos verzióját is! A részletekért érdeklődjön értékesítő kollégáinknál!

Pfendler Bernadett szalonvezető
Váradi Ferenc értékesítési vezető

 

ELÉRHETŐ Citroën C4 MODELLJEINK

Outlet Ár C4 1.2 PureTech Plus Winter Edition. Ülés és szélvédő fűtéssel. márciusi készlet akció!
Citroën

C4 1.2 PureTech Plus Winter Edition. Ülés és szélvédő fűtéssel. márciusi készlet akció!

Évjárat: 2024 Futott: 2 km
Listaár: 10 020 000 Ft 8 990 000 Ft
Megnézem

Nincs találat.