Volvo V60 modellismertető


 
ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

 
MODELL KATALÓGUS LETÖLTÉSE

 
AJÁNLATKÉRÉS

Az új Volvo V60 sportkombi – a stílus, a teljesítmény és az egyedülálló biztonság elegye 2010. 07. 22.Budapest, 2010. július 22. – A Volvo V60 célja a piacra lépéskor, hogy a vadonatúj S60 méltó kihívója legyen az „Eddigi legdinamikusabb Volvo” címért folytatott versenyben. „Sok ügyfél, aki megnézhette az új V60 modellt a fejlesztési folyamat során, legalább olyan sportos megjelenésűnek érzi, mint az S60-as modellt” – mondta Peter Horbury, a Volvo Cars formatervezésért felelős igazgatója. Az évente gyártott 50 000 darab V60 nem kevesebb, mint 90 százaléka európai vevőknél talál majd gazdára. A lelkes vásárlók reakciója igen nagy megtiszteltetés a projektcsoport tagjai számára, akik mindig fontosnak tartották, hogy a V60 ötvözze egy valódi sportkombi érzelmi jellemzőit, sportos formatervét és dinamikus vezetési tulajdonságait. „A tipikus sportkombi-vásárló olyan S60 vásárló, aki némi plusz térre és variálhatóságra vágyik, de egyáltalán nem szeretne lemondani a sportos formáról és az izgalmas vezetési élményről” – mondta Stephen Odell, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette: „Kiélezett a verseny, és ebben a szegmensben a vásárlók pontosan tudják, hogy mit szeretnének. Ezért növeltük a belső tér exkluzív minőségérzetét, és szereltük fel az autót biztonsági és kényelmi műszaki újdonságokkal. Az eredmény egy igazán egyedi sportkombi lett, amely tökéletes harmóniában van sportos megjelenésével.”

Inkább kupé mint kombi

Az új V60 jellegzetes ékszerű alakjához és kupékra jellemző karcsú tetővonalához egy új vállvonal társul az alsó rész mindkét oldalán, így finom, de határozott kettős hullám fut a fényszóróktól a hátsó lámpákig. „A forma kialakítása során az volt a cél, hogy az autó a lehető legközelebb álljon a kupékhoz, azonban praktikusan nagy teret biztosítson hátul. Nem az a szándékunk, hogy sportkombink a hagyományos kombik vetélytársa legyen. A nagy csomagteret igénylő vásárlóknak a V70 vagy az XC70 modellt szánjuk” – mondta Örjan Sterner, az új Volvo V60 külső formatervezési csoportjának vezetője. „A kettős hullám középen megtörik, ezért úgy tűnik, mintha az autó alacsonyabban ülne. Ezáltal összességében kecsesebbnek és laposabbnak hat. A szoborszerűen finom motorháztető és a rövid első és hátsó túlnyúlás szintén az autó sportosságát hangsúlyozza” – tette hozzá a szakember. A formaterv dinamizmusát még tovább fokozza a Volvo tervezői által csak „versenypálya” névvel illetett forma. Az autó vonalai ugyanis nem szakadnak meg hirtelen a semmiben, hanem egy olyan finom formába futnak össze, amelynek ívei nagyban emlékeztetnek a versenypályák kanyarjaira.

Izgalmas design-csomag

Egy design-csomaggal a V60 vásárlói még tovább fokozhatják autójuk sportosságát. A kiegészítők közé tartoznak az első és hátsó légterelők, egy első díszítőcsík, az oldalsó küszöblécek, a különleges kipufogóvégek és az egyedi, 18 colos kerekek. „A design-csomag erőteljes megjelenést kölcsönöz a kocsinak, amelyet az XC60 markáns vonalai ihlettek” – magyarázza Örjan Sterner. A Volvo tervezői a LED-technológia segítségével elöl és hátul egyaránt határozott, minden mástól különböző világítást alkottak az új modellhez. A függőlegesen álló első fényszórók, a szemöldökszerű helyzetjelző lámpák, az oldalsó visszapillantó tükrökbe épített indexlámpák és a hátsó lámpák összetéveszthetetlenné teszik az új V60-at még sötétben is.

Új rézvörös és arany színek

Az új Volvo V60-hoz választható színek meghatározása során fontos szempont volt, hogy a színek kihangsúlyozzák a típus inspiráló vonalvezetését. A 15 választható szín között két új található: az egyik a ragyogó rézvörös-színű Vibrant Copper, a másik pedig a klasszikusabb aranyszínű Electrum Gold. „Az exkluzív fémek, mint az arany, az ezüst, a réz és a bronz nagyon elterjedtek a divattervezés, a sport, a belsőépítészet és az építészet területén egyaránt. Az utóbbi években a fejlett technológiák és folyamatok egyre inkább lehetővé tették, hogy e színek megjelenhessenek az autóiparban is” – mondta Anders Sachs, az új Volvo V60 színválasztékáért és a felhasznált anyagokért felelős szakember. „Célunk, hogy az ügyfeleinknek a sportosság és exkluzivitás hangulatát új, izgalmas módon kínáljuk. Ennek szellemében, illetve a méltán híres skandináv design jegyében a rézvörös, illetve a csillámarany színeket az új bükk-bézs belsővel kombináltuk” – tette hozzá.

Összetett személyiség

Az S60 szedán modellhez hasonlóan a Volvo új sportkombija egyértelműen a sofőrre összpontosít, és ideális társ a vezetést kedvelők számára. Az individualista karakterrel szemben az új modell olyan csúcstechnológiás megoldásokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a modern közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevőjét: a gyalogost. Az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel forradalmi technikai megoldás. Érzékeli az autó elé lépő gyalogosokat, majd figyelmezteti a jelenlétükre a sofőrt, és ha az nem reagál időben, teljes erővel fékez.

Európai célcsoport

Az első évre a gyártó 50 000 új Volvo V60 eladását tervezi. Ezek nem kevesebb, mint 90 százaléka európai vásárlókhoz fog kerülni. Az öt legnagyobb piac Svédország, az Egyesült Királyság, Hollandia, Olaszország és Németország. Az új V60-at a Volvo Cars torslandai gyárában építik Svédországban. Az első autók 2010 őszén jutnak el a vevőkhöz.

Az autórajongók csemegéje

Leegyszerűsítve a dolgokat, az autóvásárlók két kategóriába sorolhatók: a rajongók és a pragmatikus vevők táborába. A rajongók számára az autó örök kedvenc, kimeríthetetlen beszédtéma, míg a pragmatikus vevők csak akkor mutatnak különösebb érdeklődést az autópiac iránt, amikor három-négyévente lecserélik járművüket. A múltban a Volvo modelljeit inkább a pragmatikus vevők, nem a rajongók választották. Azonban ahogy a Volvo új modellgenerációi egyre érzelemdúsabb megjelenést kaptak, ez a kép átalakult – az új V60 már a rajongók étvágyát is kielégíti. „A 60-as számmal jelzett típusaink jelenlegi modellcsaládjaink legsportosabb tagjai. Az XC60 jelentette az első lépést ebbe az irányba. Az új S60 volt a következő lépés, és most bemutatjuk a V60 sportkombit” – mondja Stephen Odell.


Nézze meg a Volvo V60 prospektusát, kattintson ide vagy az alábbi képre:
A Prospektus megtekintéséhez kattinson ide

Munkatársaink

Gál Zsolt

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 213 5094

Szabó Veronika

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 284 4426

Tarjányi Sándor

értékesítési tanácsadó
Telefon:
+36 20 564 5331

Vas György

értékesítési vezető
Telefon:
+36 20 929 4282
Adatkezelési tájékoztató

© 1989-2019 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!