Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Volvo Új XC90 modellismertető

Nagycsaládos ikon már 16 130 000 Ft - tól*


ÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

MODELL KATALÓGUS LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

A megújult XC90, látványában szembetűnő, prémium minőségű, hétüléses sport-szabadidőautó, amely világviszonylatban is kiemelkedő biztonsági jellemzőkkel. Részben elektromos hajtásláncok, intelligens kapcsolódási szolgáltatások, a skandináv kézműves mestermunka és zsenialitás összetéveszthetetlen hangulata - ez együtt az új XC90.  Céltudatos luxusautó.

Az XC90 a teljesítmény és a fenntarthatóság egyensúlyát nyújtja. A részben elektromos hajtásláncok között megtalálhatók a mild hibridek, illetve az akár emissziómentes közlekedésre is alkalmas T8 Twin Engine modellek.

A skandináv dizájn-filozófia magabiztos eleganciája kifinomult, mégis erőteljes kiállással ruházza fel az új XC90-est.


A Volvo új arca

A jellegzetes T alakú LED-es fényszórók nem csak erőteljes karakterrel ruházzák fel az XC90-est, de kiváló látási viszonyokat is teremtenek éjjel. A fejlett LED-es fényszórók automatikusan váltanak a távolsági és tompított világítás között, így soha nem vakítják el a közlekedés többi résztvevőjét. A csúcskivitelű LED-es távolsági fényszóró a fénynyaláb eloszlásának módosításával minden korábbinál erősebb megvilágítást biztosít.
Később a teljes kínálatban is megjelenő fontos formatervezési vonások közé tartozik a sajátos elrendezésű nagyobb motorháztető, az új formájú hátsó lámpákhoz kapcsolódó övvonal és az élesebbé tett vállak.

Oldalról szemlélve vizuálisan még izmosabb hatást kelt a 22 collos méretig választható keréktárcsák széles kínálata.
Az általános benyomás mind a külsejét, mind pedig az utasterét illetően szorosan kapcsolódik a svéd életstílus kulcselemeihez: a tágas térhez, a fény ünnepléséhez és a jó közérzet kereséséhez.” - mondja Thomas Ingenlath, a Volvo Car Group formatervezési alelnöke.


Az első kompromisszumok nélküli sport-szabadidőautó

Az XC90 a „Volvót a Volvótól” stratégia egyértelmű igazolása. Az XC90 utasterében átadhatja magát a modern svéd fényűzés élményének. A letisztult kialakítás pihentető nyugalmat sugároz. Az érzékszerveket olyan, szépséges részletek gyönyörködtetik, mint az exkluzív, fémes légbeömlő rostélyok, vagy az egyes kivitelekhez kínált kristályüveg váltógomb.
„Az SPA variálható padlólemez rendszernek köszönhetően kompromisszumok nélküli sport-szabadidőautót alkothattunk.” – mondja Dr. Peter Mertens, a Volvo Car Group kutatási és fejlesztési alelnöke. „A vezető parancsnoknak érezheti magát, a tágas utastér és a rugalmasság pedig egy kisebb és alacsonyabb autó mozgékonyságával és kifinomult kényelmével párosul. Az igazi vezetési élményhez kulcsfontosságú adrenalin löketet pedig a nagyszerű teljesítményt és az alacsony káros anyag kibocsátást egyszerre kínáló hajtásláncok biztosítják. És természetesen az XC90 a Volvo márkajelét hordozza, amely egyet jelent a világszínvonalú biztonsági követelményekkel.”


Az erő és az üzemanyag hatékonyság páratlan kombinációja

Az új XC90 fejlett hajtásláncai maximális teljesítményt nyújtanak minimális környezeti terhelés mellett. A legtöbb hajtáslánc elektromos támogatást alkalmaz, mild hibrid vagy plug-in hibrid technológia formájában.

A modellkínálat csúcsát megtestesítő T8 Twin Engine verziók nagyteljesítményű plug-in hibrid hajtáslánca a könnyed teljesítménykifejtést minden helyzethez alkalmazkodó üzemmódokkal társítja. A tisztán elektromos Pure üzemmód emissziómentes, csaknem teljesen nesztelen haladást tesz lehetővé; az így megtehető távolság lefedi a legtöbb felhasználó mindennapi ingázását. MInt minden új Volvo, az XC90-est is a kezdetektől úgy tervezték, hogy képes legyen befogadni a Twin Engine technológiát, így annak használata nem csorbítja a modell sokoldalúságát, stílusos megjelenését vagy használati értékét.


A legátfogóbb biztonsági alapfelszereltség

A vadonatúj XC90 az autógyártásban jelenleg elérhető legátfogóbb és technológiailag legkifinomultabb biztonsági felszereltséget nyújtja már alapfelszereltségében is.
Útelhagyás esetén a vadonatúj XC90 észleli a történteket, és megfeszíti az elülső ülések biztonsági öveit, hogy biztonságos helyzetben tartsa az utasokat. A gerincsérülések megelőzése érdekében az ülés és az üléskeret párnái közti energiaelnyelő zóna fogja fel az autó kemény talajra érkezése során fellépő függőleges irányú erőket.
Az XC90 a világ első olyan automatikus fékezési technológiával felszerelt autója, amely automatikusan fékez, ha a vezető kikanyarodna egy közeledő jármű elé. Ez gyakori helyzet az olyan zsúfolt városi kereszteződésekben és autóutakon, ahol magasabb a megengedett sebesség.

A City Safety - a Volvo Cars automatikus fékezés funkcióinak gyűjtőneve - alapfelszereltség a vadonatúj XC90 modellben. Működése mostantól éjjel ill. nappal is kiterjed a járművekre, kerékpárosokra és gyalogosokra.

„Az új technológiák jelentős lépéssel visznek közelebb azon elképzelésünk megvalósításához, hogy a jövőben senki nem sérülhet meg súlyosan vagy halálosan egy új Volvóban.” – mondja Dr. Mertens. „A biztonság kérdésében a kiindulási pontunk ugyanaz maradt, ami 87 éve is volt: a valóságos, életszerű helyzetekből indulunk ki. Tanulmányozzuk az adatokat, elemezzük a számokat és újítunk. Az eredmény pedig a valaha készült egyik legbiztonságosabb autó.”
A jövőbeli elképzelések elérésében a Volvót három kiemelt terület - – a biztonság, az internethez kapcsolódás és az autonóm vezetés – fejlesztései támogatják.
„Az XC90 modellünkkel megtettük az első lépést az önvezérelt autók felé. Az új funkció, amellyel az autó követi a sorban előtte araszoló járművet, radikálisan egyszerűsíti az ilyen helyzetek kezelését és fél-autonóm vezetési élményt biztosít.” – mondja Lex Kerssemakers, a Volvo Car Group termékstratégiai és gyártásirányítási alelnöke.


Fényűző utastér

Az XC90 belső tere praktikus és szépséges. Minden üléstámla külön-külön ledönthető, így Ön tökéletesen rugalmasan variálhatja a belső teret, attúl függően, hogy utasokat vagy csomagokat szállít. A hat- és hétüléses változatok harmadik sorának ülései a vezetőülésből, gombnyomásra ledönthetők vagy felemelhetők. A bevásárló szatyrok elmozdulását, kiborulását olyan megoldások segítenek megakadályozni, mint az akasztófülek vagy a rögzítő hevederek; míg a nagyobb tárgyak rögzítésére a padlón kialakított lekötőszemek és a csomagrögzítő háló szolgál.

„Az új utastér letisztult és áttekinthető, miközben azt a kifinomult önbizalmat és határozottságot sugározza, amelyet a sport-szabadidőautók vásárlói elvárnak. Az egyszerűség teljesen összhangban áll a skandináv formatervezési örökséggel. Nagyvonalú felületeket kínál, és lehetőséget teremt arra, hogy modern és fényűző módon felépített utasteret alkossunk.” – mondja Mr. Ingenlath.
Az új XC90 utastere olyan anyagokat vegyít, mint a puha bőr és a kézműves részletekkel gazdagított fa, vagy például az Orreforrs - a híres svéd üvegműves márka - kristályüveg gombos sebességváltója, és a gyémánt metszetű Start/Stop és hangerő-szabályozó gombok. A fejlesztési folyamat egészében kiemelt figyelmet kapott a kézművesség.

A nagyszerű hétüléses új, innovatív formatervezésű ülésekkel rendelkezik, amelyek a második és a harmadik sorban utazók számára további utasteret szabadítanak fel. A harmadik sor két, 170 centiméteres testmagasság alatti utasnak biztosít a kategóriában kiemelkedő kényelmet.


A világ legkiválóbb minőségű audio rendszereinek egyike

Az XC90 az autógyártásában elérhető legjobb minőségű audio rendszereinek egyikével rendelkezik, hiszen a Volvo Cars audio szakértői az elismert brit Bowers & Wilkins audio-eszközgyártóval egyesítették erőiket.

A kínálat csúcsát megtestesítő Bowers & Wilkins audiorendszert az XC90-vel párhuzamosan fejlesztettük, így hangzása tökéletesen illeszkedik a belső térhez; az autó belső akusztikai jellemzőit kiaknázva biztosít tiszta, élethű hangzást. A 19 hangszórós rendszer különlegessége az a mélynyomó, amely a külvilágból beszívott levegő segítségével biztosít telt mélyhangokat, illetve a műszerfalra szerelt csipogó, amely az utastér felé fordulva csökkenti a hangok visszaverődését.

Kiegészítők két fő téma köré csoportosítva

A vadonatúj XC90 a kiegészítők széles kínálatával választható, melyeknek köszönhetően a tulajdonos valóban személyre szabhatja az autóját. A külső stílust alakító kiegészítők két fő téma köré csoportosíthatók:
  • Az Urban Luxury készletben a színre fújt karosszériát olyan fényes rozsdamentes-acél elemek egészítik ki, mint az elülső díszkeret, elülső és hátulsó fenéklemezek, oldalsó küszöblécek. Az elegáns megjelenést a 21 collos  exkluzív fényes keréktárcsák teszik teljessé.
  • A Rugged Luxury készlet fekete tech matte külső díszítőelemekkel, rozsdamentes fenéklemezekkel, megvilágított fellépőkkel és az integrált kipufogó csövekkel az XC90 sport-szabadidőautó masszív, robusztus megjelenését fokozza. Ez a változat egyedi 22 collos keréktárcsákkal rendelkezik.  

*Állami nagycsaládos támogatással és egyéb kedvezményekkel is csökkentett ár. Az ár tájékoztató jellegű, felszereltségi szint és egyéb kondíciók függvényében változhat.

Munkatársaink

Bátri Attila - értékesítési tanácsadó

Bátri Attila

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4265
Gál Zsolt - értékesítési tanácsadó

Gál Zsolt

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4068
Szabó Veronika - értékesítési tanácsadó

Szabó Veronika

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4265
Tarjányi Sándor - értékesítési tanácsadó

Tarjányi Sándor

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4265
Vas György - értékesítési vezető

Vas György

értékesítési vezető
Telefon: +36 1 801 4265
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2021 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!