SUZUKI JIMNY

A Jimnyt úgy tervezték, hogy szembe tudjon nézni a természet kihívásaival. A legzordabb időjárási és domborzati viszonyokkal is megküzd, és oda is eljut, ahova mások el se indulnak.

DESIGN

 

A Jimnyt úgy tervezték, hogy szembe tudjon nézni a természet kihívásaival. A legzordabb időjárási és domborzati viszonyokkal is megküzd, és oda is eljut, ahova mások el se indulnak.

Tökéletesített lökhárítók

A szögletes lökhárító a kőfelverődésektől és a karcolásoktól is védi a járművet és nem mellesleg a kerekek védelmét is biztosítja.

Praktikus vízelvezető sín

Ennek a sínnek köszönhetően nem csöpög ránk a víz, amikor ki-vagy beszállunk, hiszen nem engedi lefolyni a vizet az autó tetejéről.

Szögletes motorháztető

Annak érdekében, hogy nehezebb terepen is lássuk az autó szélét, a motorháztetőt úgy terevzték, hogy mindig látszódjanak a sarkai.

Elérhető színek

Dzsungel zöld
Ragyogó fehér szolid
Éjfekete gyöngymetál
Dinamikus lime - éjfekete gyöngymetál
Élénkkék metál - éjfekete gyöngymetál
Grafitszürke
Selymesszürke metál
Homokbézs metál

 

BELSŐ TÉR

 

A Jimny fekete belseje stílusos, de ugyanakkor visszafogott, a kezelőszerveket úgy alakították ki, hogy akár kesztyűben is használhatóak legyenek.

Megvilágított műszerfali kijelzők

A műszerfali kijelzők folyamatosan világítanak, akár süt a nap, akár sötét van, így mindig látható. A műanyag borítású golyósoros kormánymű folyamatos kapcsolatban áll a talajjal, mégis minimális visszarúgást biztosít. Előnye, hogy függőlegesen akár 35 mm-ig állítható.

Praktikus raktér

A raktér teljesen sík, ennek köszönhetően a nagyobb tárgyak akár keresztben is elférnek. A hátsó elektromos csatlakozók segítségével akár az autó mögött is tudja működtetni készülékeit.

Kézre álló tárolók

A belső tér minden szempontból praktikusan lett kialakítva, egy karnyújtással elérhető minden tárgy, akár az okostelefonunk (melynek még usb töltő is ki lett alakítva) vagy az italtartó. A nagyméretű kapaszkodó pedig stabil ki-és beszállást garantál az anyósülésen ülőnek.

 

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

 

A megújult Jimny a fejlett vezetéstámogató rendszereivel nemcsak kényelmessé teszi a vezetést, de mindig segíti Önt a biztonságos utazásban.

Sávtartás-figyelmeztetés

Hangjelzéssel és fényjelzéssel is figyelmezteti a vezetőt, ha érzékeli, hogy az autó jobbra-balra cikázik, annak érdekében, hogy mindig a saját sávunkban maradjunk. A rendszer 60 km/h-nál nagyobb sebességnél érzékel csak. 

Sávelhagyás-figyelmeztetés

Ha a rendszer sávelhagyást észlel, meghatározza az autó útvonalát és a kormánykerék rezgésével figyelmezteti a vezetőt. Ez a funkció is csak 60km/h fölötti sebességnél kapcsol be. 
 

Forgalmi jelzések felismerése

Ez a kamera folyamatosan figyeli az útmenti forgalmi táblákat és ha sebességhatár vagy ha behjtani tilos táblát észlel, akkor figyelmezteti a vezetőt a műszeregységen való jelzéssel.  Egyszerre maximum három jelzés megjelenítésére képes a rendszer.

DSBS (kombinált érzékelős vészfékasszisztens)

Egy kamerával és egy lézerérzékelővel figyeli a rendszer, hogy fennáll-e az ütközés veszélye az elöttünk lévő autóval, kerékpárral vagy akár gyalogossal. Amennyiben ütközésveszélyt észlel a rendszer hang-és fényjelzéssel figyelmeztet, magasabb kockázat esetén működésbe hozza a fékasszisztenst is és még nagyobb veszély esetén erőteljesen működteti a fékrendszert.

 

MŰSZAKI ADATOK

 

Az elvárt off-road teljesítmény érdekében az új 1,5 literes motorja erőteljes nyomatékot biztosít széles fordulatszám-tartományban. Kicsi és könnyű, valamint igencsak üzemanyag-takarékos.

 

Kiváló terepszögek és alvázmagasság

A kiváló terepszögeknek és az optimális alvázmagasságnak köszönhetően a Jimny gond nélkül nekivág a meredek emelkedőknek és lejtőknek anélkül, hogy sérülne az alváz vagy a lökhárító. A visszagurulás-gátló még az egyenetlen lejtőkön is megelőzi az autó visszagurulását. A lejtmenetvezérlő aktiválásával pedig az autó automatikusan fékez és fix sebességet tart.

Merev létraalváz

A megújult Jimny létraalvázzal rendelkezik, mely nagyban hozzájárul a kiváló off-road teljesítmény eléréséhez. A fékekkel működő differenciálzár funkció (LSD) segítségével az autó megbízható csúszós talajon is. Ez a funkció automatikusan lefékezi az autót és elosztja a nyomatékot a kerekek között.

Suzuki szakértőink

Ne gondolkozzon tovább! Kérjen ajánlatot most!

Agárdi Gábor értékesítési tanácsadó
Balázs György értékesítési tanácsadó
Budai Attila értékesítési tanácsadó
Harsányi László értékesítési vezető

 

elérhető suzuki jimny modelljeink

Nincs találat.