Üljön be egy Subaruba, és érteni fogja

 

Minden autót motor mozgat - és némelyiket az újítás szelleme is. Mi pedig elkötelezettek vagyunk az újítás felé. Munkák középpontja a lelkesedést és a magabiztosságot adó ötletesség. A formaterv egyszerre hat a szívre és az észre. Minden hatalmas élményt nyújt a volán mögött, ami kitart mindaddig, míg Ön célba ér.

DESIGN

Az új Forester lelkesítő formaterve a modern SUV-okra jellemző gondolkodásból indul ki, amihez a biztos alapokat az igazán hiteles összkerékhajtási rendszer adja, s így az autó menetteljesítménye kimagasló. Az egyensúly és az alacsony tömegközéppont természetes érzése mindig inspirálóvá és stabillá teszi a vezetési élményt. A magabiztos, 225 mm*-es hasmagasságtól kezdve a kedvező fogyasztáson át egészen a jól átlátható karosszériáig és a fényűző kényelmig minden azt bizonyítja, hogy a Forester új szintre emeli a SUV fogalmát.

Stílusos fényszóró

A stílusos és sportos LED ködfényszórók a nagy bevilágítási területnek köszönhetően rossz időben is javítják a látási viszonyokat. A beépített tetősíneknek köszönhetően a csomagtartó felszerelése egyszerű, és így könnyen szállíthatja mindazt, ami fontos Önnek, legyen az kerékpár, síléc vagy szörfdeszka.

BELSŐ TÉR

Kényelmes beszállás

Az ülésmagasság, valamint a küszöb és az ajtóoszlop kialakítása még kényelmesebb beszállást kínál a hátsó utasoknak. Mivel az ajtópanel teljesen eltakarja az oldalküszöböt, így a ki- és beszállás során nem kell tartania attól, hogy összepiszkolja ruháját.

Vezérlőgombok

A kormányon elhelyezett vezérlőgombokkal kényelmesen irányíthatja az audiokészüléket és a Bluetooth® (*1) kihangosító rendszert (amihez okostelefonja automatikusan csatlakozik), így Önnek kizárólag az útra kell figyelnie.

Tágas csomagtér

A széles és közel négyszögletes csomagtér elegendő helyet biztosít. A nagy ajtónyílásnak köszönhetően a ki- és bepakolás is rendkívül könnyű. Továbbá, a csomagtérben számos megoldás segíti a még gondtalanabb szállítást, például bevásárlótáska akasztó található mindkét oldalon.

Egyéni beállítások

A regisztrált felhasználóknak elegendő beülniük a vezetőülésbe, és a vezetőfelismerő rendszer automatikusan beállítja az üléspozíciót, a külső visszapillantó tükröket, valamint a legutóbb használt egyéni beállításokat (pl. klímabeállítás, kijelző beállítások stb.)

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

 

A biztonság mindig is kiemelt fontosságú volt egy Subaru modell esetében! Ez a Forester esetében sincs másként! Ha az Ön biztonsága a tét, a Subaru nem elégszik meg a hagyományos megoldásokkal. Frontális ütközés esetén a SUBARU BOXER erőforrás és a sebességváltó az utasok maximális védelme érdekében leválik és eltávolodik az utascellától. 

Egy ütközés során az utasok testi épségét a széria biztonsági berendezések egész arzenálja óvja, amibe beletartozik a két frontlégzsák, a két oldal- és függönylégzsák, valamint a vezetőoldali térdlégzsák is. A gyűrű alakú merevítő vázak tovább erősítik a teljes biztonságot, és hatékonyan merevítik az utascella tetejét, ajtóit, a tetőoszlopokat és a padlót. Ez a kialakítás hatásosan vezeti és nyeli el egy esetleges becsapódás energiáját, megvédve az utasokat a sérülésektől. A szerkezet növeli a karosszéria torziós merevségét, ugyanakkor megőrzi annak csekély tömegét.

A magas üléspozíció, az első ajtók háromszögablakai és az ajtókra szerelt külső visszapillantó tükrök minimalizálják a holttereket, és azt a célt szolgálják, hogy a vezető jobban belássa az autó előtti és melletti területeket.

 

 

A szimmetrikus összkerékhajtásnak, az alacsony tömegközéppontnak, a fejlett felfüggesztésnek és a merev szerkezetnek köszönhetően a vészhelyzetek elkerülése érdekében tett hirtelen manőverek is biztonságosan végrehajthatók a Foresterben.

Tolatáskor az RAB rendszer radarérzékelőkkel figyeli a Forester mögötti területet, és ütközésveszély esetén előbb figyelmezteti a vezetőt, szükség esetén pedig a motorvezérlés korlátozásával vagy a fékek működtetésével be is avatkozik.

A járműdinamikai vezérlőrendszer érzékelők sokaságával figyeli és elemzi, hogy az autó a vezető által kijelölt íven halad-e. Ha a kerekek megcsúsznak, vagy a nagy sebesség miatt az autó sodródni kezd, a rendszer úgy módosítja az AWD rendszer nyomatékelosztását, a motor teljesítményét, valamint az egyes kerekekre jutó fékerőt, hogy a jármű a kijelölt íven maradjon.

Az SRVD (Subaru hátsó járműészlelő rendszer) radarok használatával figyelmezteti a vezetőt, ha sávváltáskor egy másik jármű van a holttérben, és akkor is jelez, ha tolatás közben keresztirányból egy másik jármű közeledik.

MŰSZAKI ADATOK

A Forester szíve a világszerte ismert, alacsony tömegközéppontot garantáló SUBARU BOXER erőforrás. A szerkezetből fakadóan sportos karakterű gép lineáris gyorsítóképességgel bír, agilisak a gázreakciói, illetve kis- és közepes fordulatszámon is tekintélyes a nyomatéka, hogy az autópályán és terepen egyaránt meggyőző teljesítményt nyújthasson. S ha ehhez még hozzávesszük a kategóriában legkedvezőbb fogyasztást és a Symmetrical AWD rendszer előnyeit, akkor világos , hogy ennek a SUV-nak tényleg van értelme. A tökélyre fejlesztett Subaru váltómű technológia garantálja, hogy a Forester teljes teljesítmény - potenciálja mindig ellensúlyoz az útfelületre. Választhat a precíz manuális vagy automatikus váltóművek között - mindkettő az Ön kezébe adja az irányítást, s tökéletes összhangban működik együtt a Symmetrical AWD rendszerrel, hogy Ön minden helyzetben elégedett legyen.

TECHNOLÓGIA
 

 
 
A Subaru világelső vezetéstámogató technológiája
A Subaru élenjáró EyeSight* vezetéstámogató rendszere második szempárként figyeli az autó előtti útszakaszt; a két sztereó kamera háromdimenziós, színes képeket közvetít a rendszernek, ami a kiváló képfelismerő funkciója révén majdnem olyan élesen lát, mint az emberi szem.

A kamerák képei alapján az EyeSight rendszer képes precízen meghatározni a formákat, a sebességet és a távolságot. Ha a berendezés veszélyhelyzetet észlel, figyelmezteti a vezetőt, sőt, szükség esetén a fékeket és a kormányt is működésbe hozza. Tökéletesített képességei révén az EyeSight mérsékli a vezető terhelését, és fokozza a Forester utasainak biztonságérzetét.

Ütközésmegelőző fékezés

Amikor az ütközésmegelőző fékezés nem elegendő, a vészhelyzet elkerülése érdekében a sztereó kamerák és a hátsó radar segítségével az EyeSight felméri, hogy van-e elegendő szabad hely a baleset elkerülésére, és ha így van, akkor automatikus kormányrásegítéssel segít megakadályozni az elöl lévő járműnek ütközést.

Adaptív tempomat

Az adaptív sebességtartó automatika az elöl lévő járműhöz igazítja a tempót, és tartja a beállított követési távolságot, folyamatosan ellenőrizve az elöl haladó jármű sebességét és távolságát. Az adaptív tempomat nemcsak az elöl haladó járművet, hanem annak féklámpáját is érzékeli, és akár az araszoló forgalom tempóját is képes tartani, még kényelmesebbé téve ezzel a hosszú autóutakat.

Sáv közepén tartó automatika

A rendszer csökkenti a vezető terhelését azáltal, hogy a sávfelfestések és az elöl haladó jármű figyelésével, automatikus kormányvezérléssel segíti a Forestert a forgalmi sáv közepén tartani.

Ütközésmegelőző gázvezérlés

Ha az EyeSight akadályt érzékel az autó előtt, ám a vezető előre indul, ahelyett hogy hátramenetbe kapcsolna, az ütközésmegelőző gázvezérlés hangjelzéssel és villogó fénnyel jelzi ezt, valamint lekapcsolja a motor teljesítmény-leadását, megakadályozva ezzel a frontális ütközést.

ÖNT IS LENYŰGÖZTE AZ ÚJ SUBARU FORESTER?

 

MUNKATÁRSAINK

KÉRJEN AJÁNLATOT MÉG MA!

Fehér Attila értékesítési vezető

ELÉRHETŐ Subaru Forester modelljeink

    Subaru

    FORESTER 2.0 e-Boxer Trend CVT

    Listaár: 15 845 000 Ft 14 845 000 Ft
    Megnézem