Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

Skoda Új Octavia Kombi
modellismertetőÁRLISTA, FELSZERELTSÉG ÉS MŰSZAKI ADATOK LETÖLTÉSE

AJÁNLATKÉRÉS

 

Egy életre való társ

Bármi is álljon az Ön életének középpontjában, az új ŠkodaOctavia Combiban mindenhez partnerre találhat. Lenyűgöző formatervezésének, tágas belső tereinek, modern rendszereinek és a SimplyClever okos megoldásainak köszönhetően megfelelő megjelenést, kényelmes utazást biztosít ?legyen szó családi kirándulásról, üzleti útról vagy egy hosszabb nyaralásról.

DESIGN

Az új ŠkodaOctavia Combi minden szempontból harmóniát sugároz magából. Az esztétika, biztonság és praktikum tökéletes egyvelegét nyújtja.


Skoda Octavia Kombi

Külső jegyek

Az autót dinamikus vonalak, kiegyensúlyozott arányok és karakteres részletek jellemzik, elég, ha csak a hűtőrácsra vagy a nyíl alakú fényszórókra nézünk. Már az új Octavia is magán viseli a márka új stílusjegyét: a Škoda márkanevet ugyanis esztétikusan már a csomagtartó ajtaján viseli.

Fényszórók és ködlámpák

Az autóba épített teljes LED Matrix fényszórók hosszabban belátható útszakaszt és biztonságosabb utazást tesznek lehetővé. A szélvédő kamerájának köszönhetően az Ön előtt haladó járműveket és a szembejövő forgalmat egyaránt érzékelik, miközben a távolsági fényszórók fényerejét is fokozatosan szabályozzák. Így biztosítva a lehető legjobb fényviszonyokat az új ŠkodaOctavia Combi vezetőjének, de anélkül, hogy a többi autóst elvakítanák. Ez az igazi win-win szituáció. Az első fényszórók intenzitását ugyancsak adaptív rendszer (AFS) irányítja, a ködlámpák kifogástalan fényét pedig a LED technológia garantálja.

Hátsó fényszórók

A teljes LED hátsó fényszórók tökéletesen illenek a dinamikus irányjelzőkhöz, amelyek nem csak a haladás irányát követik, de az autónak is elegáns megjelenést kölcsönöznek. A Škoda modellekre jellemző C-alakú lámpa az új Octavia Combin is megtalálható ? ám ezúttal egy modern csavarral.


Skoda Octavia Kombi

Belső kialakítás

Az új Octavia belső terében minden részlet alaposan átgondolt, így Ön kényelmesen és biztonságos élvezheti nap, mint nap a vezetés élményét. Ezt ráadásul a belső hangulatvilágítással tovább is fokozhatja, a LED fényforrások ? beleértve a lábtér világítását is ? akár 30 vonzó árnyalatot kínálnak. A tökéletes biztonság érdekében pedig ki- és beszállás közben vörös fények villannak fel az ajtókon.

A kényelem jegyében a Škoda tervezői vadonatúj műszerfalat és újratervezett, kétküllős kormánykereket álmodtak meg a negyedik generációs Octaviának. A csúcsfelszereltségű változat multifunkcionális bőrkormánnyal érkezik, amiről a rádió, a mobiltelefon és a DSG váltó is rányítható, sőt, még a kormányfűtést is lehetővé teszi.

Az elektronikusan állítható, hátkímélő Ergo üléseket nem csak több, speciális módon állíthatjuk be, de még masszázsfunkciót is kínálnak, hogy Ön a hosszú utak során felfrissülhessen. Fűthetőek, és szellőztetést is kínálnak. Extrafelszereltségként pedig sportülések is rendelhetők az új Octaviához.

A hátul utazók kényelme is fontos szempont volt az új Octavia megtervezésénél. Az ülések könnyen állíthatók, a kartámasz két USB-C aljzatot rejt magában, amelyekkel mobiltelefonokat is tölthetünk, illetve a háromzónás Climatronic légkondicionáló is kérhető. A Škoda a hosszabb utak kényelmi szempontjait is figyelembe vette. Az úgynevezett alváscsomag a második üléssor szélső üléseibe épített, lehajtható fejtámaszokat, oldalsó fényvédő rolókat, SunSet árnyékolást, két LoungeSteplábtámaszt és egy elegáns táskába rejtett takarót foglal magába. Ezek után már nem lesz vita abból, ki üljön hátra? Vagy pont ezért lesz?

Praktikus, XXL csomagtér

Skoda Octavia Kombi
 

A nagyszabású tervek tekintélyes csomagteret igényelnek, ami az új Octaviában meg is található, praktikus kivitelben, XXL méretben. Az új ŠkodaOctavia Combi csomagtartója 640 literes, amely 1.700 literesre bővíthető a hátsó ülések ledöntésével.

Szállítson akár kényes csomagot, akár nagyobb árut, a csomagtér szőnyegét úgy variálhatja, hogy az a legjobban megvédje autóját és csomagját egyaránt. A szőnyeg egyik oldala ugyanis elegáns szövésű, míg a másik mosható, gumis.

Az elektromos vezérlésű csomagtér-ajtó távirányítóval, központi panellel vagy az ajtó közvetlen érintésével is nyitható, illetve zárható. Az igényeinek megfelelően akár az ajtó felső pozícióját is beállíthatja. De az új Octavia érintés nélküli hozzáférést biztosító, virtuális pedállal is felszerelhető.

CSÚCSTECHNOLÓGIA**

A kényelemről és a biztonságról a ŠkodaSimplyClever megoldásai gondoskodnak. Számtalan asszisztens segíti az új Octaviát, és így Önt is, hogy bármilyen helyzetre gyorsan és hatékonyan tudjon reagálni, minimálisra csökkentve a baleset kockázatát.

Segítségre van szüksége? Legyen egy személyes, digitális útitársa! Töltse le a MyŠKODA alkalmazást, amelyben Paul, az interaktív asszisztens mindenben áll a segítségére! Nem csak ellenőrzi új Octaviáját, de kezeli a napirendjét is.

Skoda Octavia Kombi

Head-up kijelző

Skoda Octavia Kombi
 

Ennek a technológiai újításnak köszönhetően a műszerfalon található legfontosabb információkat (mint például sebesség, navigációs adatok) a szélvédőre vetíti ki a head-up kijelző, így a sofőrnek csak az útra kell fókuszálnia, figyelme nem terelődik el vezetés közben. Igény szerint rádiós és televíziós streaming szolgáltatást, illetve teljes vezeték nélküli okostelefon-csatlakoztatást is lehetővé tesz.

Virtuális műszerfal

Skoda Octavia Kombi


A 10,25" méretű, virtuális műszerfal a fedélzeti komputer speciális adataitól a navigációs rendszer továbbította információig minden fontos tudnivalót megjelenít a sofőr számára. Ráadásul még ez is testre szabható, ugyanis Ön ötféle alapnézet közül választhat, a multifunkcionális kormánykeréken található Nézet (View) gomb segítségével.

10 colos multimédiás kijelző

 

Hang- vagy navigáció-vezérlés érintőcsúszkával? Az új Octaviában már ez is lehetséges! A 10 colos Infotainment rendszer Columbus változatában már a kijelző alatti új érintőcsúszkával is kezelhető, így Önnek hozzá sem kell érnie a kijelzőhöz.

 

Shift bywire váltó

Skoda Octavia Kombi
 

A Škoda modellek közül elsőként az új Octaviában váltotta le a fokozatválasztó kart a shift bywire technológia az automataváltóval szerelt változatokban.A DSG váltó így egy kapcsoló segítségével használható, amelyet a középső konzolon alakítottak ki. Az elektronikával hátramenetbe (R), üres fokozatba (N), parkoló állásba (P), és kétféle menetmódba (D/S) kapcsolhatjuk autónkat.

Parkoló asszisztens

Skoda Octavia Kombi

A parkolás többé nem okoz stresszes helyzetet! Legyen szó párhuzamos vagy merőleges parkolásról, a Park Assist segítségével a szűk helyekre való beparkolás, majd az onnan való kiállás sem jelent gondot többé. A technológia automatikusan beparkol Ön helyett, a ManouverAssist pedig arra is figyel, hogy eközben még véletlenül se menjen neki valaminek.

Adaptív tempomat

Skoda Octavia Kombi
 
A Front Assist rendszerhez, a hűtőrácsba épített radarberendezés a kamerától és a navigációs rendszertől érkező részletes információk segítségével előrelátja az előttünk álló 1-2 kilométeren a vezetési körülményeket, és 210 km/h sebességig megtartja a biztonságos távolságot az előttünk haladó járműtől. Ha szükséges, a rendszer módosítja a beállított utazási sebességet, és DSG váltóval szerelt Octaviáknál még sebességet is vált. Ezzel fokozva a vezetői élményt és biztonságot, valamint spórolva az üzemanyaggal és csökkentve a károsanyag-kibocsátást.

 

Gyalogosvédelem

 

Az adaptív tempomat mellett a hűtőrácsba szerelt radarberendezés az előttünk haladó járművektől való távolságot is méri, és szükség esetén vészfékezést hajt végre. Emellett a Front Assist rendszer prediktív gyalogosvédelemmel is kibővíthető, amely hang- és fényjelzéssel, valamint enyhe fékezéssel figyelmezteti a vezetőt, ha gyalogost észlel maga előtt.

Kanyarasszisztens


A Front assist rendszer részeként 2020 májusától kérhető új Octaviánkhoz a kanyarasszisztens, amely a szembejövő forgalmat figyeli lassú, maximum 10 km/h sebességű balra kanyarodás közben. Kritikus esetben le is fékezi az autót, minimálisra csökkentve ezzel az ütközés kockázatát.

Holttér-figyelő rendszer

Skoda Octavia Kombi

Az új Octavia minden eddiginél fejlettebb holttér-figyelő rendszert kínál. A hátsó lökhárítóba szerelt radarérzékelők segítségével az autó mögötti és melletti területet is ellenőrzi, és akár 70 méteres távolságban is érzékeli a veszélyt. A tükörházba épített visszajelzővel figyelmeztet a többi járműre, és az olyan, nehezebben észlelhető ?akadályokra?, mint a kerékpárosok.

 

Sávtartó asszisztens

 


60 km/h sebesség és felismerhető útburkolat esetén a sávtartó asszisztens képes a megfelelő sávban tartani új Octaviáját.

Közlekedési torlódás-asszisztens

A DSG váltós új Octaviáknál érhető el a funkció, amely a motor, fékek és kormánykerék vezérlésével segítséget nyújt Önnek a közlekedési torlódások során (maximum 60 km/h sebességig). Távol tartja a többi járműtől, lefékezi az autót, és elforgatja a kormányt a környező járművek mozgásának lekövetéséhez.

Vészhelyzet-asszisztens

 


Ez a funkció szintén csak a DSG váltós új Octaviáknál érhető el, amely akkor kapcsol be, ha a prediktív tempomat és a sávtartó asszisztens is aktív. Csökkenti a balesetveszély kockázatát a vezető hirtelen egészségügyi problémája esetén, például úgy, hogy megállítja az autót és bekapcsolja a vészvillogót.

 

Továbbfejlesztett Kessy

 

A kulcs nélküli nyitást, zárást, indítást biztosító rendszer legújabb változatában szabadalmaztatott technológia akadályozza meg a rendszert irányító mikrochip leolvasását. Emellett természetesen az összes ajtó nyitására és zárására képes.

Elektromos biztonsági gyerekzár


A funkció segítségével megakadályozhatja a hátsó ablakok és ajtók kinyitását, hogy gyermekei még biztonságosabban utazhassak. És ez mindössze egy gombnyomás.

Skoda Octavia Kombi
Skoda Octavia Kombi
 
 

Miben más az ÚJ, 4. generációs Škoda Octavia Combi elődjéhez képest?

 • Méretek: +20 mm hosszúság, +22 mm magasság, +15 mm szélesség
 • +30 litercsomagtér
 • -0,04 cw hatékonyabb légellenállási tényező
 • Választható sportfutómű
 • A logó helyett a Škoda márkanevet viseli a csomagtérajtón
 • Futófényes irányjelzők
 • 4 elérhető Infotainment rendszer ? 8,25-10" között
 • 14 vezérelhető funkció a kormánykeréken
 • számos új funkció, technológiai újdonság (pl. head-up kijelző, shift bywire váltó, alváscsomag)
 • Motorizáltság:
  1. 3 benzines (110, 150 és 190 lóerő)
  1. 3 dízel (116, 150 és 200 lóerő)
  1. 1 G-Tec gázüzemű (130 lóerő)
  1. 2 enyhe hibrid (110 és 150 lóerő)
  1. 1 hálózatról tölthető hibrid változat (204 lóerő)
 • Felszereltség: Active, Ambition, Style, illetve Scout és RS (2020 második felétől)
 
 

Az Ön tetszését is elnyerte az ÚJ Škoda Octavia Combi?

Jelentkezzen be tesztvezetésre vagy kérjen ajánlatot Škoda értékesítő kollégáinktól!

 


*ŠKODA OCTAVIA COMBI modellek WLTP szerint mért átlagfogyasztása: 4.5-5.7 l/100km, CO2-kibocsátása: 117- 130 g/km. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek.

2017. szeptember 1-jétől bizonyos új járművek típusjóváhagyása a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljárás (WorldwideHarmonizedLightVehicle Test Procedure, WLTP) alapján történik, amely egy új, reálisabb vizsgálati eljárás az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérésére. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP teljes mértékben felváltja az Új Európai Menetciklust (NEDC). A reálisabb vizsgálati körülmények miatt a WLTP keretében mért üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás sok esetben magasabb az NEDC-ben mért értékeknél. Az NEDC alatt feltüntetett értékek a WLTP alapján kerültek meghatározásra, és az összehasonlíthatóság érdekében illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelően az NEDC-re lettek visszaszámítva.

A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

** A funkciók, részek és felszereltség országonként eltérhetnek. A részletekért keresse a Duna Autó Škoda márkakereskedésének értékesítőit!


Munkatársaink

Práger Tamás - értékesítési tanácsadó

Práger Tamás

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4222
Szatmári Zoltán - értékesítési tanácsadó

Szatmári Zoltán

értékesítési tanácsadó
Telefon: +36 1 801 4222
Molnár Mariann - szalonvezető

Molnár Mariann

szalonvezető
Telefon: +36 1 801 4244
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!