SKODA FABIA

 

Megérkezett a kisautóból nagyra nőtt új Fabia - és ez nem csupán a helykínálatra igaz. A vadonatúj FABIA-t bárhonnan nézzük, mindig újabb és újabb érdekes részleteket fedezhetünk fel benne. Persze mindez nem öncélú. Büszkék vagyunk arra, hogy a légellenállási együttható a kategóriában a legalacsonyabb (0,28-tól). Hogy ez miért fontos? Mert így sikerül alacsonyan tartani a fogyasztást, és ezáltal a károsanyag kibocsátást is. Hihetetlenül hangzik, de az új FABIA képes akár 900 kilométert megtenni is egyetlen tank üzemanyaggal.

DESIGN

Elállt a tőle szavad? Segítünk! Magabiztosan modern, dinamikus, színes és magával ragadó! De akár azt is mondhatnánk, hogy stílusos és elegáns.

Színvilág

Ön szeretne egy szürke világban élni? Mi sem! Ha egy színnel kellene jellemeznie Magát, melyik lenne az?

Color concept

Ugye, hogy nem könnyű! De miért kellene egyetlen színhez ragaszkodni? A vadonatúj FABIA számára összeállított színpaletta és a Color Concept segítségével nem is kell!

Karakter

A tető és a külső visszapillantó tükrök akár más színűek is lehetnek, mint az új FABIA karosszériája. A jellegzetes hűtőrács és az élesen vágott lámpák teszik az új FABIA elejét karakteressé.

BELSŐ TÉR

Minden barátunk befér. Akár négyen, akár öten utaznánk, a vadonatúj FABIA-ban mindenkinek jut hely. Az ülések jól átgondolt kialakítása garantáltan kényelmes utazást biztosít. Ha gyermekülésekben szállítja gyermekeit, az Isofix és a TopTether rögzítési pontok hatalmas segítséget nyújtanak. A hátsó szélső üléseken szériafelszereltség, opcionálisan pedig az első utasüléshez is elérhetőek.

Egy számmal nagyobb csomagtér
A csomagtér 380 literes lett és ezzel nem csak riválisait szorítja maga mögé, de az egy mérettel nagyobb autók között is igen szép méretűnek számít. A csomagtartó kapacitását 1190 literesre bővíthetjük a hátsó ülések háttámláinak lehajtásával. A csomagtartó szabályos formája és a számos Simply Clever megoldás tovább fokozza a praktikumot: pl. az okos csomagrögzítő.

Újragondolt utastér
Az újratervezett utastér nem csak új színekkel lett gazdagabb, de új, környezetbarát anyagok közül válogathatunk. Hogy a hőmérséklet is kellemesebb legyen, választhatunk kétzónás klímát is a megújult FABIA-nkba, vagy akár napfénytetővel is feldobhatjuk a belteret.

USB-C
Az új FABIA-ban alapfelszelszereltségként két - hátttérvilágítással ellátott - USB-C csatlakozó tartozik. Opcionálisan még további 3 csatlakozó kérhető, 2 a hátul ülő utasoknak 1 pedig a visszapillantó tükör mellett a kamera töltésére.

Digitális műszerfal
A megújult modellben egy Virtuális Cockpit található, egy 10.25" TFT kijelzővel, amit 5 különféle elrendezési móddal személyre szabhatunk, valamint a navigációt is megjeleníthetjük rajta. Opcióként elérhető a műszerfal közepén elhelyzkedő akár 9,2" képernyő, amin az utastér hangulatvilágítása is állítható.

Simply Clever megoldások

Az utasok kényelméért a már említett Simply Clever megoldások felelnek: ilyen pl. a kivehető pohártartó vagy az első ülések hátán lévő duplazsebek.

Rakodásrögzítő elemek
Kartámla
Dupla zseb
Esernyőtartó

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

Az új FABIA-t az akár 9 légzsák és a többféle asszisztens rendszer teszi kategóriájának egyik legbiztonságosabb modelljévé. Hátul a 3 ülés ISOFIX rendszerrel van felszerelve.

Front Assist

Ez az asszisztens segít nekünk elekrülni a baleseteket. Elkerülhetetlen ütközés esetén figyelmeztet és vészfékezést hajt végre, hogy minimalizálja a következményeket.

Manouver Assist

A parkolásnál segít minket, ezentúl biztosan nem megyünk neki semminek. Ez az asszisztens a parkolási manőver közben vészfékez, ha a jelzés ellenére sem fékezzük le az autót.

Közlekedési Torlódási Aszisztens

Ez az asszisztens segít nekünk közlekedni a forgalmi dugókban: irányítja a motort, a fékekekt és a kormányt úgy, hogy leköveti az előttünk közlekedő autó mozgását. (max.60km/h sebességig működik.)

Park Assist

Ez a funkció segít a parkolásban: a kormányt a rendszer mozgatja, nekünk csak a gázt és a féket kell kezelnünk és a FABIA már be is parkolt gond nélkül.

Škoda szakértőink

Felkeltette érdeklődését Škoda modellünk? Forduljon bizalommal értékesítőinkhez. Kérjen ajánlatot még ma! 

 

 

Práger Tamás értékesítési tanácsadó
Máté Csaba értékesítési tanácsadó
Molnár Mariann értékesítési vezető

A tájékoztatás nem teljes körű. Az árváltozás jogát fenntartjuk. A képek illusztrációk. További információért keresse értékesítő kollégáinkat. 
A ŠKODA FABIA modellek WLTP szerint mért fogyasztása:  4,4 - 7,6 l/100 km, CO2 kibocsátása 99 - 173 g/km

A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek.  

2017. szeptember 1-jétől bizonyos új járművek típusjóváhagyása a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljárás (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, WLTP) alapján történik, amely egy új, reálisabb vizsgálati eljárás az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérésére. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP teljes mértékben felváltja az Új Európai Menetciklust (NEDC). A reálisabb vizsgálati körülmények miatt a WLTP keretében mért üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás sok esetben magasabb az NEDC-ben mért értékeknél. Az NEDC alatt feltüntetett értékek a WLTP alapján kerültek meghatározásra, és az összehasonlíthatóság érdekében illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelően az NEDC-re lettek visszaszámítva.

A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.