Peugeot 508 sport engineered

Úttörő teljesítmény a Peugeot-val

A Peugeot bemutatja a teljesítmény új korszakát, amelyet a Peugeot Sport Engineered 508-as modell testesít meg. Élvezze a márka új, takarékos, elektromos termékcsaládja által biztosított vezetési élményt, amely egyszerre nagyteljesítményű, ugyanakkor alacsony károsanyag-kibocsátású.

És hogy mire képes?

 • 360 lóerő összteljesítmény
 • 520 Nm maximum forgónyomaték
 • 5,2 másodperces gyorsulás 0-ról 100 km/órára
 • 46 g/km kombinált CO2-kibocsátás (WLTP)

DESIGN

Az új Peugeot Sport Engineered 508 egy kiváló hatásfokú szépség. Formavilágát tekintve letisztult körvonalak, lendületes ívek jellemzik az új modellt, ami leglátványosabban a keret nélküli ajtók eleganciájában tükröződik. Ezeket a tulajdonságokat az új, exkluzív Selenium szürke karosszériaszín teszi erőteljesebbé. A dinamikus Kryptonite színű kontrasztelemek pedig még jobban kiemelik ezt a finom gyöngyházhatású fényezést.

Szedán és kombi változatban is erőt sugárzó, lenyűgöző kiállással rendelkezik, amit olyan modern stíluselemeknek köszönhet, mint az egyedi 20”-os keréktárcsákhoz optimalizált lökhárítók. Az új, Black Mist-kivitelű, kovácsolt könnyűfém keréktárcsákat kifejezetten ehhez a termékcsaládhoz fejlesztették, és Michelin Pilot Sport 4S sportabroncsokkal szerelték fel a Peugeot mérnökei. Rajtuk keresztül megcsodálhatók a Kryptonite színű, négydugattyús első féknyergek, valamint a nagy átmérőjű, belső hűtésű féktárcsák, amelyek együtt optimális, fáradásmentes fékteljesítményt nyújtanak.

A modellpáros dinamizmusát tovább hangsúlyozza a lebegő lamellákkal, függőleges légterelő elemekkel és egyéb aerodinamikai jellemzőkkel szerelt új, ikonikus fekete hűtőmaszk. Az autó ezen része sötét króm oroszlánfigurával díszített, teljessé pedig a selyemfényű fekete 508-as típusjelzés és a Kryptonite színű tripla karommotívum teszi a designt. Ez a minta megtalálható a szedán verziónál a hátsó oldalablak betétjén, a kombi esetében pedig az első kerékdobon. Ez az apró részlet szimbolizálja a tökéletes összhatást, amely a kiegyensúlyozott arányokban, a tökéletes kidolgozásban és a pontosan illeszkedő részletekben jut érvényre.

Nem csak optikai, hanem aerodinamikai szempontból is fontos elemei a termékcsaládnak a Kryptonite árnyalatú, nagyméretű első légbeömlők. Ezek segítik elő ugyanis a motor hűtését, és kihangsúlyozzák az új modellpáros erőtől duzzadó, határozott kiállását. Sőt, elegáns módon kihangsúlyozzák a karosszéria alsó kontúrjait, a nyújtott motorház-fedelet és a függőleges orrkialakítást is. Az autó elején elhelyezett, automatikus szintszabályozású, teljes LED-es fényszórók, LED-es első irányjelzők és statikus kanyarfényszórók nappal és éjjel egyaránt jobb látási viszonyokat és kedvezőbb láthatóságot teremtenek. Látni és látszani minden körülmények között: ez a biztonságosabb vezetés kulcsa.

Hátul teljes szélességében húzódik a fényes fekete sáv, amely tovább fokozza a 3D hatású, teljes LED-es lámpatestek vonzerejét. Fényerejük automatikusan igazodik a környezet fényviszonyaihoz, így minden pillanatban optimális láthatóságot biztosítanak. Ami pedig különösen látványos, azok a tripla karommotívumos zárófények, illetve az ajtózárak működtetését kísérő, egyedi animáció. A fekete elektrolitos kezelésen átesett kipufogócsövek a tökéletesen integrált diffúzor két oldalán találhatók. Visszafogott tárgyilagossággal érzékeltetik a 360 lóerős hajtáslánc képességeit – kizárólag a Peugeot Sport Engineered szériában.

Belső tér

Nem csak kívülről, de a belső kialakítását is tekintve egy igazi sportos, karakteres, elegáns modell az új Peugeot Sport Engineered 508. Ez az utastér minden részletéből sugárzik: a műszerfaltól kezdve a padlószőnyegeken és Peugeot Sport Engineered jelzésű első küszöbbetéteken át a kartámaszokig. De leginkább a „Comfort Fit” ülésekben és a dombornyomott kormánykerékben nyilvánul meg.

Habár egyszerű vonalak jellemzik a „Comfort Fit” üléseket, az általuk nyújtott kényelem korántsem nevezhető „egyszerűnek”. Felületük nemes anyagokból készült, Alcantara, valamint Nappa Mistral bőr és szövet kárpitanyagok egyedi kombinációja borítja, megjelenésüket pedig a Kryptonite és Tramontana árnyalatú, kettős öltések teszik még látványosabbá. Az ülések széles tartományban állíthatók, fűthetők, „comfort fit” megtámasztást nyújtanak, ráadásul masszázsfunkcióval is rendelkeznek.
A Peugeot i-Cockpit® magasabb szintre emeli a vezetés és az utazás művészetét.

Engedje szabadjára érzékszerveit és élvezze az új termékcsalád nyújtotta exkluzivitást. A kompakt kormánykerék gyorsan és pontosan forgatható. Perforált bőrrel borították, és Kryptonite kettős öltésekkel varrták. Alsó pontján, egy fényes fekete panellel elhelyezett Peugeot Sport Engineered tripla karommotívum díszíti. A kormánykerékhez szervesen kapcsolódó új head-up kijelző pedig szemmagasságban jeleníti meg az információkat, hogy Önnek egy pillanatra se kelljen elvennie a tekintetét az útról, így végig biztonságban utazhat.

Ráadásul a villanymotor beépítése miatt sem kell kompromisszumokat kötnie: a Peugeot Sport mérnökei intelligens, gyakorlott tervezéssel elérték, hogy az utastér, valamint a csomagtér padlója feletti kapacitás nem változott, maximálisan kihasználható.

BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

Ismerje meg az új Peugeot Sport Engineered 508 által kínált, fő vezetőtámogató rendszereket:

Visiopark

Az elöl és hátul elhelyezett HD kameráknak köszönhetően könnyebbé válik a parkolás, biztonságosan manőverezhet új autójával. A kamerák képét az érintőképernyő jeleníti meg, és akár a jármű környezetének madártávlati, 360°-os nézetét is kivetítheti.

Night Vision

Az éjjel látó rendszer infravörös kamerája által éjszaka és korlátozott látási viszonyok között is biztonságban autózhat. A rendszer ugyanis képes észlelni a jármű előtti gyalogosokat és állatokat, a képet pedig kivetíti a műszeregységre, és még hangjelzéssel is figyelmeztet a veszélyre.

Drive Assist Plus

Ez a technológia egy fél-autonóm vezetési lehetőséget biztosít Önnek. Nem csak az Ön előtt haladó gépkocsihoz igazítja automatikusan sebességét, állandó távolságot tartva a két autó között, hanem az Ön által megválasztott forgalmi sávon belüli pozíciót is képes tartani.

MŰSZAKI ADATOK

Miért egyedülálló az új Peugeot Sport Engineered 508? Mert egyszerre élvezheti a hibrid technológia sokoldalúságát és a nagyteljesítményű motor hatékonyságát – mindezt sportos beütéssel és csekély károsanyag-kibocsátással! 

A Peugeot mérnökei teljes mértékben kiaknázták és beépítették a hibrid technológiák terén szerzett szakértelmet, hogy egy robbanékony, rugalmas és élvezetes vezethetőség biztosítsanak az új termékcsaládnak. Az optimális teljesítményről három, gondosan integrált Euro 6/D erőforrás gondoskodik:
 200 lóerős PureTech benzinmotor
81 kW/110 LE csúcsteljesítményű első villanymotor, nyolcfokozatú, villamosított automata sebességváltóval
83 kW/113 LE csúcsteljesítményű hátsó villanymotor

És hogy mire képes az új Peugeot Sport Engineered 508 a sportfutóművel, 20”-os keréktárcsákkal, nagyteljesítményű fékrendszerrel, valamint kiemelkedő teljesítmény-kifejtésre hangolt belső égésű és villanymotorokkal felvértezve?

 • 0 - 100 km/óra gyorsulás 5,2 mp alatt
 • 80 -120 km/óra gyorsulás 3 mp alatt
 • 1.000 méter állórajttal 24,5 mp alatt
 • 250 km/órás (korlátozott) végsebesség (ahol engedélyezett)
 • 360 LE-s összteljesítmény, 520 Nm-s rendszernyomaték és összkerékhajtás az optimális erőátvitel és lenyűgöző
 • gyorsító képesség érdekében
 • Akár 42 km-es hatótávolság (WLTP) tisztán elektromos üzemmódban, teljesen feltöltött lítium-ion akkumulátorral
 • Vegyes ciklus szerinti, 2,03 l/100 km átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP)
 • 46 g/km CO2-kibocsátás (WLTP), ami elektromos üzemben 0 g/km

Az üzemanyag-fogyasztásra, CO2-kibocsátásra és hatótávolságra vonatkozó, feltüntetett adatok a 2018. szeptember 1. óta az új autók homologizálására szolgáló WLTP eljárás szerint elvégzett mérések eredményeit tükrözik. A WLTP eljárás a korábban ugyanezen célra alkalmazott NEDC európai vezetési ciklust váltotta fel. A WLTP norma a valós használati körülményekhez jobban hasonlító feltételek szerint méri az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást, ezért az így kapott értékek sok esetben magasabbak, mint a korábbi NEDC norma szerinti vizsgálat eredményei. Az üzemanyag-fogyasztásra, CO2-kibocsátásra, valamint hatótávolságra vonatkozó adatok a konkrét felhasználási körülményektől függően változhatnak; azokat befolyásolhatják az olyan tényezők, mint a töltés gyakorisága, a vezetési stílus, a menetsebesség, a konkrét felszereltség, az opciós tartozékok, az abroncsok, a külső hőmérséklet, vagy a beállított utastéri hőmérséklet. További tájékoztatásért forduljon kollégáinkhoz márkakereskedésünkben.
Válasszon az új Peugeot Sport Engineered 508 által kínált ötféle üzemmód közül, és optimalizálja hatótávolságát!

 •  Elektromos: Tisztán zöld üzemmódban akár 42 kilométert is megtehet, mindezt akár 130 km/óra sebességgel is, nem csak a városban, hanem a korlátozott behajtású zónákban is (ha engedélyezett).
 • 4WD: Az összkerékhajtás révén csúszós útfelületen is magabiztos vezethetőséget kínál.
 • Sport: A késlekedés nélküli gázreakció és a gyors újraindítás biztosítva van, hiszen a belső égésű motor és a villanymotorok egyaránt működnek. 
 • Hibrid: Az autót felváltva hajtja a villany- vagy a benzinmotor, attól függően, melyik kínál éppen jobb hatásfokot.
 • Komfort: A hibrid üzemmódhoz hasonló opció, amely sokoldalúbb használatot biztosít a rugalmasabb csillapítás révén.

Sőt, a mozgási energia sem veszik el egy pillanatra sem!

Ezt a Peugeot Sport Engineered 508-ba épített, hatékony „i-Booster” regeneratív fékrendszernek köszönhetően fékezés vagy gázelvételes lassítás során visszanyerheti, és részlegesen töltheti a nagyfeszültségű akkumulátort. Ezzel párhuzamosan, a fékérzet ugyanolyan hatékony marad, összhangban a négy tartós, megbízható dugattyút alkalmazó fékrendszerrel.

Milyen módon oldható meg az otthoni és/vagy munkahelyi töltés? Erre a Peugeot Sport Engineered termékcsalád is

 • 4 lehetőséget kínál:
 •  Hagyományos otthoni aljzatról (8A, 220V) 6,5 óra* alatt 
 • Megerősített Green’up®aljzatról (14A, 220V) 3,5 óra* alatt
 • 7,4 kW-os fali töltőegység, WallBox segítségével mindössze 1,5 óra* alatt
 • Nyilvános töltőponton

 

* A töltési idő tájékoztató jellegű, a tényleges időtartam a töltőoszlop, a kábel és a fedélzeti töltő teljesítményétől függ.

TECHNOLÓGIA

Az új Peugeot Sport Engineered 508 több műszaki és technológiai újítással rendelkezik, mint például okostelefon-töltő, hangfelismeréses 3D navigáció és valós idejű TomTom® információk, ami kényelmesebb és biztonságosabb utazást biztosít.

A Peugeot Sport Engineered modellek ergonomikusan elhelyezett kezelőfelületei segítik a szabad vezetést és kommunikációt. Az egyedi grafikával rendelkező 12,3”-os head-up kijelző és a testre szabható 10”-os érintőképernyő könnyen elérhető, és a hajtáslánc működését is nyomon követhetővé teszi.

Élvezze a Focal® prémium audiorendszer lenyűgözően precíz hangzását! Az utastérben elhelyezett 10 hangszóró - központi, 4 magas- és 4 mélyhangszóró, valamint egy mélynyomó - telt, kifinomult és dinamikus zenei élményt nyújtanak. Ez a rendszer részletgazdag és természetes hangvisszaadást biztosít, megfelelve még a legigényesebb hifi-rajongók elvárásainak is.

Sőt, sport üzemmódban aktiválódik egy digitális motorhang-erősítő rendszer is, ami még sportosabb hangulatot teremt a fedélzeten.

Irányítsa távolról Peugeot Sport Engineered 508 autóját az okostelefonjáról, a MyPeugeot applikáció segítségével! Hogy mire lehet így képes?

 • Figyelemmel kísérheti autója teljesítményét, így például a megtett utat, a megtehető hatótávot vagy a fogyasztási statisztikákat.
 • Könnyen kapcsolatba léphet a Peugeot Assistance-szal veszély, műszaki probléma esetén.
 • Kezelheti gépjárműve karbantartását és szervizigényét. 
 • Programozhatja autója töltését.
 • Beállíthatja az utastér előfűtését/-hűtését.

 

 

 

Élvezze a sportos eleganciát az új Peugeot Sport Engineered 508 modellekkel!
 

 
Értékesítő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Peugeot szakértőink

Önt is meggyőzte ajánlatunk? Kérje értékesítőink segítségét!

Jónás Viktor szalonvezető
Váradi Ferenc értékesítési vezető

 

elérhető peugeot 508 sport engineered modelljeink

Nincs találat.