Az elektromos Streamliner
 

  
Ébressze fel a világot a vadonatúj IONIQ 6 modellel! 
Az összetéveszthetetlenül egyedi és karcsú, vadonatúj IONIQ 6 az elektromos mobilitás új korszakának éllovasa. A selyemgubó-szerű belső terét és az áramvonalas dizájnját úgy alakították ki, hogy rugalmas és személyre szabott teret biztosítson, amely újradefiniálja az autós élményt.

 

Akár 614 km hatótávolság Ultragyors töltés  Élvezze a lenyűgöző gyorsulást
614 km 15 min 5.1 sec


 
 

Hajók tatját idéző farkialakítás

A hajófarra emlékeztető karosszéria végződés fokozza a leszorító erőt, így segítve a légterelőnek, míg az egyedi, áramvonalas kialakítású hátsó csökkenti a légellenállást, és ráadásul még lenyűgözően is néz ki.

ELEKTROMOS AUTÓ TÁMOGATÁS JOGI SZEMÉLYEKNEK

Gondolt már rá, hogy lecseréli autóját egy környezetbarát, elektromos verzióra? Február 1-jén indul a Magyar Állam által nyújtott elektromos autó pályázati lehetőség, amelynek feltételeiről ide kattintva tájékozódhat. Ez egy kiváló alkalom, hogy Ön is csatlakozzon a zöld autózás híveihez és részesüljön az elektromobilitás forradalmában, könnyedén jutva hozzá egy elektromos autóhoz.

DESIGN

Az IONIQ 6 egy olyan elektromos Streamliner, amely egyidejűleg elégíti ki az ügyfelek esztétikai és funkcionális elvárásait, ezzel megvalósítva az „Érzelmekben gazdag takarékosság” eszményét. Az áramvonalas kialakítású sziluett egyszerű, mégis érzéki ívei vadonatúj formanyelvet teremtenek az elektromos mobilitás korában.

Repülés ihlette hátsó légterelő

Az üvegszerű, átlátszó anyagokból készült, elliptikus szárnyat mintázó hátsó légterelő, kiválóan hangsúlyozza a modell egyedi LED-es karaktervilágítását. A kialakítás során fontos szempont volt a dinamizmus és a funkcionalitás.

Parametrikus pixelek

A legváratlanabb helyeken több mint 700 parametrikus pixel található: a zárófényektől és a fényszóróktól kezdve az elöl elhelyezett, alsó szenzorokig, a középkonzoli visszajelzőktől a légbeömlő rostélyok díszítőelemeiig.

Irigylésre méltó aerodinamikai adottságok

A vadonatúj IONIQ 6 különösen kedvező, mindössze 0,21-es közegellenállási együtthatójához az olyan részletek is hozzájárulnak, mint az aktív első lamellák, a mélyre húzott orrész, a kerékív-hézagot csökkentő idomok, valamint az opcióként megrendelhető, különösen keskeny, digitális külső visszapillantó tükrök.

Légáramlatot leválasztó idomok

A hátsó lökhárító mindkét szélén a légáramlatot leválasztó idomok találhatók. A kedvezőbb légellenállást szolgálja a fenéklemez teljes burkolata, a jármű hasa alatt elhelyezett, optimalizált légterelő elemek, valamint a szűkített kerékív-hézag.

 

 

 

BELSŐ TÉR

Az IONIQ 6 selyemgubót idéző utastere egyszerre szolgál személyes térként és kényelmes menedékként. A tudatos kialakítású belső bővelkedik a fenntartható anyagokban és a praktikus megoldásokban, így segítve elő a tudatos, környezetbarát utazási élményt, illetve életszemléletet.

Pixel fények

A négy fénypontból álló, kormánykeréken elhelyezett interaktív pixelvilágítás a vezető és a jármű közötti, egyszerű kommunikációt biztosítja.

Első ajtó

Az első ajtón semmilyen gomb és kapcsoló nem található - ez jobb térérzetet garantál, illetve tágasabb tárolóhelyek kialakítását teszi lehetővé.

Érintőképernyős műszerfal

A moduláris érintőképernyőt használó műszerfalat egy 12 colos, digitális műszeregység, valamint egy ugyancsak 12 colos infotainment érintőképernyő alkotja. A híd szerkezetű padlókonzol praktikus és egyben kényelmes tárolóhelyet is biztosít.

Környezeti hangulatvilágítás

A vadonatúj modell utasterét kétszínű hangulatvilágítás boríthatja fénybe. Az utazók 64 egyszínű, illetve hatféle kéttónusú megvilágítást variálhatnak. A választható kombinációkat, színekkel foglalkozó szakemberek dolgozták ki, azzal a céllal, hogy kellemes, pihentető légkört teremtsenek a vezető és utasai számára.

 

 

Prophecy
 

 
Az IONIQ 6 modell a „Prophecy” elektromos tanulmányautóban gyökerezik. Az autó megnevezése is önmagáért beszél. A „Prophecy” koncepcióautó formatanulmányának 2020-as bemutatásakor egy dologban teljesen biztosak voltunk: ez a név nem pusztán koncepcionális szerepet fog betölteni, hanem az autóval olyan ötleteket és funkciókat szeretnénk megvalósítani, amelyek a későbbi, sorozatgyártott modellnél már alapvetésnek fognak számítani. Ez a jóslatunk most, 2 évvel később, az IONIQ 6-tal valóra vált.

 

Érzéki sportosság és tágas belső tér

Az "Érzéki Sportosság" formai filozófiája határozottan érvényesül az oldalfal érzéki tömegében. A felületet egy letisztult karaktervonal metszi ketté, amely minimális korlátozásokkal fut végig az autó orrától a faráig. A jachtok farát idéző, dinamikus és elegáns vonal, amelyet a hátsó kerékdobok rajzolnak ki, álló helyzetben is előre irányuló mozgás érzését keltik.

Szeretne többet megtudni a vadonatúj IONIQ 6 modellről? Keresse kollégáinkat bizalommal!

Munkatársaink

Forgács Róbert értékesítési tanácsadó
Kobzi Gergely értékesítési tanácsadó
Fehér Attila értékesítési vezető