PEUGEOT

    Új Peugeot e-Rifter - Életigenlő szabadidő autó

    Új Peugeot e-Rifter - Életigenlő szabadidő autó Új Peugeot e-Rifter - Életigenlő szabadidő autó

A Peugeot többi modelljéhez hasonlóan az E-RIFTER is folyamatosan fejlődik a villamosítás és a hatékonyság terén. Az új E-RIFTER a legkülönbözőbb ügyfelek igényeit kielégítő, rendkívül felhasználóbarát jármű, mely felvillanyozza a hétköznapokat.

A PEUGEOT 2025-re vezető márka kíván lenni az elektromos autók piacán. A PEUGEOT E-RIFTER-t is magában foglaló, egyedülállóan széles elektromos kínálat 9 villamos meghajtású személygépjárműből és 3 elektromos kishaszongépjárműből áll. A márka ezzel az összes európai gyártót lekörözi.

E stratégia keretében nőtt az új E-RIFTER villamos teljesítménye – a jármű elektromos hatótávolsága mostantól a 320 km-t is elérheti –, és a népszerűségét megalapozó tulajdonságai is tovább javultak. Ilyenek a kényelmes, tágas és jól variálható utastér, a gazdag technológiai felszereltség, a kimondottan élvezetes vezetés vagy a vonzó outdoor jegyek.

 

ELEGANCIA: KALANDVÁGYRÓL ÁRULKODÓ DESIGN

Az új PEUGEOT E-RIFTER már a márka új formanyelvét beszéli, de közben kalandvágyról árulkodó, sportos, masszív, közvetlen stílusát is megőrizte.

Az új PEUGEOT E-RIFTER az „Allure comes in many shapes” (Az elegancia sokféle formát ölthet) jelmondatnak megfelelően teljes összhangban van potenciális vevőköre értékeivel és elvárásaival. Azokra az optimista és aktív ügyfelekre épít, akik egy modern megjelenésű, a legkorszerűbb kapcsolódási technológiákkal felszerelt autóra vágynak, amely környezetkímélő, az energetikai átállásból is kiveszi a részét, ráadásul tágas és kényelmes.

Ezek az ügyfelek nagyra értékelik az E-RIFTER helykínálatát, amely a szabadidős tevékenységek (hétvégi kirándulások, sport- és kulturális programok, videojátékok, fényképezés, zene stb.) és a mindennapok igényeit (családi logisztika, kisállatok stb.) egyaránt kielégíti.

Új orr-rész

Az új E-RIFTER új, dinamikusabb orr-résszel rendelkezik. A frontrész legfőbb megkülönböztető eleme az új hűtőrács, közepén az új PEUGEOT-emblémával, melyet a márka három fénykaromból álló jellegzetes fényszórói vesznek körül.

Praktikus és robusztus design

Az E-RIFTER magabiztos stílusát még hangsúlyosabbá teszi a két új karosszériaszín. A Sirkka-zöld és a Kiama-kék árnyalat még jobban kiemeli a jármű tekintélyes formáit. A széles kerékdobok, az impozáns oldalsó védőelemek, a tetőrudak és a megemelt hasmagasság outdoor használatra különösen alkalmassá teszik az autót.

Megújult műszerfal

Az E-RIFTER vadonatúj műszerfalát ergonomikus kialakítás és rendkívül magas kiviteli minőség jellemzi. Az ikonikus PEUGEOT i-Cockpit® köré épített műszerfal felső részén középen egy új 10” HD érintőképernyő kapott helyet (lásd lejjebb).

Barátságos beltér

Az üléseket az utastérben használt új anyagokkal összhangban meleg hatású világosszürke szövetkárpit borítja. A nagy üvegfelületnek köszönhetően, melyet a számos tárolóhelyet is kínáló ikonikus Zenith tető még tovább növel, az utastér rendkívül világos.

ÉRZELEM: EGY MINDENRE ALKALMAS JÁRMŰ

A PEUGEOT E-RIFTER sokoldalúbb, mint valaha. Új technológiai megoldásaival és gazdagon variálható utasterével minden elvárásnak megfelel.

Még intenzívebb vezetési élmény a csúcstechnológiás PEUGEOT i-Cockpit® jóvoltából

₋ Az új E-RIFTER 10”-os színes, 100%-ban digitális új műszeregységén a legfontosabb vezetési információk optimálisabb, személyre szabott módon kerülnek kijelzésre, a navigációs rendszer adatait és az energiaáramlási folyamatokkal, valamint az akkumulátortöltéssel kapcsolatos információkat is beleértve.

₋ Az audiorendszer és az online navigációs rendszer irányítása egy új 10” HD központi érintőképernyőről történik.

₋ Új a bőrrel bevont, központi kezelőszervekkel ellátott, fűthető kormány is. A kompakt méretű PEUGEOT-kormány most még inkább kulcsszerepet játszik a vezetési élményben.

Csúcstechnológia a maximális biztonságért

₋ Számtalan vezetéstámogató rendszer: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-érzékelő vészfékező rendszer, sebességhatároló automatika... Az E-RIFTER összesen 18 vezetéstámogató rendszerrel van felszerelve, melyek közül újdonság az adaptív sebességtartó automatika.

₋ Továbbfejlesztett parkolássegítő rendszer: a gépjármű elején és hátulján elhelyezett 12 érzékelő és VisioPark 180°-os kamerarendszer, melynek mostantól egy nagy felbontású tolatókamera is része.

És továbbra is példátlan variálhatóság…

₋ Az új E-RIFTER 2 változatban – 5 és 7 személyes – készül, melyek mindkét hosszméretben – Sztenderd (4,40 m) és Hosszú (4,75 m) elérhetők. Az utóbbinál a nagyobb helykínálat érdekében a tengelytáv és a túlnyúlás is hosszabb.

₋ Teljes értékű, elrejthető ülések: A második üléssorban található mindhárom különálló ülés egyszerűen a padlóba hajtható.

₋ Egyszerűbb beszállás és bepakolás: Az E-RIFTER két oldalsó tolóajtóval és egy nagy csomagtérajtóval rendelkezik. A szegmensben egyedülálló módon az utóbbin nyitható ablak van.

₋ Bőséges hasznos térfogat: A padlólemez alatt elhelyezett akkumulátorok nem vesznek el a belső térből. Az E-RIFTER csomagtartójának rakodókapacitása 775 litertől (5 személyes Sztenderd változat kalaptartó alatt mért térfogata) 4000 literig terjed (tető alatt mért térfogat a Hosszú változat esetén, lehajtott ülésekkel). Rengeteg tárolóhely áll rendelkezésre, ezek össztérfogata – változattól függően – a 186 litert is elérheti. A padlóra hajtható első utasülésnek köszönhetően a hosszú tárgyak szállítása sem okozhat gondot.

IGÉNYESSÉG: FOKOZOTT HATÉKONYSÁG ÉS KONNEKTIVITÁS

Az új E-RIFTER a tisztán villamos meghajtás és a csatlakoztathatóság tekintetében a PEUGEOT-nál alkalmazott legújabb technológiákkal van ellátva…

Minden eddiginél hatékonyabb, 100%-ban elektromos hajtáslánc

Akár 320 km hatótávolság: A jármű általános hatékonyságára fókuszáló munka eredményeképp a modell változatlan teljesítménnyel (135 km/h csúcssebesség, 11,2 másodperc alatt álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsulás), ugyanakkor nagyobb hatótávval büszkélkedhet. Az utóbbi – vegyes WLTP szerinti ciklusban mérve – a 320 km-t is elérheti (hitelesítésre váró adat).

Három vezetési üzemmód a teljesítmény kiaknázására: A PEUGEOT E-RIFTER maximális teljesítménye 100 kW (136 LE), maximális nyomatéka 270 Nm. Továbbra is háromféle vezetési mód közül lehet választani: Eco (maximális hatótávolság), Power (teljes terhelés mellett is maximális teljesítmény) és Normál.

Visszatápláló fékezést biztosító új fékrendszer: A minél nagyobb hatótávolság érdekében az új E-RIFTER a piacon egyedülálló módon visszatápláló fékezésre képes fékrendszerrel van felszerelve. A rendszer a kormánynál elhelyezett kapcsolókkal három szinten aktiválható.

₋ Egyes országokban, illetve opcionálisan az új E-RIFTER kínálatában a hőszivattyú is megtalálható. A berendezés hozzájárul az utasok kényelméhez, de közben a hatékonyságot és ezáltal a hatótávolságot is növeli.

Hatékony töltés: A 7,4 kW-os fedélzeti töltővel, illetve a háromfázisú 11 kW-os opciós töltővel az E-RIFTER 50 kWh hasznos kapacitású akkumulátora a rendelkezésre álló infrastruktúrától függetlenül hatékonyan tölthető. Egyenáramú töltés 100 kW-ig lehetséges.

Az akkumulátortöltés hozzávetőleges ideje:

100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 30 perc (0–80%)

11 kW-os Wallbox esetén: a 11 kW-os fedélzeti töltővel a teljes feltöltés = 5 h

7,4 kW-os Wallbox esetén: a 7,4 kW-os fedélzeti töltővel a teljes feltöltés = 7h30

16 A-s nagy teljesítményű háztartási aljzatról: teljes feltöltés = 15 h

 

Legújabb generációs kapcsolódási technológiák

Nagy központi érintőképernyő: Az új E-RIFTER-en alapfelszerelés a 10” színes központi HD érintőképernyő, mely a hálózatba kapcsolt információs rendszer vezérlésére szolgál. A még nagyobb kényelem érdekében a fő funkciók az OK PEUGEOT hangasszisztens segítségével, természetes nyelven is vezérelhetők.

Hálózatba kapcsolt PEUGEOT i-Connect® és PEUGEOT i-Connect® Advanced infotainment rendszer: A PEUGEOT i-Connect® rendszer a vezeték nélküli tükrözési funkciónak (Apple CarPlay/Android Auto) köszönhetően teljes körű konnektivitást kínál. Még teljesebb az élmény, ha az opciós PEUGEOT i-Connect® Advanced rendszert választja, mely nagy teljesítményű TomTom online navigációt is kínál. A rendszer frissítése távolból, „over the air” történik.

Vezeték nélküli okostelefon-töltő a középkonzolban

₋ Még több csatlakozó: 2 USB-C, 1 USB-A és egy 230 V-os csatlakozó

Kapcsolódási szolgáltatások (elérhetőségük országonként különböző lehet)

A Free2move Charge szolgáltatás könnyebb hozzáférést biztosít a különböző töltési megoldásokhoz:

Otthon vagy a munkahelyen a legkülönbözőbb töltőeszközök segítségével (nagy teljesítményű csatlakozó, Wallbox, Smart Wallbox stb.) történő töltés, az elektromos berendezések felmérése és javaslat a legjobb töltési megoldásra, a szükséges infrastruktúra kiépítése ajánlott partnereken keresztül

Nyilvános töltés a Free2Move Charge szolgáltatás segítségével a több mint 580 000 töltőpontból álló európai hálózatban

A MyPeugeot® okostelefonos alkalmazás újabb funkciókkal és kapcsolódási szolgáltatásokkal bővíti az új E-RIFTER kínálatát:

  • Virtuális karbantartási füzet
  • Az okostelefonján előzetesen elkészített útvonal továbbításra kerül a fedélzeti navigációs rendszerbe, mely úgy van beprogramozva, hogy automatikusan végrehajtja az Ön szóbeli utasításait. A TomTom szolgáltatásnak köszönhetően zökkenőmentesen frissül a térképadatbázis.
  • Töltési megállók betervezése az utazások optimalizálása érdekében és a célállomásra érkezéskor rendelkezésre álló töltésszint előrejelzése. Az utazások MyPEUGEOT-ban történő megtervezésével mindig a legjobb időpontban és az elérhető töltőállomások figyelembevételével töltheti fel járművét. Ez a szolgáltatás az e-Routes alkalmazáson keresztül érhető el, de a navigációs rendszer tükrözési funkcióján keresztül is igénybe vehető.
  • Ajtók központi zárása, fényszórók felkapcsolása és a kürt aktiválása a távolból
  • Nem kell többé a parkolóhelyek miatt aggódnia: egy új szolgáltatás a városba érkezéskor szabad helyekkel rendelkező parkolókat javasol.

Az utastér előfűtése/-hűtése funkció bekapcsolása, illetve programozása, valamint az akkumulátortöltés távolból történő felügyelete, programozása, elindítása és későbbre időzítése természetesen továbbra is lehetséges.

 

Forrás és fotók: Peugeot

Ez is érdekelhet
Nissan

Nissan Qashqai: Megújult a kategóriateremtő Crossover

Erősen átdolgozott külső dizájn a crossover vásárlók meghódítására. Új szintre lépett a beltéri hangulat a megújult anyagoknak és díszítéseknek köszönhetően.

Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.