PEUGEOT

    ÚJ PEUGEOT E-PARTNER, E-EXPERT és E-BOXER

    ÚJ PEUGEOT E-PARTNER, E-EXPERT és E-BOXER ÚJ PEUGEOT E-PARTNER, E-EXPERT és E-BOXER

Stílusos járművek a professzionális ügyfelek szolgálatában

A PEUGEOT történelmet ír: egyszerre újítja meg az összes könnyű haszongépjárművét. A minden eddiginél hatékonyabb új E-PARTNER, E-EXPERT és E-BOXER bevezetése a PEUGEOT modellválaszték teljes villamosítására irányuló stratégia része.

A könnyű haszongépjárművek piacának egyik meghatározó szereplőjeként a PEUGEOT példa nélküli offenzívába kezdett azzal, hogy egyszerre újítja meg valamennyi termékcsaládját. A sort a tisztán elektromos modellek nyitják: az E-PARTNER, az E-EXPERT és az E-BOXER.

Az általános termékpalettával rendelkező európai márkák közül a PEUGEOT kínálja majd a tisztán elektromos járművek legátfogóbb választékát. A PEUGEOT célul tűzte, hogy 2025-re valamennyi modellje rendelkezzen elektromos változattal, 2030-ra pedig teljes egészében elektromos márka szeretne lenni.

A PEUGEOT új, 100%-ban elektromos meghajtású könnyű haszongépjárműveit változatlan teljesítmény mellett nagyobb hatékonyság jellemzi. Ráadásul a zökkenőmentes használat érdekében a PEUGEOT 8 évre, illetve 200 000 km-re szóló karbantartási és szolgáltatási szerződések komplett választékát kínálja.

 

ÚJ PEUGEOT E-PARTNER

Megújult design, még élvezetesebb és biztonságosabb vezetés, kibocsátásmentes üzemmódban akár 330 km hatótávolság, nagyobb kényelmet és hatékonyságot biztosító hőszivattyú. Az új PEUGEOT E-PARTNER most minden eddiginél ideálisabb partnere lehet az igényes vállalkozóknak.

A PEUGEOT E-PARTNER meghatározó szereplője a tisztán elektromos kisteherautók piacának, ami 2025-re a furgon szegmens várhatóan egyharmadát teszi majd ki.

Az új E-PARTNER hatótávolsága immár a 330 km-t is elérheti (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Az akkumulátorok padló alatti elhelyezésének köszönhetően változatlan raktérkapacitással lehet számolni. A hasznos térfogat a 4,4 m3-t is elérheti, a hasznos teher (780 kg) és a vontatható tömeg (750 kg) pedig egyenesen referenciának számítanak a szegmensben.

STÍLUS: új, minden ízében PEUGEOT-design

Az új E-PARTNER teljesen megújult orr-résszel büszkélkedik:

·        ÚJ PEUGEOT-emblémával ellátott hűtőmaszk

·        Modernebb lökhárító-kialakítás

·        Új első fényszórók a márkára jellemző 3 fénykarommal 

Az új design további elemei az új keréktárcsák és a PEUGEOT-emblémával ellátott felniközepek.

Az utastér új műszerfalat kapott, amelyet kiváló ergonómia és kiviteli minőség jellemez. A PEUGEOT i-Cockpit® középső részén felül egy vadonatúj, 10” nagy felbontású érintőképernyő kapott helyet. A kormánykeréken mostantól az audiorendszer, a sebességtartó automatika és a visszatápláló fékezés szintjeinek vezérlésére szolgáló kezelőszervek is megtalálhatók. Az ülések pedig elegánsabb, ugyanakkor ellenállóbb új kárpitozást kaptak.

Választható karosszériaárnyalatok: Artense-szürke, kaolinfehér, Perla Nera fekete és Kiama-kék.

ÉRZELEM: teljesen új szintet képviselő felszereltség

Az új PEUGEOT E-PARTNER a korábban csak személyautóknak fenntartott high-tech kényelmi és biztonsági berendezésekkel van felszerelve… 

  • 10” színes 100%-ban digitális műszeregység
  • központi 10” HD érintőképernyő
  • Apple Car Play és az Android Auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolat
  • vezeték nélküli telefontöltő 
  • Dynamic Surround View rendszer
  • Vezetéstámogató eszközök teljes skálája: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, sebességhatároló automatika.

IGÉNYESSÉG: hatékony, akár 330 km hatótávolságú, 100%-ban elektromos motor

A PEUGEOT E-PARTNER 100%-ban elektromos hajtáslánca 100 kW (136 LE) maximális teljesítményt és 270 Nm maximális nyomatékot biztosít. A motorhoz egy 50 kWh hasznos kapacitású akkumulátor járul. Továbbra is három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó Eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító Power és a Normál.

A hatótávolság további optimalizálása érdekében az új E-PARTNER visszatápláló fékezésre alkalmas rendszerrel van felszerelve, amely a kormánykerék mögötti kapcsolók segítségével három különböző szinten aktiválható.

Hozzávetőleges töltési idők:

  • 100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 30 perc (0-ról 80%-os szintre) 
  • 11 kW-os wallboxról: 5 óra (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)
  • 7,4 kW-os wallboxról: 7h30 perc (teljes feltöltés a 7 kW-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Az új PEUGEOT E-PARTNER két méretben rendelhető: 4,40 méteres Standard furgon hagyományos vezetőfülkével (max. 3 férőhely) vagy 4,75 méteres Hosszú furgon hagyományos vagy dupla kabinnal (max. 5 férőhely – helyi szabályozás függvényében elérhető).

 

ÚJ PEUGEOT E-EXPERT

Az új PEUGEOT E-EXPERT megújult dizájnjával, nagyobb hatékonyságával, a legkorszerűbb kapcsolódási technológiákkal és kifinomultabb vezetéstámogató rendszereivel újabb lépést tett afelé, hogy a professzionális felhasználók minden szempontból ideális partnere legyen. A kompakt furgon emellett továbbra is megőrzi robusztusságát, sokoldalúságát és a rá jellemző vezetési élményt, ami miatt a vállalkozók körében olyan népszerű.

Az új E-EXPERT-et élvezetes és könnyű vezetni, 12,4 méteres járdaszegélyek közötti fordulókörének köszönhetően (Standard változat) belvárosi környezetben is otthonosan mozog, és 1,90 méteres magasságával bármilyen parkolóba be tud hajtani. 

STÍLUS: vonzó és egyedi új stílus

Az új E-EXPERT orr-része az újabb PEUGEOT modellek stílusát követi, melynek meghatározó jegyei az új márkaemblémát hordozó megújult hűtőrács, a jellegzetes világítótesteket magukban foglaló egyedi full LED fényszórók, illetve a védelmi és aerodinamikai szempontból továbbfejlesztett lökhárító. 

Az új E-EXPERT vezetőhelye kényelem, ergonómia és praktikum tekintetében sokat fejlődött. Megújult a műszerfal és a kormány kialakítása. A digitális műszeregység és az opcionális 10” központi érintőképernyő élvezetes és hatékony kommunikációt biztosít a vezető és a jármű között. 

Megnőtt a tárolóhelyek száma és mérete, különösen a műszerfal felső részén és a középkonzolon. A műszerfal két szélén kialakított ötletes pohártartókba egy okostelefon is állítható.

Választható karosszériaárnyalatok: Artense-szürke, titánszürke, kaolinfehér és Perla Nera fekete.

ÉRZELEM: hatékony kapcsolódási technológiák és vezetéstámogató rendszerek

Az új PEUGEOT E-EXPERT új felszerelései napi szinten fokozott kényelemről és biztonságról gondoskodnak:

  • 10” színes 100%-ban digitális műszeregység
  • központi 10” HD érintőképernyő
  • Apple Car Play és az Android Auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolat
  • vezeték nélküli telefontöltő 
  • Dynamic Surround View rendszer
  • Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, sebességhatároló automatika, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, Stop and Go funkcióval kiegészülő adaptív sebességtartó automatika, lejtmenetvezérlővel ellátott Grip Control.

IGÉNYESSÉG: 350 km hatótávolságú 100%-ban elektromos motor

Az új PEUGEOT E-EXPERT-et egy 100 kW (136 LE) teljesítményű és 260 Nm maximális nyomatékú villanymotor hajtja. Ez már az induláskor és akár 130 km/h végsebességnél is optimális teljesítményt biztosít. Három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó Eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító Power és a Normál.

A szakemberek változatos igényeinek maradéktalan kielégítése érdekében a PEUGEOT az új E-EXPERT-en kétféle akkumulátortípust kínál. Az 50 kWh-s akkumulátorral szerelt E-EXPERT hatótávolsága max. 224 km (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Ez a mindennapos városi használatra különösen alkalmas, kedvező árú változat Standard és Hosszú karosszériaméretben is kapható. A 75 kWh-s akkumulátorral ellátott változat hatótávolsága akár a 350 km-t is elérheti (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat), így az alváz típusától függetlenül hihetetlenül sokoldalúan használható.

A hatótávolság optimalizálása érdekében az új E-EXPERT visszatápláló fékezésre alkalmas rendszerrel van felszerelve, amely a kormánykerék mögötti kapcsolók segítségével három különböző szinten aktiválható.

Hozzávetőleges töltési idők:

  • 100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 38 perc, 75 kWh-s    akkumulátor esetén 45 perc (0-ról 80%-os szintre)
  • 11 kW-os wallboxról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 4h50 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 7h30 (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)
  • 7,4 kW-os wallboxról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 6h40 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 11h20 perc (teljes feltöltés a 7,4 kW-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Az új PEUGEOT E-EXPERT számos változatban kapható: Standard (4,98 m) vagy Hosszú (5,33) furgon, Standard vagy Hosszú 5 vagy 6 személyes duplakabin, Standard padlólemezes alváz-kabin és Standard vagy Hosszú 9 személyes Combispace.

Az új E-EXPERT hidrogénes változata mostantól akár 460 km-es hatótávolsággal is büszkélkedhet (WLTP-ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű egy olyan „közepes teljesítményű plug-in hidrogén üzemanyagcellás elektromos” megoldásra épül, amely a hidrogén, az akkumulátortechnológia és az elektromos meghajtás előnyeit egyesíti.

 

ÚJ PEUGEOT E-BOXER

Példátlan teljesítményű (200 kW/270 LE) 100%-ban elektromos motorjával és akár 430 km-es hatótávolságával a PEUGEOT E-BOXER már egy új dimenziót képvisel. Vezetési kényelem és biztonság tekintetében új mércét állít fel a kategóriájában, és minden eddiginél ideálisabb partnere a teljesítményt és a szabad közlekedést szem előtt tartó szakembereknek.

Az új E-BOXER kivételes elektromos teljesítményt nyújt, de közben azokat az előnyös tulajdonságait is megőrzi, amelyek sikeressé tették az európai piacon. A padlólemez alatt elhelyezett akkumulátornak köszönhetően a modellt változatlan – akár 17 m3 – rakodókapacitás és max. 1500 kg hasznos terhelhetőség jellemzi. Felépítéséből adódóan az új E-BOXER tökéletesen alkalmas a professzionális ügyfelek által igényelt speciális átalakításokra.

STÍLUS: igényes külső és belső design

Az új PEUGEOT E-BOXER külsejét érintő változtatások még robusztusabb és vonzóbb stílust és hatékonyabb aerodinamikát eredményeztek. Megújult az első lökhárító és a visszapillantó tükrök, a karosszéria színére fújt új hűtőrács pedig a légáramlást szabályozó, automatikusan vezérelt szárnylapátokkal van felszerelve.

Újak a full LED-es első fényszórók, és a hátsó lámpák designja is megváltozott. És természetesen a többi PEUGEOT modellhez hasonlóan az új E-BOXER is az új márkaemblémát viseli.

Gyökeresen átalakult az utastér: új designt kapott a kormánykerék, a műszeregység, a műszerfal, az üléskárpitok és az ajtóborítások.

ÉRZELEM: egyedülálló kényelmi és biztonsági berendezések

Az új PEUGEOT E-BOXER a szegmens leggazdagabb felszereltségével büszkélkedhet:

  • Elektromos rögzítőfék, mely a műszerfali vezérlővel gyorsabban és egyszerűbben működtethető.
  • Elektromos szervokormány
  • Kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás funkció
  • 100%-ban digitális 7” műszeregység 
  • 10” központi érintőképernyő
  • Vezeték nélküli telefontöltő 
  • Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, intelligens sebességhatároló automatika.
  • 2. szintű vezetéssegítő rendszer, mely a Stop and Go funkcióval ellátott adaptív sebességtartó automatikát, a sáv közepén tartó asszisztenst és a torlódásasszisztenst kombinálja. Dugóban történő araszolásnál például a rendszer irányítja a kormányzást, a fékezést és a gyorsítást (de a vezetőnek mindvégig a kormányon kell tartania a kezét).

IGÉNYESSÉG: kimagasló teljesítmény (270 LE), nyomaték (400 Nm) és hatótávolság (akár 430 km)

Az új PEUGEOT E-BOXER teljesen új elektromos alkatrészekkel van felszerelve, a motort és az akkumulátort is beleértve. A villanymotor teljesítménye immár 200 kW/270 LE, és a nyomaték is látványosan megnőtt, a 400 Nm kifejezetten optimális vezetési élményt garantál. 

Az új E-BOXER egy 110 kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami figyelemre méltó, akár 430 km-es hatótávolságot biztosít (WLTP városi ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű maximális sebessége 130 km/h.

Az új PEUGEOT E-BOXER-en három vezetési mód áll rendelkezésre. A műszerfalon kiválasztható üzemmódokkal az adott vezetési helyzet függvényében optimalizálni lehet a jármű teljesítményét, illetve hatótávolságát. A NORMÁL üzemmód a sokoldalú használatot (max. teljesítmény = 160 kW), az ECO az optimális hatótávolságot (max. teljesítmény = 120 kW), a POWER pedig a maximális teljesítményt (max. teljesítmény = 200 kW) részesíti előnyben. Mellesleg a kormánynál elhelyezett kapcsolókkal a visszatápláló fékezés négy különböző szintje aktiválható.

Hozzávetőleges töltési idők:

  • 150 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 55 perc (0-ról 80%-os szintre) 
  • 11 kW-os wallboxról: 11h45 perc (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Az új PEUGEOT E-BOXER számtalan változatban kapható. A kétféle tengelytávnak (3,45 m és 4,04 m) és a két hosszméretnek (L2 és L4) köszönhetően a lemezelt furgonból összesen 4 karosszériaváltozat áll rendelkezésre, melyek hasznos térfogata 13 és 17 m3 között mozog. A különböző felépítményekhez a 4,04 méteres tengelytávú E-BOXER alváz-kabin (L3 vagy L4) és alváz-duplakabin (L3 vagy L4) változatban is kapható. 

A PEUGEOT a haszongépjárművet vásárló ügyfelek számára a következőket kínálja:

A Free2move Charge szolgáltatás különböző töltési megoldásokhoz biztosít hozzáférést:

  • Otthoni és munkahelyi töltőberendezések széles választéka (nagy teljesítményű csatlakozó, wallbox, smart wallbox stb.), a szükséges elektromos berendezések felmérése és a legmegfelelőbb töltési megoldás ajánlása, valamint a rendszer tényleges kialakítása ajánlott partnercégeken keresztül
  • Free2Move Charge nyilvános töltés egy több mint 350 000 töltőpontból álló európai hálózaton keresztül

A MyPeugeot® okostelefonos alkalmazás kapcsolódási funkciókkal és szolgáltatásokkal gazdagítja a PEUGEOT új elektromos haszongépjárműveit:

  • Virtuális szervizfüzet
  • A korábban megtett utak távolból történő továbbítása a fedélzeti navigációs rendszerbe okostelefonon keresztül (E-Partner és E-Expert). A navigációs rendszer alapértelmezésben végrehajtja a hangparancsokat. A TomTom segítségével pedig átlátható módon frissül a térképadatbázis.
  • A jármű legmegfelelőbb időpontokban és a rendelkezésre álló töltőállomások figyelembevételével történő töltése. Az eRoutes alkalmazáson keresztül elérhető szolgáltatás a navigációs rendszer tükrözési funkciójával is igénybe vehető (E-Partner és E-Expert).
  • Ajtók központi zárása, a fényszórók és a kürt távolból történő bekapcsolása

Továbbra is lehetőség van az utastér előfűtése/-hűtése funkció bekapcsolására vagy beprogramozására, valamint az akkumulátortöltés távolból történő felügyeletére, beprogramozására, elindítására, illetve későbbi időpontra halasztására.

 

 

Ez is érdekelhet
Peugeot

Sikeresen rajtolt az új Peugeot 3008

Bár még csak három hónapja árusítják, az új Peugeot 3008-ra és E-3008-ra máris több mint 50.000 rendelés érkezett. A korai átütő siker bizonyítja, hogy a Peugeot a technológiai fejlesztések és a formatervezés terén egyaránt jó úton jár.

BYD

Fenntartható megoldások a zöld jövőért: BYD modellek a K&H Bank flottájában

A BYD, a világelső új energia (NEV) járműgyártója, örömmel adta át a napokban modelljeit a K&H Banknak, amely igyekszik a flottáját minél inkább környezetbaráttá tenni.