PÁLYÁZAT HÍREK

Megújuló energia használata a DUNA AUTÓ ZRT-nél

Megújuló energia használata a DUNA AUTÓ ZRT-nél Megújuló energia használata a DUNA AUTÓ ZRT-nél

                               Műhely és szociális blokk épületenergetikai fejlesztése, megújuló

                             energia használata, a DUNA AUTÓ ZRT-nél

                               (megvalósult állapot)

 

DUNA AUTÓ Zártkörű Részvény Társaság 15 539 138 forint, ERFA és magyar költségvetési forrású, vissza nem térítendő támogatást és 17 762 113 forint visszatérítendő hitelre szerződött a Széchenyi 2020 program keretén belül, a „Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” című VEKOP-5.1.1-5-1-2-16 kódszámú pályázati felhíváson, melyből műhely és szociális blokk épületünk energetikai korszerűsítése valósul meg. A vissza nem térítendő támogatás a teljes beruházási összeg 40,74 %-a. A projekt 2019. december 20-án fizikailag befejeződött, a teljes elszámolása lezárult

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Az energetikai fejlesztés tárgya, a múlt század 60-as 70-es évek fordulóján épült, ennek megfelelően elavult, iroda célú műhely és szociális blokk épület, melyben irodai munkavégzés, gépjárművek szerelése, javítása történik. Az energiafelhasználás csökkentését célzó fejlesztés az épület karakterének megőrzése mellet töredékére csökkenti a jelenlegi kommunális energia igényt. Az épület korábbi EE energetikai besorolása BB-re (közel nulla energiaigényre) javult. A CO2 kibocsátásunk a számítások szerint 47,870 t/év értékről, a fejlesztésünk hatására már csak 19,850 t/év mennyiség lesz, napi energia költségeink jelentősen csökkennek, mely hozzájárul gazdaságosabb működésünkhöz, alkalmazotti létszámunk hosszú távú megtartásához. Érintett csarnokban dolgozó alkalmazottjaink munkakörülményei nagymértékben javultak. Az épület külső megjelenése kedvezően változott, a hozzánk érkező ügyfelek cégünkről alkotott első benyomását is kedvezően alakította, mely fontos, cégünk piaci szerepvállalásának további növelésében is.

A projekt keretében megtörtént az épület teljes homlokzati hőszigetelése. A falak 14 cm vastag EPS, a lábazat 10 cm vastag XPS hőszigetelést kaptak. A lapostető födém 14 cm vastag EPS hőszigetelt lett. Az épülethatároló szerkezetek hőszigetelése jelentős részben biztosítja az igen magas arányú energetikai megtakarítás elérését. Az ablakok ajtók 3 rétegű üvegezéssel, max. U=1,15 W/m2K átlagos hőátbocsátási tényezővel rendelkeznek. Napelemes kiserőmű inverterei 15 kW, napelemek 16,5 kWp teljesítménnyel bírnak. Beruházásunk, a környezetünk terhelésének jelentős csökkentését is eredményezi.

 

VEKOP-5.1.1-5-1-2-16-2019-00137 azonosító számú projektünkről további információ kérhető:

Asztalos Andrásné (projektmenedzser) +36 (20) 579 8661, asztalosmaria@dunaauto.hu

Ez is érdekelhet
Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.

Peugeot

30. Veszprém Rally - Peugeot Kupa

Veszprémben kezdődik a Peugeot Kupa hetedik szezonja!