PEUGEOT

    Minden Peugeot-nak van elektromos változata – itt az E-408

    Minden Peugeot-nak van elektromos változata – itt az E-408 Minden Peugeot-nak van elektromos változata – itt az E-408

A PEUGEOT a 408-as teljesen elektromos verziójával tette teljessé villanyautós palettáját, miután 2022-ben már bemutatta a plug-in hibrid változatot. Az új PEUGEOT E-408 a fastback sziluett látványát ötvözi a nulla emissziójú hatékonysággal, a 157 kW/210 LE-s motor izgalmas teljesítményével, és az akár 453 km hatótávot biztosító PEUGEOT elektromos vezetési élménnyel. Ha töltésről van szó, a folyamatot a beépített utazástervező program egyszerűsíti le. 

ALLURE: Fastback sziluettjével és 100%-ban elektromos hajtásláncával a PEUGEOT E-408 különleges ajánlat a piacon.

EMOTION: A 100%-ban elektromos autózás élményét fokozza a PEUGEOT i-Cockpit® műszerfal és a telepített utazástervező.

EXCELLENCE: A PEUGEOT E-408 teszi teljessé a PEUGEOT elektromos palettáját, amely bármely más mainstream márkáénál gazdagabb, hiszen összesen 12 elektromos személyautót és könnyű haszonjárművet kínál az európai villanyautók piacán.

Amikor 2022 júniusában bemutatta a PEUGEOT 408-at, a PEUGEOT addig nem látott fastback sziluettel írta át a C-szegmens szabályait. A szokatlanul újszerű 408 kecses kiállásával, dinamikus vonalaival és enyhén emelt hasmagasságával, valamint a legapróbb részleletig kidolgozott, prémium minőségű kifinomultságával emelkedik ki a mezőnyből.

A 408 első két, elektrifikációt tartalmazó hajtáslánca a PLUG-IN HIBRID 180 e-EAT8 és a PLUG-IN HIBRID 225 e-EAT8 volt. Idén pedig megérkezett a 48 voltos HYBRID 136 e-DCS6. Az új PEUGEOT E-408 az elektromos stratégiát emeli magasabb szintre zéró emissziójú hajtásláncával, valamint 157 Kw / 210 lóerős villanymotorjával és 58,2 kWh-s (nettó) NMC akkumulátorával.

Az év végétől gyártásba kerülő PEUGEOT E-408 bevezetése jelenti a következő lépést a márka tervében, mely szerint  a mainstream gyártók között vezető szerepet ér el Európában a villanyautók piacán. A PEUGEOT E-408 gyártása Mulhouse-ban zajlik majd, közel az európai beszállítókhoz, 100%-ban a helyi munkaerőt támogatva. 

ALLURE: SZOKATLAN ÉS DINAMIKUS FASTBACK FORMATERV

Az innovatív és szokatlan fastback formaterv tökéletesen illik az új PEUGEOT E-408 fiatalos lendületéhez. Az autó olyan műszaki alapokra épül, amely lehetővé teszi a teljes elektrifikációt, miközben nem követel kompromisszumot a stílus, a dinamizmus és az utaskabin kényelme terén.

A kocsi kialakítása ötvözi a fastback formaterv dinamikus eleganciáját, a legjobb négyajtósokra jellemző menetteljesítményeket, valamint az enyhén emelt üléspozíciót, amely fokozza a biztonságérzetet, a kényelmet és a használat örömét.

Kecses és sportos megjelenés

Széles nyomtávjának köszönhetően - elöl 1.59 m, hátul 1.60 m – a PEUGEOT E-408 stabilan fekszik az úton. Annak ellenére, hogy kissé emelt hasmagasságú modell, megjelenése kecses és sportos, hiszen mindössze 1.49 m a magassága, ami az aerodinamikai tulajdonságokra van kedvező hatással. 

A PEUGEOT E-408 kecses, ragadozóra emlékeztető formáját még jobban kiemelik a különleges és éles vonalakkal tagolt felületek, amelyek elsősorban a kocsi hátulján látványosak - mintha itt lennének a “nagymacska fülei”, valamint a csomagtér ajtaja és a hátsó sárvédők formája teremt olyan felületeket, amelyeken szinte játszik a fény.

A hátsó rész dinamizmusát a kerékjárati ívek védőelemei emelik ki, amelyek ferdén helyezkednek el a karosszérián, és egészen a robusztus fekete lökhárítóig nyúlnak. A nagyméretű 19 collos Graphite keréktárcsák dizájnja innovatív, és alacsony gördülési ellenállású (A+) 225/50R19 méretű abroncsokat szerelnek rájuk.

EMOTION: FEJLETT TECHNOLÓGIA – MÉT TÖBB VEZETÉSI ÉLMÉNY

Jelentős teljesítmény, azonnali nyomaték… a 100%-ban elektromos PEUGEOT E-408 vegytiszta vezetési élményt kínál. Mindezt a PEUGEOT hagyományainak megfelelő úttartás és a PEUGEOT i-Cockpit® emeli magasabb szintre.

Különleges vezetési élmény

A semmi máshoz nem hasonlító PEUGEOT i-Cockpit® kivételesen jó ergonómiát teremt. A kompakt kormánykerék fokozza a vezetés élményét, hiszen különlegesen agilissá és precízzé teszi a jármű irányítását. A látómezőben, a volán fölött elhelyezkedő digitális kijelző része a teljesen személyre szabható és konfigurálható 10 collos 3D-s digitális panel is.

Az új PEUGEOT E-408 génjeiben minden korábbinál nagyobb mértékben van jelen a vezetés tiszta élménye, amelyet a példás úttartás, a kifinomult menetkomfort, valamint az útpadkák között mérve 11,8 méteres fordulókör által lehetővé tett tökéletes városi irányíthatóság  tesz teljessé. Annak érdekében, hogy még kevesebb legyen a vibráció, a kocsitest merevségét ragasztott szerkezeti elemek fokozzák.

A teljesítmény hozzájárul a vezetés élményéhez 

Az új PEUGEOT E-408 állandó mágneses szinkronmotorja 157 kW (210 LE) teljesítményt és tekintélyes, 345 Nm nyomatékot ad le. Ez a villanymotor Franciaországban, Trémery-ben, a STELLANTIS és a NIDEC közös üzemében készül. A villanymotor reduktorát is a STELLANTIS gyártja Valenciennes-ben, Franciaországban.

PEUGEOT i-Cockpit® - Online szolgáltatásokkal

A PEUGEOT E-408 alapfelszereltsége a 10 colos központi kijelző és a PEUGEOT i-Connect® Advanced rendszer, benne a TomTom internetalapú navigációval. A navigáció segíti a hatótáv maximalizálását és a töltőállomások keresését. A Free2move alkalmazás is elérhető, okostelefon csatlakoztatásával optimalizálja az útvonalakat. Az infotainment rendszer Apple CarPlay/Android Auto kompatibilis, két telefont is csatlakoztathatunk Bluetooth-on keresztül.

Az utastér kényelmét fokozza a LED háttérvilágítás és az AQS rendszer, amely automatikusan aktiválja a belső levegőkeringetést, szükség esetén. A GT változatban Clean Cabin rendszer is elérhető, amely kiszűri a káros anyagokat.

A PEUGEOT E-408 térkínálata is kiemelkedő: 471 literes csomagtér, lehajtott ülésekkel 1,545 literre bővíthető. Az utastér hátsó része tágas, 183 mm-es lábtérrel. A csomagtér praktikus részleteket tartalmaz, mint a 12 voltos aljzat és akasztófülek.

EXCELLENCE: FOLYAMATOS TÖREKVÉS A HATÉKONYSÁGRA, BIZTONSÁGRA ÉS MINŐSÉGRE

A PEUGEOT tervezőcsapata az új PEUGEOT E-408 tervezésekor és fejlesztésekor a hatékonyságot tartották a legfontosabb vezérelvnek.

Az E-408 aerodinamikája és hatékonysága (WLTP hatótáv: 453 km) optimalizált, az energia visszanyerés három fokozatban állítható. A három vezetési üzemmód közül választhatunk: Normál, Sport és ECO.

Az új PEUGEOT E-408 biztonsági rendszerei között megtalálható az adaptív tempomat, a fékasszisztens, az aktív sávelhagyás-figyelmeztetés és a hosszú hatótávú holttérfigyelő. Két felszereltségi szintben érhető el: Allure és GT.

A PEUGEOT E-408 Allure szériatartozékai: LED fényszórók, 19'' könnyűfém keréktárcsák, PEUGEOT i-Cockpit® személyre szabható, 10 collos digitális műszeregységgel, internetes navigáció utazástervezővel, OK PEUGEOT hangvezérlés, vezeték nélküli Apple CarPlay/Android Auto telefontükrözés, hathangszórós audiorendszer, fűthető vezetőülés és kormánykerék, kétzónás automatikus klímaberendezés, tolatókamera és parkolóradar hátul, hőszivattyú.

A PEUGEOT E-408 GT szériatartozéka az Allure verzión felül: Matrix LED fényszórók, első parkólóradarok, alumínium utastéri díszítőelemek, személyre szabható, nyolcszínű belső hangulatvilágítás, alumínium küszöbdíszlécek, elektromosan mozgatható ötödik ajtó, Drive Assist Plus csomag (2-es szintű félautonóm önvezetés).

*Bizonyos szolgáltatásokhoz előfizetés szükséges.

** WLTP cíklus, jóváhagyás alatt 

 

Legfrissebb híreink