PEUGEOT

    Megmutatták az új Peugeot panoráma i-Cockpit-ot

    Megmutatták az új Peugeot panoráma i-Cockpit-ot Megmutatták az új Peugeot panoráma i-Cockpit-ot

Az új PEUGEOT 3008 következő generációs i-Cockpit® vezetőhelyének lélegzetelállító látványt kölcsönöz a lenyűgöző 21’’-os hajlított nagy felbontású „lebegő” kijelző, az új kompakt kormánykerék és az i-Toggles gombsor. Évtizedes sikerei és a folyamatos fejlesztések ellenére, még soha nem fejlődött ekkorát a PEUGEOT i-Cockpit®, mely ezúttal magasabb szintre lép!

A PEUGEOT tervezőinek az volt a célkitűzése, hogy alapjaitól újragondolják a vezetőhely egyes elemeit, referenciává téve az új PEUGEOT panoráma i-Cockpit® vezetőhelyet a piacon. Cél, hogy a vezető és az utasok számára egyaránt élvezetes, biztonságos és komfortos legyen, jól érezzék magukat a fedélzeten.

A már 10 éve gyártásban lévő, közel 10 milliós darabszámban értékesített  PEUGEOT i-Cockpit® mindig az elérhető legkorszerűbb technológiákat alkalmazta : digitális műszeregység, vezeték nélküli csatlakozás, hangvezérlés, 3D megjelenítés, személyre szabható i-Toogles gombsor, stb. Most a PEUGEOT még messzebbre megy : az új panoráma i-Cockpit® segítségével újraértelmezi a vezetés élményét. 

 

21 ‘’-os lebegő hatást keltő nagy felbontású hajlított panoráma kijelző, mely egyesíti a magasra helyezett ‘’head up’’ műszeregységet és a központi érintőképernyőt

A PEUGEOT tervezői úgy döntöttek, hogy egyesítik az i-Cockpit® két alapvető elemét, a magasra helkyezett kijelzőt és a nagyméretű központi érintőképernyőt. Ez a két egység ezentúl egyetlen hatalmas, 21’’-os nagyfelbontású görbített kijelzőn kap helyet, mely baloldalt egészen a műszerfal széléig terjed. Ez a különleges képernyő valóban lebeg a műszerfal tetején, mivel hátulról két láthatatlan konzol tartja. A lebegő hatást különleges LED hangulatvilágítás erősíti. 

Az optimális ergonómia érdekében ez a 21’’-os panoráma kijelző enyhén a vezető felé fordul, de tökéletesen hozzáférhető marad az első utas számára is. Ez a különleges minőségű kijelző panel egyesíti a  PEUGEOT i-Cockpit® két kulcsfontosságú elemét :

A panoráma kijelző bal oldalán és a kormány fölött található műszerpanel egyesíti a vezetéssel kapcsolatos információkat (sebesség, energiafelhasználás, vezetéstámogató rendszerek, stb.)

A panoráma kijelző jobb oldalán, a középkonzol felett található érintésérzékeny terület egyaránt könnyen elérhető a vezető és az utas számára. Segítségével a hűtés / fűtés, navigáció, médialejátszó és telefon funkciók kezelhetők.  

 

Újragondolt felépítés és ergonómia

Az új PEUGEOT panoráma i-Cockpit® felépítése egyedülálló : belülről láthatatlan rögzítések tartják a megemelt kijelzőt. Ez a megoldás megkönnyíti a hozzáférést és javítja a 21’’-os képernyő leolvashatóságát.

A középkonzol feletti részen található az i-Toggle gombsor, egy teljes métékben testreszabható, 10 különböző funkció gyors elérésére programozható virtuális gombsor, melyre akár a kedvenc rádióállomásunk, egy meghatározott hőmérséklet, vagy egy adott címre történő navigáció is beállítható és gombnyomásra elérhető.

A középkonzol szellős és letisztult megjelenésű, így nagyobb helyet kínálhat a vezeték nélküli töltőfelület számára. Ehhez az is hozzájárul, hogy a sebességváltó gomb felköltözött a műszerfal alá, közvetlenül a kormány és az indítógomb közelébe. Ez az ergonómikus megoldás lehetővé teszi, hogy ugyanazzal az egyszerű mozdulattal indítsuk vagy állítsuk le az autót, mint amivel kezelni tudjuk a sebességváltót.

 

Új kompakt kormánykerék érintőgombokkal

A PEUGEOT i-Cockpit® kezdetek óta legfontosabb eleme a kompakt kormánykerék, mely szintén teljesen megújult ! Bár kompakt méreteit megőrizte, de megjelenése sokkal modernebb lett. A központi része kisebb lett és jobban elkülönül a küllőktől, ami a kijelzőhöz hasonló ‘’lebegő’’ hatást kölcsönöz a kormányközépnek.

A kompakt kormányon elhelyezett gombok ezentúl reszponzív érintőfelületekkel rendelkeznek, mely még ergonómikusabb használatot tesz lehetővé : bár automatikusan érzékeli az ujjak jelenlétét, de a gomb csak akkor aktiválódik ha  rákoppintunk, elkerülendő a véletlen bevatkozást. Az új PEUGEOT panoráma i-Cockpit két új elegáns és finom vonalú bajuszkapcsolót is felvonultat, melyek jól illenek az új high-tech környezetbe. 

 

Minőségi és high-tech utastér

A látványos 21’’-os lebegő panoráma kijelző nem az egyetlen különlegesen vonzó elem az új PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhely koncepciójában.

A high-tech hangulatot erősíti a különleges hangulatvilágítás, mely teljes szélességében végigfut a műszerfalon és az ajtókon. A nyolcféle színre konfigurálható fényt elegáns, valódi alumíniumból készült dekorbetétek verik vissza, egyedi hangulatot teremtve az utastérben.

 

A különös gondossággal kiválasztott dekorelemek és szövetek tökéletes összhangban vannak az alumínium dekorációval, egyedülálló minőségi hatást teremtve az utastérbe.

Ez is érdekelhet
Peugeot

Sikeresen rajtolt az új Peugeot 3008

Bár még csak három hónapja árusítják, az új Peugeot 3008-ra és E-3008-ra máris több mint 50.000 rendelés érkezett. A korai átütő siker bizonyítja, hogy a Peugeot a technológiai fejlesztések és a formatervezés terén egyaránt jó úton jár.

BYD

Fenntartható megoldások a zöld jövőért: BYD modellek a K&H Bank flottájában

A BYD, a világelső új energia (NEV) járműgyártója, örömmel adta át a napokban modelljeit a K&H Banknak, amely igyekszik a flottáját minél inkább környezetbaráttá tenni.