CUPRA

    Megkezdődött az új Cupra gyártása

    Megkezdődött az új Cupra gyártása Megkezdődött az új Cupra gyártása

 

A Cupra Tavascan sorozatgyártása 2023 decemberében indult, az első példányok az év utolsó napjaiban gördültek le a gyártósorról. Nem világos, hogy 2024-ben mennyi készül majd a modellből, de a korábbi hírek szerint a VW évente több mint 70 ezer darab Cupra Tavascant szeretne eladni.

A 2023 tavaszán bemutatkozó Tavascan 210 vagy 250 kilowatt teljesítménnyel lesz elérhető – utóbbi esetben kettős motorral és összkerékhajtással.

A modellt hivatalosan a Volkswagen és a JAC kínai vegyesvállalata, a Volkswagen Anhui gyártja. A céget 2017-ben alapítottak, a most használt gyártóüzem építése 2022 decemberében fejeződött be. A Volkswagen által ellenőrzött új üzem a csoport harmadik gyára teljesen elektromos járművek számára Kínában.

Európában nincs hely számára

A Bloomberg 2022-es jelentése szerint a Cupra azért építi Kínában a Tavascant, mert Európában korlátozott a kapacitása. A márka első elektromos modelljét, a Cupra Bornt Zwickauban gyártják, míg a Terramar 2024-től Győrben készül majd.

A Volkswagen Anhujban akkumulátorokat is gyárt, ennek kezdeti kapacitása 150–180 ezer darab, ami jócskán elmarad a 350 ezres járműgyártási kapacitástól – jegyzi meg az electrive.com.

Ez is érdekelhet
Peugeot

Jelentős elismerést kapott az új Peugeot E-3008

A Peugeot immár tizenegyedik alkalommal nyerte el a nagy presztízsű Red Dot formatervezési díjat. Ezúttal a vadonatúj Peugeot E-3008 kapta az elismerést kreatív formatervéért és lendületes sziluettjéért.

Nissan

Nissan Qashqai: Megújult a kategóriateremtő Crossover

Erősen átdolgozott külső dizájn a crossover vásárlók meghódítására. Új szintre lépett a beltéri hangulat a megújult anyagoknak és díszítéseknek köszönhetően.