PÁLYÁZAT HÍREK

    Magyarország legnagyobb e-mobilitási központja készült el Budakalászon

    Magyarország legnagyobb e-mobilitási központja készült el Budakalászon Magyarország legnagyobb e-mobilitási központja készült el Budakalászon

A Duna Autó Cégcsoport múlt pénteken jelentette be legújabb, 90.000 négyzetméteres zöldmezős beruházási projektjének befejezését, amellyel Magyarország legnagyobb e-mobilitási szolgáltató és kompetenciaközpontját hozták létre. Budakalászon, az M0 autópálya mellett megvalósult fejlesztés új irányt mutat a teljes autóipar számára, és a vállalat életében is mérföldkőnek számít.

 

Úttörő fejlesztés az autóiparban

A 10 millió eurós projekt a Magyar Multi Program keretében, 1.882.000.797 forint értékű támogatással valósult meg, melyet 50%-ban saját tőkéből, 50%-ban pedig állami és Európai Uniós források felhasználásával finanszíroztak. A Duna Autó Cégcsoport ezzel az innovációval tovább erősíti vezető szerepét az elektromobilitás és a fenntarthatóság területén, hangsúlyozva a környezetbarát megoldások fontosságát.

 

Korszerű technológiai központ

A budakalászi központ három fő egységből áll:

  • Egy márkaközpont bemutatóteremből, egy képzési központból, valamint egy 6.000 négyzetméteres fél-robotizált raktárból.
  • A szervizépületben iroda, szociális blokk és raktár található, valamint PDI műhely az autók előkészítésére. Természetesen műszaki vizsga bázis és az autómosó is helyet kapott.
  • Mindezek mellett rendelkezésre áll egy 1000 autó biztonságos tárolására alkalmas terület is, jégesővédelmi hálóval.

A központ tervezése és kivitelezése során nagy hangsúlyt fektettek az Ipar 4.0 technológiák alkalmazására, amelyek biztosítják a maximális hatékonyságot és a zökkenőmentes együttműködést a partnerekkel és ügyfelekkel.

A projekt központi eleme a megújuló energiaforrások használata, beleértve egy 500 kW teljesítményű napelemes rendszert, egy 690 kWh kapacitású energiatárolót, valamint egy elektromos járműtöltő hálózatot. A telephely energiaigényének jelentős részét napenergia biztosítja, míg a 12 egységből álló elektromos autótöltő park további támogatást nyújt a fenntartható közlekedés előmozdításához.

 

Nemzetközi logisztikai központ

A kereskedelmi tevékenységek bővítésének érdekében egy olyan logisztikai központot hoztak létre, amely magas színvonalon szolgálja ki nemzetközi partnereiket és forgalmazóikat. Az M0 autópálya közelsége és a régió országaihoz való hozzáférés lehetővé teszi, hogy Szlovákia, Ausztria, Horvátország és más szomszédos országok számára gyors és hatékony megoldásokat nyújtsanak.

 

A mobilitás jövőjének alakítói

„A Duna Autó Cégcsoport elkötelezett a folyamatos növekedés és innováció mellett. Új projektünk nemcsak vállalatunk történetében jelent mérföldkövet, hanem az egész autóipar számára is új irányokat nyit. Budakalászon, az M0 autópálya mellett megvalósuló projektünk célja, hogy Magyarország legnagyobb e-mobilitási szolgáltató és kompetenciaközpontját hozzuk létre, innovatív megoldásokkal az autóipari szereplők számára.” – fogalmazott Puskás Kata Szidónia, a vállalat marketing és PR vezetője.

A projekt várhatóan jelentős hatással lesz a hazai és nemzetközi autópiacra, elősegítve a zöld technológiák és a fenntartható közlekedés fejlődését.

EU logo

A projekt címe: A Duna Autó Zrt. e-autó és hibrid autó szolgáltató és kompetencia központjának kialakítása
Kedvezményezett neve: Duna Autó Zrt.
Elnyert támogatási összeg: 1 .8 8 2 .0 0 0 .7 9 7 F t
Támogatás mértéke: 50 %
Tervezett befejezése: 2024.09.22.  
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00055

 

Képünk a sajtóeseményen készült

Ez is érdekelhet
Peugeot

A LEGNAGYOBB ELEKTROMOS HATÓTÁVOK AZ SUV-K PIACÁN

ÚJ PEUGEOT E-3008 ÉS E-5008 LONG RANGE: 700 ÉS 668 KM (WLTP CIKLUS): A LEGNAGYOBB ELEKTROMOS HATÓTÁVOK AZ SUV-K PIACÁN. EZZEL A KÉT MODELL A LEGJOBB VALAMENNYI SUV MODELL KÖZÖTT.

Pályázat hírek

Magyarország legnagyobb e-mobilitási központja készült el Budakalászon

A Duna Autó Cégcsoport befejezte 90.000 m²-es zöldmezős beruházását Budakalászon, az M0 mellett, amivel Magyarország legnagyobb e-mobilitási szolgáltató és kompetenciaközpontját hozták létre, új irányt mutatva az autóipar számára.