DUNA AUTÓ

    Kutatás-fejlesztési projektbe kezdett a Duna Autó a zöld autózás jegyében

    Kutatás-fejlesztési projektbe kezdett a Duna Autó a zöld autózás jegyében Kutatás-fejlesztési projektbe kezdett a Duna Autó a zöld autózás jegyében

Évek óta meghatározó autópiaci trend az elektromobilitás előretörése - nem csak a személyautók, de a kishaszongépjárművek körében is. Szerencsére ez nem csak egy divathullám, hiszen a városi környezetre bizonyítottan jótékony hatással vannak a hibrid hajtású járművek. A Duna Autó is elkötelezett ebben a kérdésben, ezért dolgozik azon, hogy Hibrid és Elektromos Autózási Centrummá váljon.

Az ország legszélesebb kínálatát egy helyen forgalmazó vállalat infrastruktúrafejlesztésbe kezdett óbudai telephelyén. Az elektromos töltőpontok telepítése mellett létrehoztak egy kutatás-fejlesztési projektet is, amelyben az Óbudai Egyetemmel és a Trigon Electronika Kft.-vel dolgoznak együtt.

 Konzorciumi megbeszélés a hajtáslánc kialakításáról

A cél, hogy megvizsgálják a belsőégésű motoros kishaszongépjárművek utólagos hibrid meghajtással való felszerelésének, valamint ezen járművek megfelelő szervizelhetőségének lehetőségét. Mindennek alapja egy kutatás, amit 2020 januárjától kezdtek el a szakemberek a hibrid járművek kialakításáról és javításáról, illetve a szükséges energiahálózat fejlesztésének meghatározásáról. Az eredmények tükrében kezdődött meg a tervezés és a fejlesztés, amely az első mérföldköve annak a hosszú távú célnak, hogy a Duna Autó Hibrid és Elektromos Autózási Centrummá váljon országos szinten. A projekt várhatóan 2023 decemberében fejeződik be, addig pedig még két nagy szakaszon dolgoznak együtt a mérnökök.

Átalakításra kerülő gépjármű kiválasztása

Ezzel a törekvéssel olyan hozzáadott értéket teremthet a Duna Autó, amelyre eddig csak külföldön volt példa. Az így megszerzett tudást pedig egyetemekkel és szakiskolákkal együttműködve adják át a jövő mérnökeinek, autótechnikusainak.

Duna Autó vezetősége

 

 

 

Ez is érdekelhet
Nissan

Nissan Qashqai: Megújult a kategóriateremtő Crossover

Erősen átdolgozott külső dizájn a crossover vásárlók meghódítására. Új szintre lépett a beltéri hangulat a megújult anyagoknak és díszítéseknek köszönhetően.

Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.