ABARTH

Honnan származik az Abarth logója?

Honnan származik az Abarth logója? Honnan származik az Abarth logója?

Honnan származik az Abarth logója?

 

Mi a világ leghíresebb és leggyorsabb skorpiójának története?

Az Abarth márka megalapítója, Karl Albert Abarth az előző század első évtizedében, az Osztrák-Magyar Monarchia fennállása idején, 1908-ban született Bécsben. Legendás versenyzői hírnevét oldalkocsis motorbiciklik nyergében alapozta meg: tinédzserkora óta foglalkozott motorok és kerékpárok tervezésével és gyártásával. 1928-ban szerezte első jelentős győzelmét, amelyet egészen 1934-es sérüléséig számtalan másik követett. Sérülése évében még az 1300 kilométeres, Bécstől Ostendig tartó versenyen legyőzte az Orient Expresszt, már az általa tervezett és épített oldalkocsis motorkerékpárral.

És hogyan vált az osztrák származású Abarth az olasz FIAT partnerévé? Karlo 1934-ben megismerkedett Ferdinand Porsche unokájának, Anton Piëch titkárnőjével, akivel - miután összeházasodtak - először kis időre, majd a 2. világháború végeztével véglegesen Olaszországban telepedtek le. Itt alapította meg Abarth & C. néven versenyautókat és azokhoz való kiegészítőket gyártó vállalatát, amelynek hamar a kipufogógyártás vált a fő profiljává.

Na és hogy kapcsolódik ehhez a skorpió, amely máig az Abarth logója? Karl, azaz Carlo Abarth november 15-én jött világra, skorpió csillagjegy alatt.

Ez is érdekelhet
BYD

A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon

Megérkezett a BYD új, Super DM (DM: Dual Mode) hajtáslánca: a márka első európai plug-in hibridje a Genfi Autószalonon debütál. A DENZA D9 után itt a BYD prémiummárkájának újabb európai újdonsága, a DENZA N7.

Suzuki

Suzukival erősít a MOL Limo

Februártól kategóriájában piacvezető Suzuki modellel, a Vitarával bővül a MOL Limo flottája.