PÁLYÁZAT HÍREK

Gyakornoki program támogatást nyert a Duna Autó Zrt.

Gyakornoki program támogatást nyert a Duna Autó Zrt.

 

 

 

 

 

A Duna Autó Zrt-ben foglalkoztatni kívánt fiatal szakmunkások szakmai gyakorlati ismereteinek kibővítése, ezáltal munkaerőpiaci kilátásaik javítása.

   

 

DUNA AUTÓ Zártkörű Részvény Társaság 6 039 534 forint, ESZA és magyar költségvetési forrású, vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretén belül, a Gyakornoki program a Közép-Magyarországi Régióban című VEKOP-8.3.2-18-2018-00053 kódszámú pályázati felhíváson, melyből 2 gyakornok 9 hónapig tartó alkalmazása és a munkakörükhöz kapcsolódó eszközök beszerzése valósult meg. A vissza nem térítendő támogatás a teljes beruházási összeg 80 %-a. A projekt fizikai befejezése 2019. 07.03.-án megtörtént. A projektben résztvevő két gyakornok beilleszkedett, és a fenntartási időszakot követően is Társaságunknál dolgozott.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A felvett fiatalok autószerelő munkakörben kerültek foglalkoztatásra 2018.09.03. és 2019.07.03. közötti időszakban, majd ezt követően a fenntartási időszakon túlmenően is. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornokok bér és járulék költségeire, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítmény értékelői szerepkört töltött be a fiatalok mellett. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatottak 9 hónap alatt megszerzett szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalkozást.

A gyakornokok foglalkoztatását segítő eszközbeszerzés a megfelelő munkavégzést segítette.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetett, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.

 

VEKOP-8.3.2-18-2018-00053  azonosító számú projektünkről további információ kérhető:

 

Asztalos Andrásné (projektmenedzser) +36 (20) 579 8661, asztalosmaria@dunaauto.hu

Ez is érdekelhet
BYD

A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon

Megérkezett a BYD új, Super DM (DM: Dual Mode) hajtáslánca: a márka első európai plug-in hibridje a Genfi Autószalonon debütál. A DENZA D9 után itt a BYD prémiummárkájának újabb európai újdonsága, a DENZA N7.

Suzuki

Suzukival erősít a MOL Limo

Februártól kategóriájában piacvezető Suzuki modellel, a Vitarával bővül a MOL Limo flottája.