CUPRA

    Bemutatták a legújabb CUPRA modellt Barcelonában, a Terramart

    Bemutatták a legújabb CUPRA modellt Barcelonában, a Terramart Bemutatták a legújabb CUPRA modellt Barcelonában, a Terramart

 

Bemutatták Barcelonában a legújabb CUPRA modellt, a Terramart, amely kizárólag Győrben készül a világ számára!

 

Szeptember 3-án, Barcelonában került sor a CUPRA legújabb modelljének, a Terramar-nak a hivatalos bemutatójára. A spanyol sportautó-márka legújabb SUV-ja nemcsak a dinamikus formatervezésével és innovatív technológiáival hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy gyártása kizárólag Magyarországon, Győrben történik majd, az Audi Hungaria gyárában. Ez a hír különösen fontos hazánk számára, hiszen a világ minden pontjára innen kerül majd kiszállításra az új Terramar.

A Cupra ismét spanyol helyszínről választott nevet új modelljének, amely ezúttal a Barcelonához közeli versenypályáról, a Terramarról kapta nevét. A pályát 1923-ban építették, és Európában a harmadik zárt pálya volt Brooklands és Monza után.

A Terramar név magában foglalja a "Terra" (föld) és "Mar" (tenger) spanyol szavakat is, kifejezve a modell sokoldalúságát és dinamizmusát.

 

A CUPRA Terramar: Sportosság és Innováció

A CUPRA Terramar egy érzelemdús SUV, elkápráztató formatervezéssel, amely a márka jellegzetes sportosságát és prémium minőségét hordozza magában. A bemutatón kiemelték, hogy a Terramar nem csupán egy átlagos családi SUV, hanem egy olyan modell, amely egyesíti a magas szintű teljesítményt a mindennapi használhatósággal.

Az autó erőteljes megjelenését éles vonalak és merész formatervezési megoldások jellemzik, amelyek a CUPRA modellektől megszokott sportos eleganciát képviselik. A belső térben prémium anyagok és a legújabb technológiai fejlesztések találhatóak, melyek garantálják a vezetési élményt és a kényelmet.

 

A Terramar MQB Evo platformra épül, 4,52 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,58 méter magas, tengelytávja pedig 2,68 méter. Az oldalnézeti kép hagyományos SUV vonalakat mutat, míg az autó elejét a Cupra sajátos cápaorr-kialakítása dominálja, amely a frissített Formentor és Leon modelleken is megjelenik. A fényszórók a legmodernebb Matrix LED Ultra technológiával vannak felszerelve, míg hátul a két lámpatestet összekötő LED-csíkon középen világít az embléma.

 A modellhez 18, 19 vagy 20 colos felnik választhatók.

A műszerfalon egy 10,25 colos digitális kijelző és egy 12,9 colos multimédiás rendszer található, továbbá a szélvédőre vetített HUD is rendelkezésre áll.

A motorpalettán különböző opciók közül lehet választani, elérhető lesz benzinmotorral, valamint lágy és plug-in hibrid verzióban is. 

 

 

Kizárólag Győrben készül a világ számára

A Terramar gyártásának helyszíne különösen érdekes, hiszen a teljes világpiac számára kizárólag Győrben fog készülni. Ez nem csupán a magyar autóipar számára jelent komoly elismerést, hanem egyben biztosítja a magyar munkahelyek megőrzését és a technológiai fejlesztések folyamatos jelenlétét is.

Az Audi Hungaria gyára már eddig is ismert volt a kiváló minőségű motorok és járművek gyártásáról, és most a CUPRA Terramar révén újabb fejezetet nyit a prémium kategóriás autók előállításában.

 

Már rendelhető a Duna Autónál!

Bizonyos piacokon az előrendelés már a bemutató idején elindult. Mint korábban említettük, a Terramart kizárólag a győri Audi Hungaria gyárban fogják gyártani, és az első példányok várhatóan már novemberre elkészülnek.

A CUPRA Terramar már rendelhető a Duna Autó CUPRA szalonjából, ahol szakértő kollégáink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Már rendelhető modellek:

1.5 TSI DSG mHEV 150LE

2.0 TSI DSG 4Drive 265LE

VZ 1.5 TSI DSG pHEV 272LE 19,7kWH-s nettó kapacitású akkumulátor és akár 100km-es tisztán elektromos hatótáv

Ez is érdekelhet
Peugeot

A LEGNAGYOBB ELEKTROMOS HATÓTÁVOK AZ SUV-K PIACÁN

ÚJ PEUGEOT E-3008 ÉS E-5008 LONG RANGE: 700 ÉS 668 KM (WLTP CIKLUS): A LEGNAGYOBB ELEKTROMOS HATÓTÁVOK AZ SUV-K PIACÁN. EZZEL A KÉT MODELL A LEGJOBB VALAMENNYI SUV MODELL KÖZÖTT.

Pályázat hírek

Magyarország legnagyobb e-mobilitási központja készült el Budakalászon

A Duna Autó Cégcsoport befejezte 90.000 m²-es zöldmezős beruházását Budakalászon, az M0 mellett, amivel Magyarország legnagyobb e-mobilitási szolgáltató és kompetenciaközpontját hozták létre, új irányt mutatva az autóipar számára.