RENAULT

    Az év autója 2024 választás nyertese a Scenic E-Tech Electric

    Az év autója 2024 választás nyertese a Scenic E-Tech Electric Az év autója 2024 választás nyertese a Scenic E-Tech Electric

 

A Scenic E-Tech electric-et szavazták meg a 2024-es Év Autója díj nyertesének. Az eredményeket a Genfi Autószalonon (Svájc) megrendezett díjátadó ünnepségen hirdették ki február 26-án, hétfőn.

 

A tavaly novemberben tartott első körös szavazás után a Scenic illusztris társaságban jutott be a hét döntős közé: BMW 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR, és Volvo EX30.

 

A díj nyertesét egy 22 országból érkező 59 tagú autós újságírókból álló zsűri választotta ki. Az első helyen a Scenic végzett, és ezzel a hetedik Renault modellé vált, amely a rangos Év Autója címet viseli a Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) és Clio (2006) után.

 

“A tekintélyes Év Autója díj elnyerése nagy büszkeség az egész Renault Csoport és a Renault márka számára. Ez az elismerés bizonyítja azt, hogy megfelelő döntéseket hoztunk: rekordokat megdöntő hatótáv, hatalmas és magával ragadó helykínálat, mindezt az ökológiai lábnyom hatásainak figyelembevételével! A vezetési élményt és a “voiture à vivre” felszereltségeket tekintve, mint például az új Solarbay panoráma üvegtető vagy a legújabb generációs OpenR link multimédia rendszer integrált natív Google-szolgáltatásokkal, a Scenic minden tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy megerősítse pozícióját az elektromos autók piacán Európában” mondta el Fabrice Cambolive, a Renault márka vezérigazgatója.

 

A kifejezetten elektromos autókhoz tervezett AmpR medium platformra (korábban CMF-EV) épülő Scenic E-Tech electric olyan aktív életet élő embereknek készült, akik a sokoldalúságot keresik. A zéró kibocsátás, agilitás, könnyű súly (1 890 kg) és kompakt kialakítás (4,47 m hosszúság) miatt a Scenic tökéletesen megfelelő városi használatra. A hosszabb utakhoz a Scenic akár 625 km WLTP szerinti hatótávot, kényelmet, tágas belsőt és magas szintű vezetési élményt kínál – a már a modelltől megszokott okos ötleteken túl.

 

A Scenic E-Tech electric ára 17 999 000 Ft-tól indul Magyarországon és lehetőség van pályázni állami támogatásra is. A modell már rendelhető, és hamarosan megérkeznek az első autók a Renault márkakereskedői hálózatába.

Ez is érdekelhet
Nissan

Nissan Qashqai: Megújult a kategóriateremtő Crossover

Erősen átdolgozott külső dizájn a crossover vásárlók meghódítására. Új szintre lépett a beltéri hangulat a megújult anyagoknak és díszítéseknek köszönhetően.

Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.