VOLVO

    A Volvo EX30 a 2024-es Világ Év Városi Autója

    A Volvo EX30 a 2024-es Világ Év Városi Autója A Volvo EX30 a 2024-es Világ Év Városi Autója

 

A városi járművek erős mezőnyében az EX30 bizonyult az év legjobb újdonságának, és ezzel a mai napon, a New York-i Nemzetközi Autószalonon megtartott díjátadó ünnepségen elnyerte a 2024-es Világ Év Városi Autója címet. A Volvo történetének legkisebb szabadidőjárművét emellett harmincnyolc autó közül az év három legjobb új típusa közé is beválasztották.

„Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy az EX30 elnyerte ezt a kitüntetést.” – mondta vezérigazgatónk, Jim Rowan. „Ez a díj határozottan igazolja, hogy ambiciózus villamosítási stratégiánkkal a helyes úton járunk. Az EX30 piaci fogadtatása minden várakozásunkat felülmúlta. A modell tökéletes ajánlatnak bizonyult, hiszen egyre több ügyfél vált tisztán elektromos járművekre. Meggyőződésem, hogy az EX30 már idén nagyban hozzá fog járulni a Volvo Cars növekedéséhez, és ez az elkövetkező években is így marad.”

Az EX30 tavaly nyáron mutatkozott be. A szakma és a vásárló közönség jóformán egyhangúan a szívébe zárta újdonságunkat, amely számos rangos elismerésben részesült. A The Sun napilap az Év autójának, a Sunday Times az Év kisméretű szabadidőjárművének választotta meg, míg a Top Gear magazin szavazásán elnyerte az Eco Warrior (öko-harcos) címet.

Az EX30 tehát magabiztosan csatlakozott a Volvo Cars modellpalettájához, amely számos méretosztályban kínál vonzó plug-in hibrid és mild hibrid járműveket. Ezek a villamosított modellek fontos átmenetet képeznek a Volvo Cars azon végső célkitűzése felé, hogy 2030-től kizárólag tisztán elektromos járműveket forgalmazzunk.

Az EX30 rendkívül népszerűnek bizonyult az ügyfelek körében: az eddig leadott rendelések alapján várhatóan a Volvo Cars egyik legnagyobb számban eladott típusaként zárhatja majd az évet.

A kifejezetten elektromos hajtásláncra tervezett, új platformra épülő EX30 minden idők legkisebb Volvo szabadidőjárműve. Amellett, hogy zéró károsanyag-kibocsátással üzemel, az EX30 tervezése során kiemelt figyelmet szenteltünk annak, hogy a modell teljes életciklusa során a lehető legcsekélyebb szénlábnyommal rendelkezzen.

Az EX30 háromféle hajtáslánccal választható. Az egymotoros kivitel 200 kW-os (272 LE) csúcsteljesítményt és 51 kWh kapacitású akkumulátort kínál. Az egymotoros, növelt hatótávolságú változat ugyanezt a villanymotort egy nagyobb, 69 kWh-ás akkumulátorral társítja. Végezetül a két villanymotoros, nagy teljesítményű modellváltozat a 69 kWh-ás akkumulátor mellett 315 kW (428 LE) rendszerteljesítményt mutathat fel. Az EX30 maximális hatótávolsága eléri a 476 kilométert; akkumulátora valamivel több mint 25 perc alatt tölthető 10-ről 80 százalékra.

 

Ez is érdekelhet
Duna Autó

Újabb márkákkal bővülünk

A 35. évfordulóját ünneplő Duna Autó Cégcsoport mai sajtótájékoztatóján ünnepélyes keretek között írta alá a kínai SOKON Csoport képviselőivel a SERES és DFSK márkák országos disztribúciójának beindítására vonatkozó megállapodást.

Peugeot

40 éves lett a Peugeot 205 és a 205 GTi

A modern klasszikussá vált Peugeot 205 rövid története