PEUGEOT

    A Peugeot e-2008 hódította el az "Arany kormánykerék" díjat

    A Peugeot e-2008 hódította el az "Arany kormánykerék" díjat A Peugeot e-2008 hódította el az "Arany kormánykerék" díjat

Christian Dietsch, a PEUGEOT Németország ügyvezető igazgatójának nyilatkozata: „Nagyon büszkék vagyunk a PEUGEOT E-2008 lenyűgöző teljesítményére. Ez a díj arról tanúskodik, hogy a modell nemcsak az autórajongók körében hódít, hanem a tesztpályán, szakértő szemek előtt is képes volt megmutatni képességeit. Ez méltó bizonyítéka márkánk szakértelmének a formatervezés, az egyedi funkciók és a műszaki teljesítmény terén."

A PEUGEOT E-2008 modern és innovatív formaterve az AUTO BILD és a BILD am Sonntag olvasói mellett a szakértőkből álló zsűrit is meggyőzte. A modell széles orr-részének karosszériaszínű, függőleges mintázata a fényszórókkal együtt erőteljes megjelenést kölcsönöz az autónak. A világítótestek közül elöl leginkább a lökhárító oldalsó, fényes fekete légbeömlő nyílásai közé beépített függőleges fénykarmok hívják fel magukra a figyelmet. A szintén három részes hátsó LED-lámpák egymás fölött fekvő, vízszintes lamellákból állnak, melyek keskeny, elegáns vonalai optikailag szélesítik a járművet.

A PEUGEOT E-2008 belső terének meghatározó eleme, egyben az egész modellcsalád egyik legfőbb jellegzetessége az új PEUGEOT i-Cockpit®. A PEUGEOT E-2008 3D-s digitális műszeregysége szemmagasságban, közvetlenül a kormánykerék felett kapott helyet. A modern kialakítású, 10 hüvelykes (25,4 cm-es) kijelzőről könnyedén vezérelhetők a legújabb generációs PEUGEOT i-Connect® Advanced infotainment rendszerek is. A PEUGEOT i-Cockpit® részét képező kompakt kormánykerék páratlanul ügyes, precíz mozgásával járul hozzá a vezetési élményhez.

Az Arany Kormánykerék díjról ("Goldenes Lenkrad")

A neves Arany Kormánykerék díj a legnagyobb elismerés az európai autóiparban. 1976-ban alapította Axel Springer, akiről az Axel Springer kiadó is kapta a nevét. A díjat a BILD am Sonntag magazin ítéli oda, 2009 óta az AUTO BILD magazinnal együttműködésben. Az AUTO BILD olvasóinak szavazatai, illetve egy járműipari szakértőkből, mérnökökből, szakmai újságírókból és hírességekből álló zsűri értékelése alapján minden évben többféle kategóriában díjazzák a járműveket. A zsűriben olyan hírességek kapnak helyet, mint Tom Beck, Steffen Henssler és Rhea Harder, vagy éppen Hans-Joachim Stuck, Ralf Schuhmacher, Laura Maria Geißler és Sidney Hoffmann autóversenyzők. Az utolsó megmérettetésekre szeptember 18-án került sor a Lausitzringen.

Ez is érdekelhet
Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.

Peugeot

Új megbízható és takarékos hibrid hajtáslánc a Peugeot-tól

A Peugeot tovább szélesíti a teljesen vagy részben elektromos modelljei számát, hiszen egyre több modellben érhető el az új fejlesztésű, jóval megfizethetőbb, öntöltő hibrid rendszer is.