PEUGEOT

A PEUGEOT átvette a vezetést az elektromos kisautók piacán

A PEUGEOT átvette a vezetést az elektromos kisautók piacán A PEUGEOT átvette a vezetést az elektromos kisautók piacán

A PEUGEOT 2022-es eredményei Európában (29 ország) :

• A márka első helyre került a B szegmens villanyautó eladásaiban
• Minden negyedik értékesített autó PEUGEOT az elektromos kisautók között
• A PEUGEOT e-208 vezeti a villanyautó eladásokat a B szegmensben
• A PEUGEOT 208 a teljes piac legnépszerűbb modellje Európában


Két sikeres elektromos modelljének (e-208 és e-2008) köszönhetően a PEUGEOT az elektromos kisautó szegmens kedvenc márkája lett Európában 2022-ben.

A B szegmensben a PEUGEOT 208 önmagában is piacvezető a személyautók között, így nem csoda, hogy az elektromos változat is élre tört a kisméretű elektromos autók kategóriájában.

A korszerű és hatékony elektromos hajtásnak, valamint a vezetéstámogató rendszerek széleskörű alkalmazásának köszönhetően az e-208 és az e-2008 egyaránt kimagasló vezetési élményt kínál. Nem meglepő, hogy 2022-ben több, mint 76.000 vásárló választotta ezeket a változatokat Európában !

2023 az elektrifikáció mérföldköve a PEUGEOT-nál : az év második felétől valamennyi PEUGEOT modell elérhető lesz egy vagy több, teljesen vagy részben elektromos hajtással (hibrid, tölthető hibrid vagy 100%-ban elektromos).

A PEUGEOT INCEPTION tanulmány bemutatásának kapcsán a Las Vegas-i CES kiállításon a márka megerősítette azon törekvését, hogy vezető szereplővé kíván válni a 100%-ban elektromos autók európai piacán.

Ez is érdekelhet
BYD

A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon

Megérkezett a BYD új, Super DM (DM: Dual Mode) hajtáslánca: a márka első európai plug-in hibridje a Genfi Autószalonon debütál. A DENZA D9 után itt a BYD prémiummárkájának újabb európai újdonsága, a DENZA N7.

Suzuki

Suzukival erősít a MOL Limo

Februártól kategóriájában piacvezető Suzuki modellel, a Vitarával bővül a MOL Limo flottája.