DUNA AUTÓ

    Magyar autózási szokások más szemszögből

    Magyar autózási szokások más szemszögből Magyar autózási szokások más szemszögből

Tízből hét magyar családtagként kezeli az autóját, éppen ezért a szerettei, vagy barátok bevonásával hozza meg a döntést a vásárlás előtt. Személyes tárgyakban sem vagyunk híján gépjárművünkben, gyakran beszélgetünk velük. sőt, a megkérdezettek majdnem egyharmada el is nevezi az autóját – derül ki a Magyar Suzuki novemberben végzett kutatásából.

A megkérdezett magyar autóvezetők közül tízből heten családtagként kezelik gépjárművüket, éppen ezért a vásárlás előtt családdal, vagy barátokkal közösen döntenek a kiválasztott típusról. Az érzelmi kötődést nagy mértékben segíti, hogy a megkérdezettek 34,1 százaléka el is nevezi az autóját, és ehhez valamilyen külső tulajdonságot, például színt, formát (54,3%), a rendszámtábla betűit (26,7%) vagy egy korábbi emléket (19%) hív segítségül múzsaként.

A KSH adatai szerint Magyarországon csaknem ötmillió közúti gépjármű vett részt június végén a forgalomban, amelyből megközelítőleg négymillió autó volt - átlagosan minden háztartásban van egy. A számokból is jól látszódik, hogy sokak számára elengedhetetlen a mindennapi élethez az autó használata. Éppen ezért érthető, hogy az utazásban minket segítő autó életünk egyik fontos szereplője lesz, amelyhez sokan érzelmileg is kötődni kezdenek.

 
 
 
 
 
Forrás: suzuki.hu

Ez is érdekelhet
Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.

Peugeot

Új megbízható és takarékos hibrid hajtáslánc a Peugeot-tól

A Peugeot tovább szélesíti a teljesen vagy részben elektromos modelljei számát, hiszen egyre több modellben érhető el az új fejlesztésű, jóval megfizethetőbb, öntöltő hibrid rendszer is.