BYD

    A BYD SEALION 7 európai bemutatója a Párizsi Autószalonon

    A BYD SEALION 7 európai bemutatója a Párizsi Autószalonon A BYD SEALION 7 európai bemutatója a Párizsi Autószalonon

A BYD a Párizsi Autószalonon ma (2024. október 14.) az európai közönség előtt is bemutatja a SEALION 7-et. Az újdonság egyszerre kínál sportos menettulajdonságokat, stílusos SUV vonalakat és csúcsszínvonalú villanyautó-technológiát. Finom kidolgozású tágas utasterével, és okos szolgáltatásaival még több vásárlót csábíthat a BYD-hoz - az új energiákkal hajtott járművek globális vezető márkájához - Európában is.

A SEALION 7 a BYD nyolcadik, új energiával hajtott modellje (az akkumulátoros-elektromos autók és a plug-in hibridek tartoznak ide) az európai piacon, és éppen a kontinens egyik legnépszerűbb kategóriájában száll versenybe. 4,830 mm-es teljes hosszával, 2,930 mm-es tengelytávjával, 230 kW-os gyorstöltési képességeivel 215 km/h-s végsebességével és 4.5 másodperces gyorsulásával (0-100 km/h), a SEALION 7 éppen a sportos, ugyanakkor környezettudatos családi autót kereső európai vásárlók szívébe talál.

Az újdonság bemutatóján Stella Li, a BYD ügyvezető alelnöke elmondta: “Úgy tapasztaltuk, az európai közönség éppen ilyen autókra vágyik, így hát nagy örömmel hoztuk el a SEALION 7-et Párizsba. Biztosak vagyunk abban, hogy formáival, okos műszaki megoldásaival, kiváló térkihasználásával, Blade akkumulátorával, hosszú hatótávjával, nagy teljesítményével és gazdag felszereltségével lelkes fogadtatásra talál majd az európai vásárlók körében is. A SEALION 7 kiváló példa arra, hogyan és mennyire figyel és reagál vásárlói igényeire, ízlésére a BYD. Kínálatunkat igyekszünk úgy szélesíteni, hogy modelljeinkkel a legfontosabb kategóriákban jelen legyünk. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy tovább terjeszkedhessünk az európai piacokon is.”

 


 

AZ OCEÁN-SOROZAT FORMANYELVE SPORTOS SUV IRÁNYBA FORDÍTVA

A SEALION 7 formáit a márka Sencsen városában működő globális formatervezési központjában alkotta meg a BYD vezető formatervezője Wolfgang Egger, és csapata. A SEALION 7 formai alapjai a DOLPHIN-nal és a négyajtós SEAL-lel bevezetett Óceán-sorozat formavilágára építkeznek, de a mérnökök a formai nyelvezetet finoman a sportos SUV-vonalak irányába hangolták el. Az eredmény erőteljes kiállás, kiváló légellenállási jellemzők mellett, így a hajtás Blade akkumulátorának tulajdonságai tökéletesen kihasználhatók, azaz a SEALION 7 hatótávja kellemesen hosszú.

A SEALION 7 orrának vonalvezetése az Óceán-sorozat más modelljeire is jellemző X motívumot hordozza; a karosszéria első részének vonásai álló helyzetben is előre lendítik a megjelenést. Szintén az Óceán-formanyelv jellegzetes és hangsúlyos elemei a kettős U formájú “lebegő” LED fényszórók és a hullámok mozgására rímelő határozott ívek is.

Az oldalnézet kifinomult és hangsúlyos: az alacsony orrot a tető hosszú íve követi, majd a felső vonalak a lendületes csomagtérajtóban összefutva a finom és visszafogott felső égterelőben végződnek. A finom kidolgozású felületek a határozott és emelkedő törésvonallal együtt kettős övvonalat rajzolnak. Mindez hatásosan oldja fel a SUV felépítésből adódó formahatásokat, lendületessé téve az oldalnézetet. A letisztult hatást fokozzák és a légellenállást is csökkentik a rejtett kilincsek, amelyek menet közben az ajtók lemezfelületébe húzódnak.

A széles hátsó kerékjáratok íve a SEALION 7 teljesítményét és sportos menettulajdonságait hivatott kiemelni, a teljes csomagtérajtón keresztülhúzódó hátsó fények pedig az Óceán-sorozat jellegzetes vízcsepp alakú világítótesteiben végződnek. 

A SEALION 7 10 mm-rel hosszabb a négyajtós SEAL-nél, de ennél sokkal fontosabb jellemző a teljes magasság: itt 160 mm az új modell többlete. 

 

FORRADALMI BLADE AKKUMULÁTOR FEJLETT, KÖZVETLENÜL A PADLÓLEMEZHEZ KAPCSOLÓDÓ CELLASZERKEZETTEL

A SEALION 7 a márka kifejezetten elektromos hajtások befogadására tervezett e-Platform 3.0 elnevezésű modern műszakiságú padlólemezét használja, forradalmi szerkezetű Blade akkumulátorral.

A BYD több mint két évtizede kutatja és fejleszti akkumulátortechnológiáit, így vált a piac egyik stabil vezetőjévé e területen. A márka eddig már több mint 9 millió új energiákkal (akkumulátoros-elektromos és plug-in hibrid hajtású) járművet értékesített. A Blade akkumulátor a BYD fejlesztőinek és kutatóinak legújabb fejlesztése, kiválóan példázza a vállalat fejlesztés és műszaki haladás iránti elkötelezettségét. 

 

 

 

A Blade akkumulátor a BYD saját fejlesztése. Úgy tervezték meg, hogy teljesítményjellemzőin túl tartóssági és biztonsági mutatói is kimagaslóak legyenek, kiváló helykihasználási jellemzői mellett. A technológia térkihasználása különösen hatékony, így a hagyományos szerkezetű akkukénál több elemi cella fér e benne egységnyi térfogatban úgy, hogy a cellacsomag alacsony marad. Ez az utastér méreteire is jótékonyan hat.

A Blade akkumulátor katódanyaga lítium-vasfoszfát (LFP). Ez a kialakítás a hagyományos lítiumionos telepekénél jobb biztonsági és tartóssági mutatókkal bír, miközben teljesen kobaltmentes. A kobalt bányászatának módszerei, technológiái és körülményei környezetvédelmi és etikai kérdéseket is felvetnek világszerte. 

Az LFP szerkezetű akkuk a hagyományos kialakításúaknál jobban bírják a szélsőséges hőmérsékleteket, miközben töltési-kisütési ciklusállóságuk is jobb, kapacitásuk pedig kevésbé csökken a használattal. 

A Blade akkumulátor kialakításából adódóan biztonságos, a legszélsőségesebb baleseti körülményeket szimuláló rövidzárlati teszteken is rendre kiválóan teljesít.

A SEALION 7 a SEAL-hez hasonlóan az autó padlószerkezetéhez közvetlenül kapcsolódó akkucellákkal készül; ez a hagyományos kialakításoktól eltérően közvetlenül az autó szerkezetébe integrálja az akku részeit, a cellacsomag teteje az utastér padlólemeze is egyben. A szerkezet lelke a méhsejt szerkezetű könnyűfém struktúra, amely könnyű és erős, így az akkucsomag teherviselő szerepet is ellát az autó szerkezetében, amivel a karosszéria torziós merevségét is fokozza.

 

NAGY TELJESÍTMÉNY, GYORS TÖLTHETŐSÉG ÉS INTELLIGENS DINAMIKA

A Blade akku a SEALION 7 fontos szerkezeti eleme, de az innovatív kialakítású hajtáslánc nélkül nehéz lenne kihasználni az előnyeit. A BYD hajtásában a kulcsfontosságú szabályozó elektronikák egyetlen kompakt és magas hatásfokú egységet alkotnak. A hőszivattyús, a hajtás veszteséghőjét is hasznosító hűtő-fűtő rendszer szintén valamennyi modellváltozatban az alapfelszerelés része, így a hatótávolság kemény hidegben sem csökken jelentősen.

A SEALION 7 csúcsváltozatában két villanymotor dolgozik – egy elől egy pedig hátul – így az összkerék-hajtású. Ez a modell mindössze 4.5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, végsebessége pedig eléri a 215 km/h-t. Az egyenáramú gyorstöltés maximális teljesítménye 230 kW.

A SEALION 7 biztonsági- és vezetéstámogató rendszereinek kínálata teljes, miközben az e-Platform 3.0 szerkezetéből adódóan a vezetés élvezete is minden helyzetben tökéletes. Az akkumulátor szerkezetéből és beépítési módjából eredő fokozott torziós merevség mellett a kialakítás fontos előnye az alacsony súlypont. A futómű szerkezete és hangolása tökéletessé teszi a vezetés biztonságosságát és élményét.

A menetdinamikai jellemzők legtökéletesebb kihasználását támogatja a kétmotoros, összkerék-hajtású modellekhez kínált úgynevezett intelligens nyomatékbeállító rendszer (iTAC) is. Működése közben mindig a pillanatnyi menetigényekhez igazodóan osztja el a hajtónyomatékot az egyes kerekek között, és a motorok független szabályozásával a menetdinamikai jellemzők alakításába is beleszól. Ezzel nem csak az aktív biztonságot, de a vezetés élményét is fokozza.

 

TÁGAS ÉS KÉNYELMES SUV UTASTÉR

A SEALION 7 karosszériájának magassága az utastér tágasságára is jótékonyan hat. Ez a jellemző különösen fontos szempontként szerepel az európai vásárlók preferenciáinak listáján. A karosszéria teljes hossza 4,830 mm, tengelytávja 2,930 mm-es (10 mm-rel hosszabb a BYD SEAL-énél). A teljesen sík padlókialakítással (ez az e-Platform 3.0 egyik fontos előnye) mindez öt felnőtt számára is kényelmes utasteret eredményez. Az akkumulátor szerkezetéből és beépítési módjából adódóan a fejtér tágas, miközben a telep magas energiasűrűségének következtében a hatótávolság is kiemelkedően hosszú.

Az Óceán-sorozatához illően a SEALION 7 műszerfalán is megjelennek a tengeri formajegyek. A BYD magas technológiai színvonalát finom vonalvezetéssel és kétrétegű középkonzollal ötvözi, így légies és kifinomult. Még az ajtókilincsek is szárny-uszony vonalúak, Az anyagok magas minőségűek, kiviteltől függően akár vegán nappabőr ülésburkolatokkal. Kétféle belső kialakítás rendelhető, négyféle külső színnel.

 

 

AZ ÉRTÉKESÍTÉS OKTÓBERBEN INDUL, A KISZÁLLÍTÁSOK MÁR AZ IDEI UTOLSÓ NEGYEDÉVBEN ELKEZDŐDNEK

A BYD SEALION 7 felszereltségeit, árait és műszaki adatait is hamarosan nyilvánosságra hozza a BYD. Az értékesítés még októberben elkezdődik, így az első vásárlók még az év vége előtt átvehetik új autóikat.

Legfrissebb híreink