0
65 éves a FIAT 500-as! Fiat, Duna Autó zrt - Duna Autó Zrt.
Tesztvezetésre jelentkezés ikon Ajánlatkérés ikon Szerviz időpontfoglalás ikon Hírlevél feliratkozás ikon

65 éves a FIAT 500-as!

Boldog születésnapot Fiat 500!

Születésnapi bulit tartottak a Fiat 500 magyarországi rajongói. A modell szerelmesei július 3-án, az Aeroparkban ünnepelték a legendás kisautó bemutatkozásának hatvanötödik évfordulóját.

1957. július 4. történelmi dátum a Fiat és az autógyártás történetében. Ezen a napon indult világhódító útjára a legendás olasz autómodell, a Fiat 500, amely az elmúlt hatvanöt esztendőben számos generáció vágyálmaként vonult be a mindennapokba.

A híres Cinquecento immár nem csak egy modell vagy közlekedési eszköz, sokkal inkább a „dolce vita” életérzés négykerekű megtestesítője. Ikonikus formavilágának köszönhetően a világ bármely szegletében azonnal felismerik, miközben népszerűségéhez hozzájárul a megszámlálhatatlan külső-belső színkombináció, az évente kiadott egyedi limitált szériák sokasága, az utasok derűs hangulatáról gondoskodó ponyva- és üvegtetős kivitelek utánozhatatlan bája. Sikerében mindezek mellett természetesen szerephez jutottak az egyszerű kezelhetőséggel párosuló megfizethető árak, illetve az alacsony fenntartási költségek.


A nuova Fiat 500 Club Hungary, a torinói gyártó által is jegyzett legnagyobb hazai új 500-as klub idén egyszerre három születésnap megünneplésére hívta az ikonikus modell szerelmeseit.
„Fiat Cinquecento 65 – Repülj velünk vissza az időben!”
címmel meghirdetett rendezvényen, 2022. július 3-án, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő Aeropark repüléstörténeti múzeumban a rajongók közösen fújhattak gyertyát a Fiat 500 hatvanötödik, a 2007-ben bemutatott új 500-as tizenötödik, no meg a hazai klub tizenharmadik születésnapján.

A Cinquecento napján déltől megtekinthető volt a régi és új 500-as verziók számtalan változata. A születésnapi rendezvényen a veterán, az új benzines, az egyterű, a crossover, az Abarth, a hybrid és a legújabb elektromos Cinquecento-k szinte valamennyi verziója képviseltette magát.


Az eseményen részt vett a Stellantis hazai képviselete a Duna Autó Fiat márkakereskedésével karöltve, és természetesen a nuova Fiat 500 Club Hungary, valamint a társklubok számos tagja.

A hamisítatlan olasz életérzést kávégkülönlegességek egészítették ki, a különleges élmények rajongói pedig tűzoltóautót próbálhattak ki.
Duna autó - családbarát hely, Széchenyi 2020
Adatkezelési tájékoztató Cookie szabályzat

© 1989-2023 Duna Autó Zrt. Minden jog fenntartva.
Az adatok tájékoztató jellegűek, az előzetes bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartjuk!