FIAT

    65 éves a FIAT 500-as!

    65 éves a FIAT 500-as! 65 éves a FIAT 500-as!

 

65 éves a FIAT 500-as!
 
 Boldog születésnapot Fiat 500!

Születésnapi bulit tartottak a Fiat 500 magyarországi rajongói. A modell szerelmesei július 3-án, az Aeroparkban ünnepelték a legendás kisautó bemutatkozásának hatvanötödik évfordulóját.

1957. július 4. történelmi dátum a Fiat és az autógyártás történetében. Ezen a napon indult világhódító útjára a legendás olasz autómodell, a Fiat 500, amely az elmúlt hatvanöt esztendőben számos generáció vágyálmaként vonult be a mindennapokba.

A híres Cinquecento immár nem csak egy modell vagy közlekedési eszköz, sokkal inkább a „dolce vita” életérzés négykerekű megtestesítője. Ikonikus formavilágának köszönhetően a világ bármely szegletében azonnal felismerik, miközben népszerűségéhez hozzájárul a megszámlálhatatlan külső-belső színkombináció, az évente kiadott egyedi limitált szériák sokasága, az utasok derűs hangulatáról gondoskodó ponyva- és üvegtetős kivitelek utánozhatatlan bája. Sikerében mindezek mellett természetesen szerephez jutottak az egyszerű kezelhetőséggel párosuló megfizethető árak, illetve az alacsony fenntartási költségek.

A nuova Fiat 500 Club Hungary, a torinói gyártó által is jegyzett legnagyobb hazai új 500-as klub idén egyszerre három születésnap megünneplésére hívta az ikonikus modell szerelmeseit.
„Fiat Cinquecento 65 – Repülj velünk vissza az időben!”
címmel meghirdetett rendezvényen, 2022. július 3-án, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő Aeropark repüléstörténeti múzeumban a rajongók közösen fújhattak gyertyát a Fiat 500 hatvanötödik, a 2007-ben bemutatott új 500-as tizenötödik, no meg a hazai klub tizenharmadik születésnapján.

A Cinquecento napján déltől megtekinthető volt a régi és új 500-as verziók számtalan változata. A születésnapi rendezvényen a veterán, az új benzines, az egyterű, a crossover, az Abarth, a hybrid és a legújabb elektromos Cinquecento-k szinte valamennyi verziója képviseltette magát.

Az eseményen részt vett a Stellantis hazai képviselete a Duna Autó Fiat márkakereskedésével karöltve, és természetesen a nuova Fiat 500 Club Hungary, valamint a társklubok számos tagja.

A hamisítatlan olasz életérzést kávégkülönlegességek egészítették ki, a különleges élmények rajongói pedig tűzoltóautót próbálhattak ki.

Ez is érdekelhet
Citroen

Érkezik Európába a hétüléses Citroen

Szögletes formavilág, tágas helykínálat, elektromos, hibrid és belső égésű hajtásláncok jellemzik a várhatóan nyáron érkező C3 Aircross modellt.

Peugeot

Új megbízható és takarékos hibrid hajtáslánc a Peugeot-tól

A Peugeot tovább szélesíti a teljesen vagy részben elektromos modelljei számát, hiszen egyre több modellben érhető el az új fejlesztésű, jóval megfizethetőbb, öntöltő hibrid rendszer is.